Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 12 Μάρτη 2009 - αριθ. φύλλου: 10321

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Προστατεύουν τα κέρδη του κεφαλαίου

Η ενίσχυση της ρευστότητας των τραπεζών που επιμένει η κυβέρνηση, όπως και όλες οι κυβερνήσεις της ΕΕ, γίνεται σε όφελος της κερδοφορίας των τραπεζών και των βιομηχάνων στη χώρα και τα Βαλκάνια, από τον πλούτο που έχουν παράξει οι εργαζόμενοι , και όχι σε όφελος των μικρομεσαίων και των νοικοκυριών, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση.


ΣΕΛ.  10

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ και μαζική μαχητική συμμετοχή στους αγώνες

Από την χθεσινή κινητοποίηση των εργατών της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης
Από την χθεσινή κινητοποίηση των εργατών της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης
Κάλεσμα στα Συνδικάτα, στις Ομοσπονδίες, σε όλους τους εργαζόμενους, απευθύνει το ΠΑΜΕ, να πάρουν όλα εκείνα τα μέτρα για την επιτυχία των συλλαλητηρίων στις 17 Μάρτη, στα οποία καλεί τους ΕΒΕ της Αθήνας και η ΟΒΣΑ, και της απεργίας στις 2 Απρίλη. Είναι αποφασιστική απάντηση και στο πογκρόμ απολύσεων που βρίσκεται σε εξέλιξη. Στη Θεσσαλία οι εργοδότες τρομοκρατούν απολύοντας μαζικά, στο όνομα της κρίσης, ενώ οι τραπεζίτες που τσέπωσαν τα 28 δισ. προχωρούν σε εκατοντάδες απολύσεις χτυπώντας πρώτα εργαζόμενους με ελαστικές μορφές εργασίας («ενοικιαζόμενοι» και συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου). Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φορτώσει στους εργαζόμενους τις οξυμένες συνέπειες από την αντιασφαλιστική πολιτική και την υποχρηματοδότηση της Κοινωνικής Ασφάλισης και στους κλάδους σύνταξης και ιδιαίτερα στους κλάδους υγείας. Χτες χιλιάδες εργάτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, με μια μαζική κινητοποίηση, αναμετρήθηκαν με την καταστολή και την τρομοκρατία μέσα και έξω από το ΥΕΝ (φωτ.) ξεκαθαρίζοντας πως δεν κάνουν βήμα πίσω στον αγώνα για τη Σύμβαση και την ανεργία.


ΣΕΛ.  16   -   17

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Την Κυριακή στο Κιλελέρ το αγροτικό συλλαλητήριο

Με τη μαζική συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο για τον αγωνιστικό γιορτασμό της 99ης επετείου του Κιλελέρ, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή, 15 Μάρτη, στις 12 το μεσημέρι στον τόπο της μαρτυρικής θυσίας των Θεσσαλών κολίγων, οι μικρομεσαίοι αγρότες θα στείλουν το μήνυμα συνέχισης και έντασης της πάλης κατά της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων. Το συλλαλητήριο έρχεται ως συνέχεια της μεγάλης παναγροτικής κινητοποίησης του περασμένου Γενάρη (φωτ. από το μπλόκο της Νίκαιας).


ΣΕΛ.  11

Επιστολή στον πρόεδρο της ΕΡΤ ΑΕ

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ έστειλε χτες στον πρόεδρο της ΕΡΤ ΑΕ, Χρήστο Παναγόπουλο, την ακόλουθη επιστολή:

«Προς τον Πρόεδρο της ΕΡΤ Α.Ε.

κ. Χρήστο Παναγόπουλο

Κύριε Πρόεδρε,

Με την παρούσα επιστολή θέλουμε να εκφράσουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για το γεγονός ότι συστηματικά το ΚΚΕ δεν προσκαλείται στην εκπομπή «Press» του δημοσιογράφου Κωνσταντίνου Ζούλα. Αυτό συνέβη και χτες (10/3/2009). Στην εκπομπή συμμετείχαν εκπρόσωποι όλων των κομμάτων, πλην του ΚΚΕ!

Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι ο εν λόγω δημοσιογράφος, στις επανειλημμένες διαμαρτυρίες μας για την πάγια τακτική του, συνηθίζει να μας διαψεύδει προκλητικά, λέγοντας ότι προσκαλεί το ΚΚΕ!

Η παρούσα θα αποσταλεί και στο ΕΣΡ».



ΠΑΙΔΕΙΑ
«Διάλογος» με αντιδραστικές στοχεύσεις

ΣΕΛ.  12
ΑΚΡΙΒΕΙΑ - ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΙΣ
Σκόπιμος αποπροσανατολισμός από την κυβέρνηση

ΣΕΛ.  14
ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ - ΚΡΥΟΝΕΡΙ
Αύριο η συγκέντρωση ενάντια στα διόδια

ΣΕΛ.  22

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ