Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 30 Ιούλη 2010 - αριθ. φύλλου: 10731

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗ
Κατάργηση συλλογικών συμβάσεων - απαγόρευση αυξήσεων μισθών

Με την ψήφο των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ «πέρασε» χτες από τη Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Απασχόλησης, που καταργεί τις αποφάσεις του ΟΜΕΔ που παρέχουν αυξήσεις μεγαλύτερες της σύμβασης - ντροπής που υπέγραψαν ΣΕΒ και πλειοψηφία της ΓΣΕΕ. Το ΚΚΕ κατήγγειλε την αντεργατική τροπολογία, γιατί δεν παγώνει απλά τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα, αλλά προωθεί την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων.


ΣΕΛ.  3

ΔΕΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ το χτύπημα της πολιτικής πάλης του λαού

Αλέκα Παπαρήγα: Δεν πρόκειται να υποκύψουμε στον εκβιασμό που γίνεται, δε θα δώσουμε καταλόγους ενισχυτών του ΚΚΕ. Η Ιστορία δείχνει ότι και ο πιο αθώος νόμος χρησιμοποιήθηκε εναντίον του λαϊκού κινήματος

  • Με το νομοσχέδιο επιχειρείται ο εξωραϊσμός του πολιτικού συστήματος που παράγει αντιλαϊκές πολιτικές, όπως αυτές που εφαρμόζονται σήμερα, και χτυπιέται η πολιτική δράση του ΚΚΕ, η οποία κινείται στον αντίποδα των πολιτικών αυτών.
  • Δεν είμαστε διατεθειμένοι να νομιμοποιήσουμε όλα τα καινούρια που φέρνουν ο εκλογικός νόμος και παίρνετε πολύ μεγάλη ευθύνη. Δική σας είναι η ευθύνη πώς θα το χειριστείτε. Είναι υποκρισία τα περί «εξυγίανσης» και «ηθικοποίησης» του πολιτικού συστήματος.

ΣΕΛ.  6  -  9

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ - «ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ»
Αντικαθιστά τη γνώση με «χρηστικές δεξιότητες»

Διάλυση της εκπαίδευσης όπως την ξέρουμε ως τώρα, ισχυρό χτύπημα στο μορφωτικό επίπεδο της νεολαίας και των εργαζομένων και αντικατάσταση της γνώσης από ένα σύνολο χρηστικών (για τους εργοδότες) δεξιοτήτων είναι το περιεχόμενο του νομοσχεδίου που παρουσίασε η υπουργός Παιδείας.


ΣΕΛ.  14

Εκφυλισμός ΓΣΕΕ

Τη στήριξη των αντεργατικών, αντιλαϊκών μέτρων, επιβεβαιώνει η πλειοψηφία της ηγεσίας της ΓΣΕΕ. Ο πρόεδρός της, μετά τη συνάντηση με την τρόικα, είπε πως «δεν πρέπει να υπάρξει καμία εκ νέου παρέμβαση καθώς τα συνδικάτα και οι εργοδοτικοί φορείς, όπως απέδειξαν πρόσφατα, μπορούν με συμφωνίες να διαχειριστούν όλα τα ζητήματα της μισθωτής εργασίας στον ιδιωτικό τομέα. Ζητήματα, όπως μισθοί, εργασιακές σχέσεις, διαιτησία, συντάξεις κ.ά.». Συνεργάτης της κυβέρνησης, του κεφαλαίου και της τρόικα η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, απέδειξε για άλλη μια φορά πως είναι εκφυλισμένη και ανυπόληπτη. Καμαρώνει που συνδιαλέγεται με το αφάν-γκατέ της κεφαλαιοκρατίας ενάντια στους εργάτες, προβάλλοντας τις περγαμηνές της υπογραφής σύμβασης που μειώνει τους μισθούς, της συμφωνίας με τον ΣΕΒ για ενίσχυση των βιομηχάνων για αντιμετώπιση της κρίσης, ωθώντας τους εργάτες στις συμπληγάδες που τσακίζουν τη ζωή τους. Οσο πιο γρήγορα οι εργάτες την εγκαταλείψουν και συσπειρωθούν στο ΠΑΜΕ, τόσο πιο εύκολα θα ανοίξουν το δρόμο για το δίκιο και τα συμφέροντά τους.



ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ - ΠΡΟΝΟΙΑΣ
Καταιγίδα περικοπών στα νοσοκομεία

ΣΕΛ.  10  -  11
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ»
Για τη δικαστική απόφαση σε βάρος απολυμένου εργάτη

ΣΕΛ.  18
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Συλλαλητήριο στις 3 Αυγούστου

ΣΕΛ.  22
ΡΩΣΙΑ
Επέμβαση του κράτους στην εσωκομματική ζωή του ΚΚΡΟ

ΣΕΛ.  17
ΠΑΜΕ - ΟΒΣΑ
Καταγγέλλουν την απόφαση επιστράτευσης

ΣΕΛ.  12  -  13
Μεγάλη πυρκαγιά στη Σάμο

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στη Σάμο και ήταν σε εξέλιξη μέχρι αργά χτες το βράδυ. Η πυρκαγιά ξέσπασε περίπου στη 1 τα ξημερώματα από πέντε εστίες που βρίσκονταν σε διαφορετικά σημεία. Είναι η πρώτη νυχτερινή φωτιά της φετινής αντιπυρικής περιόδου, ενώ υπάρχουν καταγγελίες για εμπρησμό.


ΣΕΛ.  24

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ