Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 22 Αυγούστου 2008 - αριθ. φύλλου: 10156

ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΙ ΗΛΕΙΑΣ
Ενα χρόνο στο ρημαγμένο τόπο και στην απόγνωση

Ο «Ρ» βρέθηκε στα χωριά που επλήγησαν πέρσι από τις φωτιές. Σε Μάκιστο, Αρτέμιδα, Αγ. Αννα και Γούμερο, φτωχοί αγρότες, κτηνοτρόφοι και κάτοικοι ζουν τον εφιάλτη της καταστροφής και του κυβερνητικού εμπαιγμού.


ΣΕΛ.  17

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ της υποκρισίας και της βαρβαρότητας
  • Κοινός αγώνας για τη διεκδίκηση Ειδικής Αγωγής σύγχρονης, δημόσιας και δωρεάν
  • Παράσταση διαμαρτυρίας στη Βουλή την Τρίτη στις 7 το απόγευμα και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη στις 11 π.μ. στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης
  • Το νομοσχέδιο για την Ειδική Αγωγή αναπαράγει τα αδιέξοδα που δημιούργησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για τις οικογένειες των παιδιών με ειδικές ανάγκες, ενώ δε δίνει απάντηση στο μεγάλο ζητούμενο, που είναι το να βρουν θέση στην Ειδική Αγωγή τα 185.000 παιδιά που την έχουν ανάγκη και σήμερα βρίσκονται εκτός των υπηρεσιών της. Με αυτό το νομοσχέδιο θα ενταθεί παραπέρα η εμπορευματοποίηση της Ειδικής Αγωγής, φορτώνοντας το βάρος της εκπαίδευσης και της αποκατάστασης του παιδιού με ειδικές ανάγκες στην ίδια την οικογένεια.
  • Δεν μπορεί να αποτελεί αντικείμενο διαλόγου, δε σηκώνει διορθώσεις και απαιτείται η απόσυρσή του. Με παράσταση διαμαρτυρίας στη Βουλή, την ερχόμενη Τρίτη 26 του Αυγούστου, στις 7 το απόγευμα, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, το ΠΑΜΕ, ταξικά συνδικάτα και άλλες οργανώσεις παιδιών με ειδικές ανάγκες κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν στις αρχές του καλοκαιριού. Την ίδια μέρα, θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 π.μ. στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, στη Θεσσαλονίκη.

ΣΕΛ.  3

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Στις 6 Σεπτέμβρη διαδηλώνουμε με το ΠΑΜΕ

Με καθημερινές εξορμήσεις στους τόπους δουλειάς και τις εργατογειτονιές της Θεσσαλονίκης, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο εντείνει τις επόμενες μέρες τη μάχη για την επιτυχία του συλλαλητηρίου που διοργανώνει στα εγκαίνια της ΔΕΘ, το Σάββατο 6 Σεπτέμβρη στις 7 το απόγευμα στην πλατεία της ΧΑΝΘ. Καλεί τους εργαζόμενους να συνταχθούν στο δρόμο της ταξικής πάλης, να γυρίσουν την πλάτη στις δυνάμεις του συμβιβασμού και της συναίνεσης.


ΣΕΛ.  15


ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗ ΜΑΔΡΙΤΗ
«Προμελετημένο» έγκλημα

Συλλυπητήριο μήνυμα της ΚΕ του ΚΚΕ προς το ΚΚ Ισπανίας και το ΚΚ των Λαών της Ισπανίας.


ΣΕΛ.  13
ΝΕ ΚΟΖΑΝΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΟΧΙ άλλοι θάνατοι στρατιωτών σε καιρό ειρήνης

Πικετοφορία διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 25 Αυγούστου, στις 7 μ.μ., στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης.


ΣΕΛ.  6
«ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ»
Νέο εφοπλιστικό έγκλημα

Ναύτης του πλοίου αποκεφαλίστηκε, όταν ο κάβος του σαπιοκάραβου έσπασε, κατά την πρόσδεσή του στο λιμάνι του Γυθείου.


ΣΕΛ.  14
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑΟΥΣΑΣ
Το «ξανατάισμα» του Λαναρά δε σώζει τους εργάτες

Παρέμβαση για τις εξελίξεις και την αντεργατική επίθεση του Ομίλου Λαναρά σε βάρος των εργαζομένων, που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και τέσσερις μήνες.


ΣΕΛ.  15

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ