Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 10 Ιούνη 2010 - αριθ. φύλλου: 10690

ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΠΡΩΗΝ ΔΕΚΟ
Δράση ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις

Η δράση των εργαζομένων ενάντια στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων συνδέεται με τη σύγκρουση και ρήξη με τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης.


ΣΕΛ.  13
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Τραγική η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία

Η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, οι υγειονομικοί να μη συμβιβαστούν με την πολιτική που βάζει στη λαιμητόμο του μνημονίου την Υγεία του λαού.


ΣΕΛ.  11

ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ τα χρέη και τα ελλείμματα

Αλέκα Παπαρήγα: Το χρέος και τα ελλείμματα, χάριν των οποίων έγινε το μνημόνιο, δεν τα αναγνωρίζουμε και δεν πρέπει να τα αναγνωρίσει ο ελληνικός λαός, διότι δεν τα προκάλεσε ο ίδιος. Με βάση αυτή τη θέση αντιπαλεύουμε το μνημόνιο

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τα όσα συνυπέγραψε με ΕΕ, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ΔΝΤ, στο όνομα της αντιμετώπισης ελλειμμάτων και χρεών, τσακίζει τις εργατικές - λαϊκές οικογένειες, αφού επιβάλλει ονομαστική μείωση μισθών και συντάξεων, επέκταση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης. Ούτε ένα ευρώ δεν πρέπει να δώσουν οι εργαζόμενοι. Το χρέος δημιουργήθηκε από την πολιτική των κυβερνήσεων, εξαιτίας του καπιταλιστικού τρόπου ανάπτυξης. Τα διάφορα σενάρια διαχείρισης δεν αφορούν τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, αλλά αν θα ωφεληθούν οι δανειστές ή οι δανειζόμενοι στην Ελλάδα, όπου δανειζόμενοι είναι τα κρατικά ταμεία, προς το συμφέρον της πλουτοκρατίας.


ΣΕΛ.  7

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Δικαίωμα η αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία

Την ανάγκη όλα τα λαϊκά στρώματα να ξεσηκωθούν και να συντονίσουν την πάλη τους για Υγεία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στον κλάδο, ανέδειξαν χτες οι συνταξιούχοι, οι οποίοι πραγματοποίησαν μαζική συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και στη συνέχεια δυναμική πορεία προς το υπουργείο Υγείας.


ΣΕΛ.  10

Οι αστοί απειλούν

Παράλογη η εμμονή των εργατών να αγωνίζονται ενάντια στα άγρια αντιλαϊκά μέτρα, φωνάζουν οι αστοί. Απειλή οι ταξικοί αγώνες για την οικονομία, τη χώρα που είναι στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, λένε. Αλλά η συμφωνία κυβέρνησης, ΕΕ, Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ΔΝΤ επιβάλλει ονομαστική μείωση μισθών και συντάξεων, επέκταση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης, με έτοιμα νέα μέτρα για απελευθέρωση απολύσεων, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, κατάργηση παροχών Υγείας - Πρόνοιας κλπ. Χρεοκοπία των λαϊκών οικογενειών, καταστροφή της ζωής τους. Οι αστοί είναι η μεγαλύτερη καταστροφική απειλή. Αρπάζουν τον πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι. Ξεπαράδιασαν τα κρατικά ταμεία με φοροαπαλλαγές, κρατικές επιδοτήσεις για να επενδύουν, αυξάνοντας το κεφάλαιό τους. Καταστρέφουν πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας, όπως αγροτική οικονομία, κλάδους μεταποίησης (ναυπηγοεπισκευή, μέταλλο, κλωστοϋφαντουργία, επεξεργασία αγροτικών προϊόντων κλπ.), στους οποίους δεν επενδύουν γιατί δε βγάζουν κέρδη. Εξάγουν κεφάλαια σε χώρες που βγάζουν μεγαλύτερα κέρδη. Απειλούν οι αστοί το λαό, για να σωθούν από την κρίση που οφείλεται στον τρόπο παραγωγής, όπου τα πάντα οργανώνονται με κριτήριο το κέρδος και όχι τις ανθρώπινες ανάγκες. Αν η παραγωγή οργανωθεί χωρίς τους καπιταλιστές, όλες οι πλουτοπαραγωγικές πηγές θα αξιοποιηθούν με την εργασία των ανθρώπων για ανάπτυξη προς όφελός τους, χωρίς κρίση, ελλείμματα, χρέη. Να γιατί η καπιταλιστική ιδιοκτησία πρέπει να γίνει κοινωνική.



ΟΥΓΓΑΡΙΑ
Αντικομμουνιστικός κατήφορος

ΣΕΛ.  21
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Παλεύουμε για την πλήρη προστασία κάθε ανέργου

ΣΕΛ.  3
ΚΚΕ ΓΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ «ΖΗΜΕΝΣ»
«Οχι» σε εντυπώσεις, συγκάλυψη και συμψηφισμούς

ΣΕΛ.  9

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ