Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009 - αριθ. φύλλου: 10446

ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Βαθαίνει την εμπορευματοποίηση και αφήνει το λαό απροστάτευτο

ΚΚΕ: Η πολιτική που αποδέχεται και στηρίζει την επιχειρηματική δράση στην Υγεία, η έλλειψη ενός ενιαίου καθολικού αποκλειστικά δημόσιου συστήματος Υγείας, όχι μόνο κοστίζουν στο λαό πανάκριβα αλλά τον αφήνουν και απροστάτευτο. Η παροχή όλων των υπηρεσιών Υγείας για την αντιμετώπιση της «νέας γρίπης» πρέπει να γίνεται με ευθύνη του κράτους και δωρεάν για όλους.


ΣΕΛ.  7

Κατασταλτικός ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ θα «διδάξει» πολιτική προστασία

Ενεργοποιείται σχετικό Πρωτόκολλο Συνεργασίας που είχε κυρωθεί με νόμο το 2002 επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ

Τμήμα του κρατικού κατασταλτικού μηχανισμού των ΗΠΑ έρχεται στην Ελλάδα για να παραδώσει μαθήματα στον τομέα της πολιτικής προστασίας! Η κυβέρνηση της ΝΔ υπέγραψε χτες ειδική συμφωνία με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εκτάκτων Αναγκών των ΗΠΑ, τη γνωστή ως FEMA, για τη διοργάνωση στην Αθήνα «σχολείου εκπαίδευσης» στελεχών πολιτικής προστασίας από 9 έως 20 Νοέμβρη.

Η χτεσινή συμφωνία ενεργοποιεί για πρώτη φορά σχετικό Πρωτόκολλο Συνεργασίας που είχε κυρωθεί με νόμο το 2002, επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ. Πρόσχημα για τη συγκεκριμένη συμφωνία είναι η αντιμετώπιση φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών. Αντίστοιχο πρόσχημα είχε χρησιμοποιηθεί και το 2008, όταν στρατηγοί του ΝΑΤΟ είχαν προσκληθεί σε εκδήλωση στην Πελοπόννησο για να διδάξουν πολιτική προστασία σε δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους.

Η συγκεκριμένη Υπηρεσία των ΗΠΑ είναι ενταγμένη στον κρατικό μηχανισμό των ΗΠΑ και συγκεκριμένα στο υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας και εξάγει τεχνογνωσία για πρώτη φορά σε άλλη χώρα. Επιπλέον, είναι γνωστή για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης που διαχειρίζεται στις ΗΠΑ, όπως για παράδειγμα σε τμήμα της βάσης στο Γκουαντάναμο.


ΣΕΛ.  3

Eurokinissi

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εργο ζωής για τη Θεσσαλία η εκτροπή του Αχελώου

Σε ανακοίνωσή της σχετικά με την αναγκαιότητα και την πολλαπλή ωφελιμότητα της εκτροπής του Αχελώου, καθώς και για τις πολιτικές επιδιώξεις και τα συμφέροντα που κρύβονται πίσω από τις επιθέσεις εναντίον της, η Επιτροπή Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ, επισημαίνει μεταξύ άλλων πως «το έργο της μερικής εκτροπής του Ανω Ρου του Αχελώου αποτελεί έργο ζωής για την περιοχή της Θεσσαλίας».


ΣΕΛ.  17

«Αποκαλυπτήρια»

Τα «αποκαλυπτήρια» της στρατηγικής σύμπλευσης ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έγιναν από την ίδια την υπεύθυνη του Τομέα Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ Λ. Κατσέλη, η οποία μιλώντας προχτές σε ραδιοφωνικό σταθμό είπε: «Η κυβέρνηση (...) θα έπρεπε να υιοθετήσει τουλάχιστον κάποιες από τις πολιτικές που προτείνει το ΠΑΣΟΚ, οι οποίες στο κάτω κάτω δεν είναι και τόσο ιδεολογικά διαφοροποιημένες»! Οποιοδήποτε σχόλιο είναι περιττό. Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ομολογεί ότι ανάμεσα στις πολιτικές των δυο κομμάτων δεν υπάρχουν ιδεολογικές διαφοροποιήσεις, και ας εξαπολύει «μύδρους» ο Γ. Παπανδρέου κατά της «νεοφιλελεύθερης διαχείρισης» και της «δεξιάς διακυβέρνησης» και ας ψελλίζει προβοκάτσιες περί «διευκόλυνσης της κυβέρνησης της ΝΔ από το ΚΚΕ». Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ μπορούν να «αλληλο - υιοθετούν» τις θέσεις τους, γιατί υπηρετούν τα ίδια ταξικά συμφέροντα, αυτά του κεφαλαίου. Το ξεγύμνωμα της δικομματικής απάτης οφείλει να το κάνει ο λαός με τους ανυποχώρητους αγώνες του απέναντι στην κοινή αντιδραστική πολιτική τους και με την καταδική τους στις κάλπες όποτε και αν γίνουν εκλογές.



ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
Κι άλλο χρήμα σε επιχειρηματίες

ΣΕΛ.  16
ΤΜΗΜΑ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ
Μάνα με δύο μικρά παιδιά στα κρατητήρια!

ΣΕΛ.  15
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
«Πάρτε πίσω τις απολύσεις» στη WIND

ΣΕΛ.  15

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ