Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 7 Σεπτέμβρη 2010 - αριθ. φύλλου: 10763

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ
Επέβαλαν αυξήσεις σε χιλιάδες φάρμακα. Αναγκαία η πάλη για δωρεάν φάρμακα στο λαό

Αυξήσεις τιμών σε χιλιάδες φάρμακα περιλαμβάνονται στο νέο δελτίο τιμών φαρμάκων που εξέδωσε η κυβέρνηση. Τεράστια η επιβάρυνση σε εργαζόμενους και συνταξιούχους, που ήδη πληρώνουν εξ ολοκλήρου από την τσέπη τους πάνω από χίλια σκευάσματα που εξαίρεσε η κυβέρνηση από τη συνταγογράφηση των ασφαλιστικών ταμείων, μεταξύ των οποίων παυσίπονα, αντισηπτικά, δερματολογικά, αποσυμφορητικά, κολλύρια, ιώδια, οξυζενέ, οινόπνευμα κ.ά.


ΣΕΛ.  11

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ-ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ με το όπλο της πάλης και της ψήφου

Στην ομιλία της στις εκδηλώσεις του 36ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στην Πάτρα, η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε: Σήμερα, αποκτά βαρύνουσα σημασία το πραγματικό δίλημμα: Συμμόρφωση και πειθαρχία στην εξουσία των μονοπωλίων, ή πάλη για την ανατροπή της; Με την εξουσία των μονοπωλίων, ή με την εργατική λαϊκή εξουσία;

  • Να πάρει ο λαός μαζικά την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του στα δικά του χέρια. Κινητήρια δύναμη πρέπει να αποτελέσει το μνημόνιο και η καταδίκη του, η πείρα του λαού την τελευταία 20ετία που υπήρχαν υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης και το λαϊκό εισόδημα σχετικά ή απόλυτα έπεφτε.Χωρίς λαϊκή οργάνωση και εναλλακτική πρόταση εξουσίας, που καταργεί τα μονοπώλια, δε γίνεται τίποτα.
  • Η αποτελεσματικότητα εξαρτάται από το επίπεδο μαζικοποίησης και οργάνωσης, από την αταλάντευτη αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, από την επαγρύπνηση απέναντι στα πολιτικά αναχώματα του ΛΑ.Ο.Σ. και του ΣΥΝ/ ΣΥΡΙΖΑ. Η πορεία προς τις τοπικές εκλογές να γίνει πορεία πάλης κόντρα στην κυρίαρχη πολιτική.Να έχει αποκορύφωμα την καταδίκη ΠΑΣΟΚ και ΝΔ με την ψήφο, την ενίσχυση του ΚΚΕ, ώστε να γίνει μια νέα αρχή πολιτικής, ιδεολογικής απεξάρτησης από τα κόμματα της πλουτοκρατίας και της ΕΕ με την υπερψήφιση των συνδυασμών της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που στηρίζει το ΚΚΕ.

ΣΕΛ.  8  -  9

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ ΣΤΗ ΔΕΘ
Το Σάββατο στην πλατεία Αριστοτέλους

ΣΕΛ.  10

Προπαγάνδα συσκότισης

Μεγάλος ντόρος γίνεται στα αστικά ΜΜΕ για τα πρόσωπα - υποψήφιους που επιλέγουν τα αστικά κόμματα και οι παραφυάδες τους, για τις εκλογές του Νοέμβρη. Πολλή κουβέντα για το παρασκήνιο, τις εσωκομματικές τριβές κλπ. Χθες π.χ. το «ΜΕΓΚΑ» στην ίδια ρότα, συζήτησε αποκλειστικά με υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ. Βεβαίως τα αστικά ΜΜΕ έχουν συγκεκριμένη αποστολή. Την προάσπιση της αστικής εξουσίας και πολιτικής. Ετσι ενημερώνουν για τα μεγάλα πολιτικά ζητήματα που έχουν άμεση σχέση με τη ζωή του λαού, όπως τώρα οι εκλογές του Νοέμβρη, συσκοτίζοντας το ταξικό-πολιτικό περιεχόμενό τους, για να τον αποπροσανατολίσουν από το κύριο: τι κρίνεται στις εκλογές, ποιο είναι το συμφέρον του, αφού αυτό εξαρτάται και από την ψήφο του. Στόχος ο εγκλωβισμός του στην αντιλαϊκή πολιτική. Που γίνεται ακόμη πιο φανερός με τον προκλητικό αποκλεισμό των υποψηφίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που στηρίζει το ΚΚΕ. Τα πρόσωπα θα εφαρμόσουν συγκεκριμένη πολιτική. Οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ υπερασπίζονται τον «Καλλικράτη» μέσω του οποίου θα εφαρμόζεται πολιτική υπέρ των μεγαλοεπιχειρηματιών. Το ίδιο και οι υποψήφιοι των άλλων κομμάτων και οι λεγόμενοι ανεξάρτητοι. Θα είναι εξαρτημένοι από τον «Καλλικράτη» ως εργαλείο εφαρμογής της πολιτικής των μεγάλων συμφερόντων. Αντιλαϊκή, εχθρική για το λαό και τη ζωή του, αυτή η προπαγάνδα. Μονόδρομος είναι η εγκατάλειψη ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, η αποφασιστική ενίσχυση της πολιτικής που είναι σε όφελός του υπερψηφίζοντας τους συνδυασμούς της «Λαϊκής Συσπείρωσης».



36ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη

ΣΕΛ.  7
ΠΑΣΕΒΕ
Να καταργηθούν οι φόροι στο πετρέλαιο θέρμανσης

ΣΕΛ.  18
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Κινδύνευσαν εργαζόμενοι από επικίνδυνα απορρίμματα

ΣΕΛ.  11
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Καταγγέλλει την αποσιώπησή της από τα ΜΜΕ

Καταγγέλλουμε την προκλητική αποσιώπηση από τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, και ιδιαίτερα από τη δημόσια τηλεόραση (ΝΕΤ), των θέσεων και των δραστηριοτήτων μας. Υποψήφιοι που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, τα άλλα κόμματα βρίσκονται καθημερινά σε εκπομπές και στα δελτία ειδήσεων πριν καν ανακοινωθεί η στήριξή τους και την αποδεχθούν. Αυτή η επιλογή παραβιάζει βάναυσα τη στοιχειώδη αντικειμενική ενημέρωση του ελληνικού λαού και βαραίνει πρώτα απ' όλα την κυβέρνηση.Είναι μεγάλη η υποκρισία της κυβέρνησης που υποτίθεται ότι είναι υπέρ της διαφάνειας και κατά του μαύρου χρήματος και με αυτό το πρόσχημα μας απειλεί με ποινές αν δεχθούμε την οικονομική στήριξη από το κόμμα μας και αν απευθυνθούμε με κουπόνια στο λαό. Η απαράδεκτη αυτή συμπεριφορά σας να είναι για το λαό ένα ακόμα κριτήριο ψήφου.


ΣΕΛ.  3
ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Νέο επιτελείο στην υπηρεσία της ίδιας βαρβαρότητας

ΣΕΛ.  12

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ