Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 26 Φλεβάρη 2009 - αριθ. φύλλου: 10310

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ
Συνένοχοι στο πλιάτσικο των Ταμείων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Αναγκαία και ρεαλιστική είναι η πρόταση νόμου του ΚΚΕ, που συζητήθηκε χτες στη Βουλή, για την επιστροφή των ποσών από τα αποθεματικά που λεηλατήθηκαν διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις από το 1950 με διάφορους τρόπους, καθώς και για τη διεύρυνση των ασφαλιστικών - συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.


ΣΕΛ.  8  -  9

ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΓΕΛΑΣΤΕΙ Ο ΛΑΟΣ τα βάρη της κρίσης να πληρώσει η πλουτοκρατία

Αλέκα Παπαρήγα: «Η κρίση έχει ξεκινήσει, θα είναι οξύτερη μέσα στο 2009 και πιστεύουμε ότι θα κρατήσει και το 2010. Οι συνεδριάσεις που κάνει η κυβέρνηση έχουν ένα στόχο: Να μεθοδεύσουν το ξεγέλασμα των εργαζομένων και να ρίξουν τα βάρη ολοκληρωτικά σε αυτούς»

Συνέχεια στην επιχείρηση παραπλάνησης των εργαζομένων έδωσε ο Κ. Καραμανλής, προκειμένου να διευκολύνει την υλοποίηση του κυβερνητικού σχεδίου για την κρίση και να πετύχει την πολυπόθητη λαϊκή συναίνεση. Επικεντρώνει σκόπιμα στη «μάχη», που, τάχα, δίνει για την περιστολή των κρατικών δαπανών, περνώντας σε δεύτερο πλάνο ότι το βάρος της κρίσης το σηκώνει ο εργαζόμενος λαός και πως το σχέδιο που υλοποιεί στηρίζει την κερδοφορία των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Την ίδια ώρα, στη συνεδρίαση του επιτελικού κύκλου Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ, ο Γ. Παπανδρέου, αφού κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «πηγαίνει στο Συμβούλιο Κορυφής της ΕΕ χωρίς εθνική ατζέντα», στη συνέχεια, σε απόλυτη σύμπλευση με την κυβερνητική πολιτική, «βάφτισε» ...εθνικούς στόχους τις απαιτήσεις και τις προτεραιότητες των Ελλήνων κεφαλαιοκρατών, προτείνοντας μέτρα ακόμα και για τη χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών και επιχειρήσεων που έχουν εξαγάγει τεράστια κεφάλαια στα Βαλκάνια.


ΣΕΛ.  6  -  7

ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Ενίσχυση του ΠΑΜΕ για επιθετικούς αγώνες

Την ανάγκη, αλλά και το σοβαρό έδαφος που υπάρχει, ώστε να ενταθούν οι προσπάθειες και οι πρωτοβουλίες για την αποτελεσματικότερη οργάνωση της πάλης με επιθετικά αιτήματα, ενάντια στην αντεργατική στρατηγική του κεφαλαίου, συνολικά της εργοδοσίας στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, ανέδειξε η χτεσινή πανελλαδική απεργία στο Δημόσιο και οι απεργιακές συγκεντρώσεις που οργάνωσαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ.


ΣΕΛ.  17

Προβοκάτσια «Αυγής»

Η αθλιότητα της «Αυγής» και του ΣΥΝ δεν έχει όρια. Γιατί και η προπαγάνδα και η πολεμική, όταν γίνεται με ιδεολογικοπολιτικούς όρους, είναι κατανοητή. Οταν όμως γίνεται με την αναπαραγωγή χυδαίων συκοφαντιών και με ψέμα τότε παραπέμπει σε προβοκάτσια. Εγραψε λοιπόν η φυλλάδα του οπορτουνισμού ότι «ο "Ριζοσπάστης" από τα δημοσιεύματα του "αστικού Τύπου" αναπαράγει επιλεκτικά την εκτίμηση ότι η παραμονή της Αλ. Παπαρήγα στη θέση της γ. γραμματέως έχει να κάνει με την πρόθεση να αποτελέσει η ίδια "εξισορροπητικό παράγοντα στο εσωτερικό του κόμματος"». Μπορεί να κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια. Μπορεί αυτό το περί "εξισορροπητικού παράγοντα", που είναι δικό τους κατασκεύασμα, να θέλουν να το κάνουν πιστευτό αποδίδοντάς το στο ΚΚΕ και στο «Ρ», κάνοντας προβοκάτσια ολκής, αλλά αποδεικνύουν για άλλη μια φορά ότι η αντιΚΚΕδίλα τους αποπνέει την μπόχα της σαπίλας του οπορτουνισμού. Και για να παίξουν καλά το ρόλο τους, δίνοντας καθημερινά εξετάσεις χρησιμότητας στο σύστημα, κατρακυλούν σε κατήφορο δίχως πάτο.



ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»
Να δοθεί τώρα ουσιαστική λύση

ΣΕΛ.  19
ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ
Νέα κινητοποίηση αύριο για Σύμβαση και ανεργία

Συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος στις 10.30 π.μ.


ΣΕΛ.  18

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ