Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 19 Αυγούστου 2009 - αριθ. φύλλου: 10451

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Απάντηση - γροθιά στον αντικομμουνισμό

Πολύμορφες δραστηριότητες σ' όλη τη χώρα προγραμματίζουν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ, ενάντια στην ιμπεριαλιστική αντικομμουνιστική εκστρατεία. Τη Δευτέρα 24 Αυγούστου συγκέντρωση στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής με ομιλήτρια τη ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος.


ΣΕΛ.  6  -  7
ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
Το ΚΚΕ δε θα γίνει όμηρος του κράτους και των βιομηχάνων

Το ΚΚΕ δεν πρόκειται ποτέ να γίνει κόμμα κρατικοδίαιτο, ελεγχόμενο από την εξουσία των μονοπωλίων και τους επιχειρηματικούς ομίλους. Συνέντευξη μέλους του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος στον «902 Αριστερά στα FM».


ΣΕΛ.  8   -   9

Απαιτείται ΑΜΕΣΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ απάντηση από τους εργαζόμενους
  • Να φορολογηθούν δραστικά τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων
  • Βασικός μισθός 1.400 ευρώ, 1.120 ευρώ επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους
  • Η απόλυτη προσήλωση στο αντιδραστικό πλέγμα των αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων που προωθούνται σε ολόκληρη την ΕΕ, προκειμένου να εξασφαλιστεί η στήριξη του μεγάλου κεφαλαίου και η προβολή της ανάγκης που υπάρχει να γίνουν σήμερα όσα δεν έγιναν τις προηγούμενες δεκαετίες, θα είναι η γραμμή που θα τηρήσει η κυβέρνηση και με την πρωθυπουργική ομιλία στη ΔΕΘ στις αρχές του επόμενου μήνα. Στην ίδια κατεύθυνση και το ΠΑΣΟΚ. Αυτό που όλο κι όλο βρήκε να παρατηρήσει είναι η «απουσία σχεδίου».
  • Για τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους σημαίνουν νέα μέτρα σε βάρος του εισοδήματος, των εργασιακών, ασφαλιστικών και κοινωνικών τους δικαιωμάτων. Γι' αυτό η απάντησή τους πρέπει να είναι άμεση, οργανωμένη και συντονισμένη, διεκδικώντας να φορολογηθούν δραστικά τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων. Βασικός μισθός 1.400 ευρώ, 1.120 ευρώ επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους, ούτε ένας εργαζόμενος ή άνεργος χωρίς ασφάλιση.

ΣΕΛ.  3

ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ «ΨΙΧΟΥΛΑ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΜΙΣΙΟΝ
Απειθαρχία και ανυπακοή στην ΕΕ

Τα ψίχουλα που εξαναγκάστηκε να δώσει η κυβέρνηση κάτω από την πίεση των μεγάλων αγροτικών κινητοποιήσεων στην αρχή της χρονιάς (φωτ.) δεν έλυσαν τα οξυμένα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η σκληρή, αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ, με την οποία συμφωνούν και υλοποιούν οι ελληνικές κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Στις αντιρρήσεις της Κομισιόν ακόμη και γι' αυτά τα ψίχουλα η απάντηση πρέπει να είναι: Απειθαρχία και ανυπακοή στην ΕΕ.


ΣΕΛ.  15

Ο τρόμος τους...

Η κλιμάκωση αυτήν την περίοδο της επιχείρησης ξαναγράψιματος της Ιστορίας έτσι που να συκοφαντηθεί ο σοσιαλισμός που γνωρίσαμε δεν είναι τυχαία, ούτε προέκυψε από σύμπτωση. Σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης εκδηλώνονται πολλές αντιφάσεις του εκμεταλλευτικού συστήματος που αποκαλύπτουν την άγρια απάνθρωπη φύση του και το ταυτόχρονο σάπισμά του. Οι πολιτικοί εκπρόσωποι του κεφαλαίου έχουν περιορισμένες δυνατότητες ελιγμών, αφού είναι αναγκασμένοι να παίρνουν όλο και πιο αντιδραστικά μέτρα ενάντια στους εργαζόμενους για να διατηρήσουν υψηλά τα κέρδη αυτών που υπηρετούν. Αυτή η σχεδόν απροσχημάτιστη επιλογή αποκαλύπτει ξεκάθαρα το με «ποιους πηγαίνουν και ποιους αφήνουν» και κάνει όλο και σαφέστερο τον ταξικό διαχωρισμό, παρά τις διαρκείς προσπάθειες αποπροσανατολισμού από τα αστικά κόμματα και ΜΜΕ. Αυτή η κατάσταση δημιουργεί δυνατότητες αμφισβήτησης του συστήματος της εκμετάλλευσης από τους εργαζόμενους. Αυτό είναι που φοβούνται το κεφάλαιο και οι εκπρόσωποί του. Ομως αυτό που τρομάζει αυτούς, η σοσιαλιστική προοπτική της κοινωνίας, είναι και η μοναδική απάντηση στη βαρβαρότητά τους. Είναι καιρός χάραξης του άλλου δρόμου ανάπτυξης για τη λαϊκή εξουσία.



ΣΚΑΝΔΑΛΟ «ΖΗΜΕΝΣ»
Απροκάλυπτη προβοκάτσια από βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

ΣΕΛ.  10
ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗ «WIND»
Δυναμώνει η οργή και η πάλη

ΣΕΛ.  17

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ