Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 4 Ιούλη 2008 - αριθ. φύλλου: 10115

17ο ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΝΕ
Δίνουν ραντεβού στις Πρέσπες

Αναχωρούν σήμερα οι Οργανώσεις της ΚΝΕ από όλη τη χώρα για τις Πρέσπες, για το 17ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ. «Με τους λαούς ενάντια στον ιμπεριαλισμό, για το σοσιαλισμό» είναι το σύνθημα του φετινού Διημέρου, που διακηρύσσει την αλληλεγγύη και τη φιλία των λαών των Βαλκανίων και τιμά την Ιστορία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.


ΣΕΛ.  14   -   15

Σχεδιάζουν ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΖΩΗ για την εργατική οικογένεια

Νέες αντεργατικές προτάσεις παρουσίασαν οι πολιτικοί εκπρόσωποι του ευρωενωσιακού κεφαλαίου με την «ανανέωση της Κοινωνικής Ατζέντας», στο πλαίσιο της ακόμη πιο αντιδραστικής προώθησης της «Στρατηγικής της Λισαβόνας»

Στην ανανέωση της λεγόμενης «Κοινωνικής Ατζέντας» προχωράει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε μια προσπάθεια να προσαρμόσει ακόμα πιο αποτελεσματικά την αγορά εργασίας, τα συστήματα Κοινωνικής Ασφάλισης και την Εκπαίδευση στις ανάγκες του κεφαλαίου, όπως αυτές μεταβάλλονται από τον καπιταλιστικό ανταγωνισμό σε παγκόσμιο επίπεδο. Επί της ουσίας, η Κομισιόν επιδιώκει να δημιουργήσει ένα νέο θεσμικό πλαίσιο σε κρίσιμους για την αναπαραγωγή του κεφαλαίου τομείς, με διπλή στόχευση: Να εξασφαλίσει από τη μια την απρόσκοπτη κερδοφορία των ευρωενωσιακών επιχειρήσεων και από την άλλη να απλώσει το ελάχιστο δίχτυ «προστασίας», από την απόλυτη εξαθλίωση, στις κοινωνικές εκείνες ομάδες που πλήττονται με τον πιο βάρβαρο τρόπο από την καπιταλιστική ανάπτυξη, προκειμένου να αμβλύνει τις λαϊκές αντιδράσεις ή και να τις ενσωματώνει και να χειραγωγεί στο σύστημα, στο όνομα του «μη χειρότερα».


ΣΕΛ.  3


Motion Team

ΚΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
1ο Φεστιβάλ Ελλήνων και Ξένων Εργατών

Μαζί, Ελληνες και μετανάστες, μπορούμε να διεκδικήσουμε δικαιώματα και να ανοίξουμε το δρόμο για ριζικές αλλαγές.


ΣΕΛ.  7
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Μπροστά σε συμπληρωματικά αντιλαϊκά μέτρα

Το σχεδιασμό συμπληρωματικών αντιλαϊκών μέτρων, στο όνομα της αντιμετώπισης της «διεθνούς οικονομικής κρίσης», προανήγγειλε ουσιαστικά χτες ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών.


ΣΕΛ.  11
ΚΚΕ ΓΙΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Απειθαρχία στις αποφάσεις της ΕΕ

Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να δείξουν κανένα σεβασμό στις αποφάσεις της ΕΕ, ούτε να της αναγνωρίσουν δικαίωμα να επιβάλλει πρόστιμα.


ΣΕΛ.  10
Παρέμβαση του ΠΑΜΕ στη «Lannet ΑΕ»

Τρίωρη στάση και συμμετοχή στην κινητοποίηση της άλλης Τετάρτης.


ΣΕΛ.  17

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ