Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 14 Αυγούστου 2008 - αριθ. φύλλου: 10150

ΤΙΜΕΣ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
Εμπαίζει και προκαλεί η κυβέρνηση

Δείγματα πρόκλησης και κοροϊδίας δίνει η κυβέρνηση σε μια περίοδο που τα προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζουν τα λαϊκά νοικοκυριά, συνεχώς διογκώνονται και τα μονοπώλια μετρούν μεγαλύτερα υπερκέρδη.


ΣΕΛ.  10

ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΕΙΟ ειρήνης για να κάνουν πόλεμο

Ο ελληνικός λαός σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αποδεχτεί αποστολή ελληνικής στρατιωτικής δύναμης στον Καύκασο, όποια «ταμπέλα» κι αν αυτή φορέσει

  • Το φιλειρηνικό προσωπείο που επιχειρεί να φορέσει η ΕΕ είναι ψεύτικο. Βασική της επιδίωξη είναι να ενισχύσει τις θέσεις της στον σκληρό ιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό για τον έλεγχο των δρόμων της ενέργειας, εγκαθιστώντας και δικές της στρατιωτικές δυνάμεις στην περιοχή του Καυκάσου. Οι κυβερνήσεις της ΕΕ συνέβαλαν ενεργά έως τώρα, και μαζί και χωριστά από τις ΗΠΑ, στην όξυνση της αντιπαράθεσης στην περιοχή του Καυκάσου. Οι περισσότερες, όντας και μέλη του ΝΑΤΟ, ενέκριναν τη μελλοντική διεύρυνσή του με τη Γεωργία και την Ουκρανία.
  • Ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να ξεγελαστεί από τις υποκριτικές διακηρύξεις των κυβερνήσεων και των οργάνων της ΕΕ. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αποδεχτεί αποστολή ελληνικής στρατιωτικής δύναμης στον Καύκασο, όποια «ταμπέλα» κι αν αυτή φορέσει. Ο ελληνικός λαός πρέπει να αξιοποιήσει την εμπειρία του. Ούτε για μια στιγμή δεν πρέπει να δείξει εμπιστοσύνη στην ΕΕ, η οποία έχει συμμετάσχει επανειλημμένα σε στρατιωτικές επιχειρήσεις και επεμβάσεις, σε πολλές περιοχές του κόσμου.

ΣΕΛ.  2  -  3

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΣΕ
Να δοθεί αποφασιστική ταξική απάντηση

Κάλεσμα στους εργαζόμενους να δώσουν μαζική ταξική απάντηση στα αντιδραστικά σχέδια για τον ΟΣΕ και στις δυνάμεις εκείνες που στηρίζουν τον πολιτικό πυρήνα των ιδιωτικοποιήσεων και της απελευθέρωσης, απηύθυνε χτες η Εύα Μελά, βουλευτής του ΚΚΕ, κατά τη διάρκεια περιοδείας κλιμακίου του Κόμματος στο κεντρικό κατάστημα του ΟΣΕ, στην Καρόλου. Το απόγευμα, στο υπουργείο Μεταφορών, το ΠΑΜΕ διοργάνωσε παράσταση διαμαρτυρίας (φωτ.), η οποία προετοιμάστηκε με εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς από τα χαράματα.


ΣΕΛ.  12   -   13


ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Κατακραυγή για την απόλυση της εγκύου

Με εξορμήσεις οι ταξικές δυνάμεις ενημερώνουν τους εργαζόμενους του νησιού. Ανακοίνωση - καταγγελία από την ΟΓΕ.


ΣΕΛ.  15
Β. ΕΥΒΟΙΑ
Καμιά προστασία των δασών

Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στη Β. Εύβοια διαπίστωσε τις τραγικές ελλείψεις, παρά τις μεγάλες πυρκαγιές στην περιοχή.


ΣΕΛ.  7
ΓΕΦΥΡΑ ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ
Κέρδη με το τσουβάλι από τα διόδια

Με αφορμή τα τέσσερα χρόνια λειτουργίας της γέφυρας, η Νομαρχιακή Επιτροπή Αχαΐας του ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση.


ΣΕΛ.  15
Απειλήθηκε και πάλι η Πάρνηθα

Η πλευρά που είχε γλιτώσει την καταστροφή κινδύνευσε, καθώς λίγο μετά τις 5 χτες το απόγευμα φλόγες άρχισαν να καίνε έλατα στη θέση Αγιος Γεώργιος Κεραμιδίου.


ΣΕΛ.  15

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ