Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 31 Ιούλη 2010 - αριθ. φύλλου: 10732

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αλληλεγγύη στους λαούς Βενεζουέλας - Κολομβίας
  • Επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΚΚΕ στην πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Αθήνα.
  • Προκλητικό το κολομβιάνικο κράτος, δρα ως αιχμή του ιμπεριαλισμού ενάντια στη Βενεζουέλα.
  • Η σημερινή όξυνση, μέρος γενικότερων σχεδιασμών του βορειοαμερικανικού ιμπεριαλισμού, με εμπλοκή ΝΑΤΟ - ΕΕ.
  • Οι εργαζόμενοι Βενεζουέλας και Κολομβίας μπορούν να βρεθούν στο ίδιο μετερίζι, ενάντια στην προοπτική ενός ιμπεριαλιστικού πολέμου.

ΣΕΛ.  11

ΝΕΑ ΣΦΑΓΗ ΜΙΣΘΩΝ - ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

Προκλητική η έκθεση της Κομισιόν, που υποστηρίζει ότι οι αποδοχές των Ελλήνων εργαζομένων αυξήθηκαν ...δυσανάλογα με των άλλων Ευρωπαίων την τελευταία δεκαετία, αλλά και δυσανάλογα με την παραγωγικότητα. Και απαιτεί νέα μέτρα παραπέρα συρρίκνωσης μισθών και συντάξεων, τόσο στον ιδιωτικό όσο και το δημόσιο τομέα, στο όνομα της ...«ανταγωνιστικότητας» και της αντιμετώπισης του πληθωρισμού, ώστε να μειωθεί έως το μέσο ευρωενωσιακό, δηλαδή από 6% στο 1-1,5%. Προειδοποιεί ότι οι «διαρθρωτικές αλλαγές» δε θα έχουν άμεση θετική επίδραση στην ελληνική οικονομία. Και ζητά μέτρα για επίτευξη της μείωσης του ελλείμματος κάτω από το 3% έως το 2014, πλεονασματικούς προϋπολογισμούς για πολλά χρόνια ώστε να μπορεί να μειώσει το χρέος της.


ΣΕΛ.  9

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» ΣΕ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ
Κατάθεση υπομνήματος υπεράσπισης των λαϊκών αγώνων
  • Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου τάχθηκε απροκάλυπτα υπέρ της εργοδοσίας, με επιχειρήματα όπως: «εκτός από τους εργαζόμενους υπάρχουν και οι επιχειρηματίες» και «έχει παραγίνει το κακό με τις απεργίες»!
  • Να δημιουργήσουμε μια μεγάλη λαϊκή ασπίδα περιφρούρησης των κατακτημένων με αγώνες και θυσίες λαϊκών ελευθεριών και διεύρυνσής τους μέχρι την πλήρη δικαίωση των λαϊκών συμφερόντων.

ΣΕΛ.  15

ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ
Στο πλευρό των απεργών
  • Το ΠΑΜΕ και η ΠΑΣΕΒΕ, θα πραγματοποιήσουν σήμερα, Σάββατο 31 Ιούλη, συνάντηση με τις Ομοσπονδίες των επαγγελματιών οδηγών φορτηγών που βρίσκονται σε απεργιακή κινητοποίηση.
  • Τη Δευτέρα 2 Αυγούστου, στις 11 π.μ., θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στην ηγεσία του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.


ΙΚΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
Εκοψαν σύνταξη από ψυχικά άρρωστη!

ΣΕΛ.  14
ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ
Αγώνας ενάντια στην εμπορευματοποίηση

ΣΕΛ.  15
ΒΟΥΛΗ
Παρέμβαση του ΚΚΕ για τους εργαζόμενους στο «ΑΤΛΑΝΤΙΚ»

ΣΕΛ.  3
ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
Χτυπά αλύπητα τους ανθρώπους με χρόνια προβλήματα

ΣΕΛ.  14
500 απολύσεις από κατασκευαστικό όμιλο

ΣΕΛ.  3
ΚΚΕ: ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Πτώση ελικοπτέρου «Απάτσι» νεκροί οι δύο χειριστές

Το ΚΚΕ εκφράζει τα βαθιά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των δύο χειριστών

Το συγκεκριμένο ελικόπτερο τύπου «Απάτσι», αμερικανικής κατασκευής, προέρχεται από την ομάδα των 12 νέων ελικοπτέρων αυτού του τύπου και που κατά την παραλαβή τους το 2007 διαπιστώθηκαν προβλήματα και παρέμειναν για 2 χρόνια σε αχρησία. Ερωτήματα εγείρονται σε σχέση με τη λειτουργία του όλου συστήματος πρόληψης ατυχημάτων και προστασίας του προσωπικού. Η κυβέρνηση πρέπει να δώσει σαφείς απαντήσεις για τη στελέχωση με το απαραίτητο προσωπικό για τη συντήρηση και την εκπαίδευση για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων. Δεν μπορεί οι ευθύνες για μια ακόμα φορά να αποδοθούν αόριστα σε κάποια μηχανική βλάβη ή ακόμα χειρότερα σε «ανθρώπινο λάθος».


ΣΕΛ.  8
ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΕ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΙΑ
Απόφαση επικίνδυνη

Η απόφαση της κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει δυνάμεις του στρατού ως απεργοσπαστικό μηχανισμό είναι επικίνδυνη και απαράδεκτη. Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ενεργοποιεί όλο το αντιλαϊκό νομικό οπλοστάσιο που έχει συγκεντρώσει η αστική τάξη, με σκοπό να τσακίσει κάθε δράση που στρέφεται εναντίον της βάρβαρης πολιτικής της. Την ευθύνη δεν την έχουν οι απεργοί, αλλά η κυβερνητική πολιτική που ενισχύει τη συγκέντρωση υπέρ των μονοπωλιακών ομίλων και σε βάρος κυρίως των πιο μικρών ιδιοκτητών. Μπροστά σε αυτό τον οδοστρωτήρα δεν απομένει άλλος δρόμος από την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.


ΣΕΛ.  6  -  7

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ