Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 15 Νοέμβρη 2009 - αριθ. φύλλου: 10528

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για την Οικονομική Εξόρμηση Δεκέμβρη 2009 - Γενάρη 2010

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ απευθύνει κάλεσμα στους εργατοϋπαλλήλους, τους άνεργους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, τις γυναίκες και τους νέους, να στηρίξουν οικονομικά το Κόμμα. Βασικές πηγές εσόδων του είναι το υστέρημα των εργατών του μόχθου, οι συνδρομές των μελών του, οι αποζημιώσεις των βουλευτών και ευρωβουλευτών. Η οικονομική δραστηριότητά του στοχεύει στην ενίσχυση της δράσης του για τα λαϊκά προβλήματα, στην ενίσχυση των πρωτοβουλιών διεθνιστικής αλληλεγγύης. Στοχεύει ακόμα στην ανέγερση κτιρίου για τη φύλαξη και αξιοποίηση του Ιστορικού Αρχείου του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  3

Στις 24 Νοέμβρη στα ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ δίνουμε μαζική μαχητική απάντηση

Οι αντεργατικές κατευθύνσεις στα εργασιακά που συναποφάσισε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στο ΕΚΟΦΙΝ και το ΓΙΟΥΡΟΓΚΡΟΥΠ, με τα οποία συμφωνεί και η ΝΔ, επιβεβαιώνουν τη σταθερή προσήλωσή της στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου. Το κείμενο που υπέγραψε, με τίτλο «Προοπτικές για την επόμενη διετία», προβλέπει διεύρυνση της ελαστικής απασχόλησης, χτύπημα των συλλογικών συμβάσεων, μείωση του λεγόμενου εργασιακού κόστους των νεοπροσλαμβανόμενων, μείωση μισθών και μεροκάματου, μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό, που προδιαγράφονται και από την «ευελφάλεια». Σε αυτό το πλαίσιο, η κυβέρνηση εξισώνει τις ηλικίες συνταξιοδότησης ανδρών - γυναικών στο Δημόσιο, ετοιμάζει καρατόμηση στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ), πετσόκομμα των αναπηρικών συντάξεων, ενώ περικόπτει παραπέρα τις δαπάνες «κοινωνικού» χαρακτήρα, ιδιαίτερα στην Υγεία και στα ασφαλιστικά ταμεία. Τις κεντρικές κατευθύνσεις για όλα τα παραπάνω έδωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια διυπουργικής σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στη Βουλή, λέγοντας ότι χρειάζονται «ανατροπές εδώ και τώρα σε όλα τα μέτωπα».


ΣΕΛ.  6   -   10

36η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
Μήνυμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη, τη νεολαία, τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης και του χωριού, να τιμήσουν τη λαϊκή εξέγερση του Νοέμβρη 1973, με δυνάμωμα της πάλης, για να αποκρούσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που φέρνουν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η ΕΕ και οι μεγάλοι επιχειρηματίες, με τη σύμφωνη θέση της ΝΔ. Να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους. Η εξέγερση του Πολυτεχνείου σήμερα βρίσκει νόημα και συνέχεια μόνο στο δρόμο της λαϊκής πάλης και συμμαχίας κατά της αντιλαϊκής πολιτικής και της δικτατορίας των μονοπωλίων, με στόχο την ανατροπή της, τη λαϊκή εξουσία.


ΣΕΛ.  5,   20  -  21


ΑΡΘΡΑ
Με αφορμή τις εκδηλώσεις για το «τείχος»

ΣΕΛ.  12  -  16
ΚΚΕ
Παρέμβαση για τα προβλήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς

ΣΕΛ.  18  -  19
ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
Αύξηση φόρων, μείωση δαπανών, επέκταση της φτώχειας

ΣΕΛ.  26
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ
Ολοταχώς για το σχολείο της «αγοράς»

ΣΕΛ.  27
ΚΟΛΟΜΒΙΑ - ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Δυναμώνουν τα «τύμπανα» του πολέμου

ΣΕΛ.  31

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ