Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 25 Φλεβάρη 2009 - αριθ. φύλλου: 10309

ΜΕΓΑΛΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟ 2007 ΚΑΙ ΤΟ 2008
Και όμως τα ενισχύουν τσακίζοντας τις λαϊκές ανάγκες

Ο τζίρος των 130 μεγαλύτερων παραγωγικών και εισαγωγικών εταιρειών φαρμάκου διαμορφώθηκε το 2007 σε 5,619 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 12%, ενώ εμφάνισαν αύξηση του περιθωρίου μεικτού κέρδους κατά 36%. Καθαρά κέρδη είχε και το τραπεζικό κεφάλαιο το 2008, με την Alpha Bank να φτάνει τα 512,1 εκατ. ευρώ.


ΣΕΛ.  18
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Φθηνή δημαγωγία και υποκρισία της κυβέρνησης για την ακρίβεια

Φθηνή δημαγωγία η στάση του υπουργού Ανάπτυξης ότι θα καλέσει τους καταναλωτές να μποϊκοτάρουν προϊόντα, αν δε συμμορφωθούν οι εταιρείες! Η πολιτική της κυβέρνησης υπέρ της κερδοφορίας των μονοπωλίων δεν μπορεί να συγκαλυφθεί. Η κυβέρνηση, όπως και το ΠΑΣΟΚ, δε θέλει να πάρει μέτρα υπέρ των εργαζομένων. Το λόγο έχει η λαϊκή πάλη.


ΣΕΛ.  19

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΑΞΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ κόντρα στις επιδιώξεις της πλουτοκρατίας
  • Οι εργάτες μετάλλου διαδήλωσαν με τα ταξικά συνδικάτα του κλάδου για το δικαίωμα στο μεροκάματο, για πραγματική προστασία των ανέργων
  • Σε πανελλαδική 24ωρη απεργία σήμερα οι δημόσιοι υπάλληλοι, με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ να καλούν σε μαζική συμμετοχή με το ταξικό πλαίσιο
  • Εντείνονται οι προετοιμασίες για την επιτυχία των συλλαλητηρίων που θα διοργανώσει το ΠΑΜΕ στις 17 του Μάρτη σε όλη τη χώρα

Μήνυμα στην πλουτοκρατία και στις διεθνείς «αγορές» για ταχύτερους ρυθμούς στην εφαρμογή του σχεδίου για την έξοδο από την κρίση αναμένεται να στείλει σήμερα από τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ο Κ. Καραμανλής. Τα πρόσθετα μέτρα που αποφασίστηκαν την περασμένη βδομάδα, όπως, περικοπή κατά 10% των «ελαστικών», δηλαδή, των κοινωνικών δαπανών, είναι σε προτεραιότητα, ενώ έχει τεθεί ζήτημα επιτάχυνσης των αντιδραστικών αλλαγών στο συνταξιοδοτικό και παραπέρα μείωσης του «εργατικού κόστους» στο όνομα της ανταγωνιστικότητας. Την ίδια ώρα, το ΠΑΣΟΚ με τους πέντε «εθνικούς στόχους» αντιμετώπισης της κρίσης έδωσε, στο πλαίσιο της δικομματικής εναλλαγής και του «ευρωμονόδρομου», εγγυήσεις στους μεγαλοεπιχειρηματίες, σπέρνοντας αυταπάτες στα πλατιά λαϊκά στρώματα, που θα φορτωθούν τις συνέπειες της κρίσης και της πολιτικής του. Απέναντι σ' αυτή την πραγματικότητα τα ταξικά εργατικά συνδικάτα οργανώνουν το δικό τους αγώνα. Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία.


ΣΕΛ.  4,   5,   7,   10  -  11

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ «ΤΖΑΜΠΟ»
Το ταξικό κίνημα δεν τρομοκρατείται!

Απάντηση στην πολυεθνική «Τζάμπο» και στο σύνολο των μεγαλοκαταστηματαρχών έδωσαν για ακόμα μια φορά εργαζόμενοι της Αθήνας, που πραγματοποίησαν νέα μαζική συγκέντρωση στα δικαστήρια της Ευελπίδων, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η δίκη σε βάρος συνδικάτων και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, με στόχο την ποινικοποίηση του δίκαιου αγώνα για την ανάκληση της απόλυσης εργαζόμενου. Η απόφαση αναμένεται τις επόμενες μέρες.


ΣΕΛ.  13

Σκοπίμως δρώντες

Με αντιδεοντολογικό για δημοσιογράφους τρόπο ο εκφωνητής του χτεσινού δελτίου των 6 της ΝΕΤ Αντώνης Αλαφογιώργος και ο ανταποκριτής Γιάννης Χριστάκος παρουσίασαν ως συνεργασία ανάμεσα στο ΚΚΕ και στην κυβέρνηση το συγχαρητήριο μήνυμα του πρωθυπουργού, Κ. Καραμανλή, προς την Αλέκα Παπαρήγα, για την επανεκλογή της ως ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Τη φράση του πρωθυπουργού «προσβλέπω στη συνεργασία σας για τον περιορισμό των συνεπειών της κρίσης», ο Αντ. Αλαφογιώργος και ο Γ. Χριστάκος την εμφάνισαν ως υπαρκτή συνεργασία, αν και γνωρίζουν ότι, ανεξάρτητα από το τι λέει ο πρωθυπουργός, το ΚΚΕ μονίμως δηλώνει και δρα κατά της συναίνεσης στην πολιτική του «ευρωμονόδρομου».

Καθένας κρίνεται...



ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΡΤΟΚΙΝΗΤΑ
Μέτρο θωράκισης του κατασταλτικού μηχανισμού

ΣΕΛ.  23
ΠΟΘΑ - ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
ΟΧΙ στις τρομοσυμφωνίες με τις ΗΠΑ

ΣΕΛ.  25

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ