Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 27 Αυγούστου 2008 - αριθ. φύλλου: 10160

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ Ν. ΟΣΕΤΙΑΣ ΚΑΙ ΑΜΠΧΑΖΙΑΣ
Οξυνση των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων - κίνδυνοι για τους λαούς

Τη σημερινή κατάσταση τη δημιουργούν τα ιμπεριαλιστικά σχέδια και πρώτα απ' όλα τα σχέδια ένταξης της Γεωργίας στο ΝΑΤΟ, αλλά και η προσπάθεια της καπιταλιστικής Ρωσίας να ανακτήσει θέσεις σε όλα τα επίπεδα της ιμπεριαλιστικής «πυραμίδας», σημειώνει το ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  3

Με συνευθύνη ΝΔ - ΠΑΣΟΚ ΑΠΡΟΣΙΤΗ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ για τα παιδιά των λαϊκών στρωμάτων

ΚΚΕ: Το πρόβλημα της Παιδείας συνδέεται με τον αγώνα για να αλλάξουν οι γενικότερες οικονομικές και κοινωνικές προϋποθέσεις που το γεννούν και το αναπαράγουν.

ΚΝΕ: Θα είμαστε μπροστά στην πάλη για το σχολείο και τις σπουδές που έχουν ανάγκη και δικαιούνται τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών.

  • Είτε με την άνοδο είτε με την κάθοδο των βάσεων εισαγωγής, το κόστος της εκπαίδευσης γίνεται κάθε χρόνο μεγαλύτερο για τη λαϊκή οικογένεια, ενώ η μόρφωση και τα άλλα δικαιώματα της νέας γενιάς υπονομεύονται ολοένα και βαθύτερα, ως αποτέλεσμα της αντιλαϊκής - αντιεκπαιδευτικής πολιτικής των κυβερνήσεων της ΝΔ σήμερα, του ΠΑΣΟΚ χτες.
  • Οι χιλιάδες των νέων που μένουν εκτός ΑΕΙ - ΤΕΙ, μπροστά στο αδιέξοδο της σκόπιμα ανύπαρκτης δημόσιας επαγγελματικής μόρφωσης, θα μετατραπούν και πάλι σε βορά των εμπόρων της κατάρτισης και των ιδιοκτητών «κολεγίων». Ενα μεγάλο κομμάτι από τους νέους εισακτέους, παιδιά λαϊκών οικογενειών, θα αναγκαστούν να δουλεύουν και να σπουδάζουν μαζί.
  • Οι μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης με τη συναίνεση του ΠΑΣΟΚ σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες οδηγούν σε ακόμη μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης απ' το νηπιαγωγείο ως το πανεπιστήμιο. Η συζήτηση για το εξεταστικό είναι παραπλανητική, γιατί το πρόβλημα της Παιδείας δεν είναι τεχνοκρατικό, αλλά βαθιά κοινωνικό. Υποκριτική και η πρόταση του Συνασπισμού για ελεύθερη δήθεν πρόσβαση.

ΣΕΛ.  8   -   12

Οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ στις σελίδες 10 - 12



ΤΟ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΔΕΘ
Βήμα κλιμάκωσης και πολιτικοποίησης της πάλης

Σε συγκεκριμένα μέτρα για την επιτυχία της πανεργατικής συγκέντρωσης κατέληξε η χτεσινή σύσκεψη των ταξικών δυνάμεων.


ΣΕΛ.  15
ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
Απαίτηση για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν

Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας χτες στη Βουλή ενάντια στο απαράδεκτο νομοσχέδιο. Κινητοποίηση και στη Θεσσαλονίκη.


ΣΕΛ.  8
ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ
Συνεχίζεται η κλοπή των λαϊκών οικογενειών

ΣΕΛ.  21
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ
Υποαπασχόληση και χαμηλοί μισθοί

ΣΕΛ.  19
ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
«Πέφτουν» οι τιμές των παραγωγών

Οι φτωχοί αγρότες πληρώνουν τις συνέπειες της αντιαγροτικής πολιτικής. Σύσκεψη της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ, αύριο, στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας.


ΣΕΛ.  22

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ