Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 18 Αυγούστου 2000 - αριθ. φύλλου: 7750

ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ»
Ολα τα ονόματα των νεοδιοριζόμενων εκπαιδευτικών

Ανακοινώθηκαν χτες από το υπουργείο Παιδείας 1.641 διορισμοί εκπαιδευτικών για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και 3.223 διορισμοί εκπαιδευτικών για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Διορισμοί λιγοστοί που δεν καλύπτουν τις ανάγκες αλλά συμβαδίζουν με τις επιλογές της κυβέρνησης για συρρίκνωση της δημόσιας δωρεάν παιδείας.

Ολα τα ονόματα των νεοδιοριζόμενων εκπαιδευτικών στο σημερινό «Ριζοσπάστη».


ΣΕΛ.  16  -  20

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Σενάρια για ΦΟΡΟ-ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ μισθωτών- συνταξιούχων

Σενάρια για παραπέρα αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης των μισθωτών και συνταξιούχων επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, δίνοντας ταυτόχρονα ιδιαίτερη προσοχή στο... περιτύλιγμα, που θα έχουν οι τελικές αποφάσεις, ώστε να μην προκαλέσουν αντιδράσεις στους φορολογούμενους.

Την ώρα που ο φιλοκυβερνητικός Τύπος αναμασά και προπαγανδίζει ως νέες τις φορολογικές ρυθμίσεις που δημοσιοποίησε πριν έναν ολόκληρο χρόνο ο Κ. Σημίτης στη Θεσσαλονίκη, στο υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζουν διάφορες φοροαλχημείες με πολλαπλούς στόχους: Πρώτον, να αυξηθούν τα φορολογικά έσοδα που προέρχονται από τα λαϊκά στρώματα. Δεύτερον, να διευρυνθούν οι φορολογικές απαλλαγές των εκπροσώπων του κεφαλαίου. Τρίτον, σε κάθε περίπτωση, οι όποιες ανακοινώσεις να γίνουν με τρόπο, ώστε να αποκρυβεί το παραπέρα βάθεμα του αντιλαϊκού χαρακτήρα του φορολογικού συστήματος.

Ενα από τα σενάρια, που βρίσκονται υπό επεξεργασία, προβλέπει από το 2001 αύξηση του αφορολόγητου ορίου για μισθωτούς και συνταξιούχους, με τρόπο που θα προκύπτει ελάφρυνση μέχρι 20.500 δραχμές, με ταυτόχρονη όμως κατάργηση της έκπτωσης που δίνεται τώρα για τις προσκομιζόμενες αποδείξεις δαπανών, κάτι που θα κοστίσει στους φορολογούμενους περί τις 45.000 δραχμές...

ΣΕΛΙΔΑ 10


Τελευταίος αποχαιρετισμός στον Βασίλη Εφραιμίδη

Εναν αγαπημένο σύντροφο της παλιάς φρουράς, τον Βασίλη Εφραιμίδη, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και επί σειρά ετών ευρωβουλευτή του ΚΚΕ αποχαιρέτησαν χτες με πολλή θλίψη, αλλά και παρατεταμένα χειροκροτήματα εκατοντάδες σύντροφοι και συναγωνιστές, εκπρόσωποι όλου του πολιτικού φάσματος της χώρας.

«Σ' αποχαιρετάμε με σεβασμό για την προσφορά σου στους αγώνες της εργατικής τάξης στη χώρα μας, στο λαό και την πατρίδα μας, για την προσφορά σου στους λαούς όλου του κόσμου για την ειρήνη, την κοινωνική δικαιοσύνη», επισήμανε ο Θ. Τζιαντζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος απηύθυνε τον τελευταίο χαιρετισμό στον σύντροφο Βασίλη, εκ μέρους του ΚΚΕ, του Κόμματος μέσα από τις γραμμές του οποίου πάλεψε μέχρι την τελευταία του ώρα


ΣΕΛ.  6  -  7


Associated Press

ΡΩΣΙΑ
Αγωνία για τους 118 ναυτικούς

Οι απελπισμένες προσπάθειες των ρωσικών σωστικών συνεργείων να απεγκλωβίσουν τυχόν επιζώντες του υποβρυχίου «Κουρσκ» αποτυγχάνουν η μία μετά την άλλη. Βρετανοί και Νορβηγοί φθάνουν στην περιοχή αύριο - αλλά ίσως ως τότε να είναι αργά για τους 118 παγιδευμένους Ρώσους ναυτικούς...


ΣΕΛ.  14
ΙΚΑΡΙΑ
Κλειστό το νησί για την υγεία

Στο κενό οι προσπάθειες της κυβέρνησης να διασπάσει τους Ικαριώτες που αγωνίζονται για βελτίωση των όρων παροχής δημόσιας υγείας στο νησί. Κλειστά σήμερα όλα τα καταστήματα. Απεργούν οι γιατροί.


ΣΕΛ.  13
ΘΑΣΟΣ
Υπό διωγμό το λάδι

Το νησί έχει δυνατότητες να θρέψει τον πληθυσμό του. Καταστροφική η κυβερνητική πολιτική. Περιοδεία του βουλευτή του ΚΚΕ Αγγελου Τζέκη


ΣΕΛ.  12
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΑΛΠΕΑΣ
Σήμερα στις 4 μμ η κηδεία του

Από το ναό της Αγ. Τριάδας στον Πειραιά θα γίνει σήμερα η κηδεία του Π. Σαλπέα που «έφυγε» αναπάντεχα προχτές, ενώ κολυμπούσε στα νερά της ιδιαίτερης πατρίδας του.


ΣΕΛ.  9

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ