Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 16 Σεπτέμβρη 2009 - αριθ. φύλλου: 10476

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ «ΝΤΙΜΠΕΪΤ»
Προκατασκευασμένο τηλεοπτικό δικομματικό παιχνίδι με ευθύνη ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

Η κυβέρνηση απέρριψε τις προτάσεις του ΚΚΕ, τις οποίες επανέλαβε με συνέντευξη Τύπου η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, που συνέβαλλαν να υπάρξει μια ουσιαστική αντιπαράθεση ανάμεσα στους αρχηγούς των 6 κοινοβουλευτικών κομμάτων. Η ευθύνη βαρύνει την κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ. Ταιριάζει απόλυτα στην επιχείρηση παραπλάνησης του λαού και εγκλωβισμού του στον αντιλαϊκό δικομματικό καυγά. Ευθύνη έχουν και τα άλλα κόμματα, που αντί να πιέσουν στην κατεύθυνση μιας ουσιαστικής διαδικασίας, προτίμησαν να εκφράσουν την ανησυχία τους μήπως το «ντιμπέιτ» δε διεξαχθεί!


ΣΕΛ.  6  -  9

ΔΥΝΑΜΗ ΛΑΟΥ ΤΟ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ στη δικομματική τρομοκράτηση και στο εμπόριο ελπίδων
  • Τα δύο κόμματα έχουν κοινή στρατηγική, κοινή γραμμή πλεύσης. Κοινή γραμμή πλεύσης είναι ο Αλμούνια, η Ευρωπαϊκή Ενωση. Επομένως, οι δύο, αφού έχουν ίδια γραμμή πλεύσης και διεκδικεί ο ένας το προβάδισμα σε βάρος του άλλου, πρέπει αυτή την κοινή γραμμή πλεύσης να την υλοποιήσουν, δίνοντας την εντύπωση των δύο διαφορετικών ρόλων στην ίδια γραμμή. Και οι δυο αποβλέπουν να τρομοκρατήσουν το λαό και να τον κρατήσουν με πολύ μειωμένες απαιτήσεις απέναντί τους. Το ΠΑΣΟΚ κάνει εμπόριο και λαθρεμπόριο ελπίδων με 30 λεπτά την ημέρα. Επιχειρεί να κοροϊδέψει το λαό πάνω στη βάση της δοκιμασμένης αντιδραστικής πολιτικής της ΝΔ.
  • Το ΚΚΕ καλεί το λαό να καταλάβει το εξής: Την άλλη μέρα από τις εκλογές, η στρατηγική της Λισαβόνας και το πρόγραμμα διαχείρισης της κρίσης από την πλευρά της ΕΕ θα υπάρχει. Είπε ο κ. Παπανδρέου ότι θα πάει να διαπραγματευτεί. Θα διαπραγματευτεί τα συμφέροντα των εφοπλιστών, των μεγάλων ξενοδοχειακών συγκροτημάτων. Δεν πρόκειται να διαπραγματευτεί, για παράδειγμα, να επιστρέψουμε στα πέντε χρόνια λιγότερα για τη συνταξιοδότηση των γυναικών. Δε θα κάνει διαπραγμάτευση υπέρ του λαού. Θα διαπραγματευτεί τα συμφέροντα των επιχειρηματιών, τη διανομή των κερδών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη κλπ. Οι διαπραγματεύσεις δεν αφορούν στη βελτίωση της θέσης του λαού.

ΣΕΛ.  14  -  17

ΠΑΣΟΚ οι πλουτοκράτες

Φαίνεται πως η άρχουσα τάξη της Ελλάδας θέλει ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, ισχυρό εκλογικά, μετά την τεράστια φθορά της ΝΔ στις λαϊκές συνειδήσεις. Δε θέλει βεβαίως και να καταποντιστεί η ΝΔ. Θέλει το άθροισμα και των δυο ψηλά, για να λειτουργεί η δικομματική εναλλαγή με ασφάλεια για το σύστημα. Την άρχουσα τάξη τη βολεύει το ΠΑΣΟΚ, γιατί έχει εμπειρία στην τακτική χειραγώγησης του λαού από την αστική πολιτική. Φάνηκε από τις ομιλίες και συνεντεύξεις και των δύο στη ΔΕΘ. Προσπάθεια ελιγμών και προπαγανδιστικής παραλλαγής από το ΠΑΣΟΚ, της ίδιας φιλοκαπιταλιστικής πολιτικής της ΝΔ. Γι' αυτό και είναι επικίνδυνο. Δε θέλει απλά ως κυβέρνηση να επιβάλει τη νέα αντιδραστική λαίλαπα, τσακίζοντας κι άλλο τους εργαζόμενους, τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα. Θα το κάνει τσακίζοντας ταυτόχρονα το λαϊκό κίνημα. Υπονομεύοντάς το από τα μέσα (π.χ. ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ που βγήκαν να στηρίξουν το πρόγραμμά του μετά τη ΔΕΘ). Στην ταξική συνεργασία έχουν δοκιμαστεί. Μην υποκύψετε στην κάλπικη προπαγάνδα του για τους δύο δρόμους. Τσάκισμα πολιτικό των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και παντοδύναμο ΚΚΕ για παντοδύναμο λαϊκό κίνημα χρειάζεται ο δρόμος του λαού.




Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ