Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 3 Σεπτέμβρη 2008 - αριθ. φύλλου: 10166

ΤΟ ΠΑΜΕ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΤΑΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΒΑΕ
Ολοι αύριο στη Συγκέντρωση στις 7 μ.μ. στην Ομόνοια

Ολοι αύριο στη συγκέντρωση, στις 7 μ.μ., στην Ομόνοια, για την υπεράσπιση των Βαρέων - Ανθυγιεινών, για να ματαιωθεί το έγκλημα που πάνε να κάνουν η κυβέρνηση και η πλουτοκρατία.


ΣΕΛ.  13

ΠΑΙΔΙΑ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ συμμετοχής σε βρεφονηπιακούς σταθμούς

Μόνη λύση, που να καλύπτει πραγματικά τις λαϊκές ανάγκες, είναι κρατικοί - δωρεάν βρεφικοί και παιδικοί σταθμοί, για όλα τα παιδιά που ζουν στη χώρα

  • «Στον αέρα» βρίσκονται χιλιάδες λαϊκές οικογένειες σε όλη τη χώρα που αναζητούν παιδικό σταθμό να εγγράψουν τα παιδιά τους, δύο μέρες μετά την έναρξη των δημοτικών παιδικών σταθμών για την περίοδο 2008 - 2009.
  • Υπέρογκο το κόστος που αναγκάζονται να πληρώσουν σε δημοτικούς και ιδιωτικούς σταθμούς, ενώ μεγάλος αριθμός παιδιών μένει εκτός των παιδικών σταθμών, αφού δεν υπάρχουν οι αναγκαίες επαρκείς δημόσιες δομές και η κάλυψή τους σε βρεφονηπιοκόμους με πλήρη δικαιώματα. Μόνο στο Δήμο Αθηναίων απορρίφθηκαν μέχρι τα τέλη Αυγούστου 1.600 αιτήσεις.
  • Η κυβέρνηση - μέσω ακόμα ενός προγράμματος με ημερομηνία λήξης και με πρόσχημα την ενίσχυση των ευπαθών ομάδων - «κόβει κουπόνια» και δίνει ζεστό χρήμα στους ιδιώτες για να λειτουργήσουν παιδικούς σταθμούς. Εως και 500 ευρώ το μήνα(!) αναγκάζονται να πληρώσουν γονείς σε ιδιωτικούς σταθμούς.

ΣΕΛ.  3

Motion Team

Motion Team

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Πολύμορφη πάλη στο δρόμο προς τη ΔΕΘ

Με εξορμήσεις, περιοδείες αλλά και κινητοποιήσεις που αναδεικνύουν ζητήματα σοβαρά για την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα, το ΠΑΜΕ προετοιμάζει την πανεργατική συγκέντρωση για τα εγκαίνια της ΔΕΘ, το Σάββατο, στις 7 μ.μ., στην πλατεία ΧΑΝΘ. Χτες, οι ταξικές δυνάμεις απέκλεισαν συμβολικά το σταθμό του ΟΣΕ απαιτώντας τρένα και μεταφορές στην υπηρεσία του λαού. Σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου (12 μ., ΕΚΘ) το ΠΑΜΕ παρουσιάζει το πλαίσιο πάλης για το επόμενο διάστημα.


ΣΕΛ.  6  -  7


ΟΒΣΑ
Σήμερα η κινητοποίηση στις 7.30 μ.μ. στην Ομόνοια

ΣΕΛ.  6
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Κάλεσμα αγώνα με αφορμή τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά

ΣΕΛ.  16
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Υποκρισία και ρόλος στον ιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό

ΣΕΛ.  9
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ Μ. ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ
Σήμερα η συνέντευξη Τύπου

Το Πολιτιστικό Τμήμα της ΚΕ του ΚΚΕ διοργανώνει συνέντευξη Τύπου, σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΚΟΑ του ΚΚΕ (Θεμιστοκλέους 2 και Πανεπιστημίου, 1ος όροφος), για τη συναυλία - αφιέρωμα του Κόμματος στον Μάνο Χατζιδάκι.


ΣΕΛ.  7

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ