Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 2 Σεπτέμβρη 2000 - αριθ. φύλλου: 7763

«ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΑ» ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑ
Σκληρός πόλεμος για τη μοιρασιά της «πίτας»

Το αντικείμενο της άγριας φαγωμάρας μεταξύ των διαφόρων ισχυρών οικονομικών συμφερόντων αφορά στη μοιρασιά της «πίτας». Μιας «πίτας», που όμως είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά και, άρα, η έκβαση του ανελέητου «οικονομικού πολέμου» δε θα καθορίζει απλά τους συσχετισμούς στο εσωτερικό της οικονομικής ολιγαρχίας, αλλά θα κρίνει ουσιαστικά και την «ηγεμονία», γενικότερα, στην οικονομικοπολιτική ζωή του τόπου


ΣΕΛ.  8

ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«ΟΧΙ» ΣΤΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ
Απόψε ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ στη Θεσσαλονίκη

Ολοι στην πλατεία ΧΑΝΘ στις 8 μ.μ.

Το μήνυμα της «εθνικής στρατηγικής για μια αναπτυγμένη Ελλάδα», που έστειλε με τη χτεσινή ομιλία του ο πρωθυπουργός, δεν ήταν τίποτε άλλο παρά μια επιβεβαίωση όλων των αντιδραστικών αντιλαϊκών επιλογών που έχει δρομολογήσει για το λαό και τη χώρα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Η απόπειρα των επιτελών της κυβέρνησης, να περάσει μια «ευφορία» για το μέλλον των πολιτικών της, δεν μπορεί να κρύψει το μέγεθος της υποκρισίας ούτε το στόχο της αποτελεσματικότερης εξυπηρέτησης των ταξικών συμφερόντων της ολιγαρχίας του πλούτου.

Συμβολική, αλλά και μαχητική απάντηση στο χάος που χωρίζει - από άποψη συμφερόντων - την εργατική τάξη και ευρύτερα τα πλατιά λαϊκά στρώματα με την πλουτοκρατία και τους πολιτικούς εκφραστές της, έδωσαν χτες εργαζόμενοι και συνδικάτα, το ΠΑΜΕ, όταν έστρωσαν το δικό τους τραπέζι, τα καζάνια με τα συσσίτια, την ίδια ώρα που «η άλλη Ελλάδα των εκμεταλλευτών του λαού», έπινε τη σαμπάνια της και «έτρωγε με χρυσά κουτάλια» στη δεξίωσή της.

Οι εργαζόμενοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για απόψε το βράδυ, στις 8 μ.μ., στην πλατεία ΧΑΝΘ, στο μεγάλο εργατικό συλλαλητήριο, που διοργανώνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο.


ΣΕΛ.  3   -   5

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ξαναβγάζει και τις «αύρες»

Ακόμη και την επανενεργοποίηση των θωρακισμένων οχημάτων καταστολής λαϊκών διαδηλώσεων («αύρες»), που εικονίζονται στη διπλανή φωτογραφία από ανάλογη δράση τους, τα πρώτα χρόνια μετά τη μεταπολίτευση, προβλέπουν τα νέα μέτρα της κυβέρνησης. Σε μια εξόφθαλμη προσπάθεια ενίσχυσης των δυνάμεων καταστολής του λαϊκού κινήματος και έντασης του αυταρχισμού, η κυβέρνηση προωθεί, επίσης, τη σύνταξη νέου κανονισμού αντιμετώπισης των διαδηλώσεων, την αύξηση του αριθμού των αντίστοιχων υπηρεσιών της ΕΛΑΣ, την τοποθέτηση καμερών σε δεκάδες σημεία της πρωτεύουσας για... την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και άλλα ανάλογα μέτρα.


ΣΕΛ.  11


ΝΑΥΑΓΙΟ «EUROBALKER 10»
Ακόμη ένα έγκλημα!

Ενας νεκρός ναυτεργάτης και πέντε τραυματίες είναι ο θλιβερός απολογισμός της βύθισης του 26χρονου φορτηγού πλοίου «EUROBALKER 10», σημαίας Καμπότζης, που φορτωμένο με 32.000 τόνους χύμα τσιμέντο κόπηκε στα δυο και βούλιαξε χτες στον κόλπο του Λευκαντί στην Εύβοια.


ΣΕΛ.  15
ΑΙΓΑΙΟ
Επαναφέρει τις διμερείς συνομιλίες η Αγκυρα

Ενώ ξεκινά σήμερα στο άτυπο συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ η συζήτηση για τη διαμόρφωση της Εταιρικής Σχέσης της Τουρκίας με την ΕΕ, ο Τζεμ δηλώνει, με επιστολή του στους «εταίρους», την ετοιμότητα της Αγκυρας για διμερείς συνομιλίες με την Ελλάδα, για τη διευθέτηση των προβλημάτων στο Αιγαίο


ΣΕΛ.  9

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ