Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 17 Μάη 2008 - αριθ. φύλλου: 10075

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
Σφυροκόπημα της πολιτικής του επιχειρηματικού κέρδους

Οι επιπτώσεις από τις πλημμύρες, τους σεισμούς και τις πυρκαγιές δεν αποτελούν φυσικό, αλλά ταξικό φαινόμενο των πολιτικών, που με συνέπεια ακολουθούν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.


ΣΕΛ.  10  -  13

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ και ιμπεριαλιστικής διαπλοκής προωθεί η πλουτοκρατία

Συζήτηση στη Βουλή της Επίκαιρης Ερώτησης της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για την πρακτική άσκηση φοιτητών του ΑΠΘ στο ΝΑΤΟ

Προκλητική κάλυψη στα προγράμματα πρακτικής άσκησης στο ΝΑΤΟ, φοιτητών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μέσω της οποίας στρατολογούνται προπαγανδιστές αυτού του ιμπεριαλιστικού οργανισμού, έδωσε χτες στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Ευριπίδης Στυλιανίδης. «Θα έχετε πόλεμο», είπε η Αλέκα Παπαρήγα. «Διότι τα δημόσια πανεπιστήμια θα τα αφήσετε με τον τίτλο "δημόσια". Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα αρμέξουν τα δημόσια. Θα αρμέγουν κόσμο, καθηγητές, έρευνες, θα παίρνουν χρηματοδότηση μέσα από την έρευνα των δημοσίων. Θα έχετε πόλεμο όχι μόνο για το κόστος της Παιδείας, όχι μόνο για την υποβάθμισή της, αλλά και για το περιεχόμενο των σπουδών. Αυτόν τον πόλεμο θα τον διεξάγουμε με όλες τις μορφές πάλης. Δεν έχουμε δηλώσει ούτε πειθαρχία, ούτε υπέρ της κυρίαρχης πολιτικής. Παλεύουμε με όρους μαζικού κινήματος, με μαζικές διαδικασίες, με όλες τις μορφές πάλης και με προσπάθεια ώστε η πλειοψηφία των φοιτητών να αντισταθεί».


ΣΕΛ.  6   -   7

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
Μήνυμα αντεπίθεσης και προοπτικής

Χιλιάδες εργαζόμενοι και νέοι άνθρωποι βρέθηκαν προχτές στη συγκέντρωση του ΚΚΕ. Πλημμύρισε το Σύνταγμα. Ξεχείλισαν οι γύρω δρόμοι. Οι σημαίες που περήφανα κουνούσαν οι νέοι έριξαν κόκκινο μέσα στη νύχτα. Η σιωπή της έσπασε με το μυριόστομο «Τιμημένο ΚΚΕ». Είναι οι άνθρωποι που δε συμβιβάζονται. Δε σκύβουν το κεφάλι να υποταχτούν στη βάρβαρη καπιταλιστική πραγματικότητα. Βήμα βήμα ανοίγουν τη δική τους διέξοδο που οδηγεί ευθεία μπροστά στο δρόμο του σοσιαλισμού.


ΣΕΛ.  9


ΝΑΣ
ΟΧΙ στον αντιλαϊκό «Καποδίστρια 2»

Ψήφισμα για τη διοικητική μεταρρύθμιση - το λεγόμενο «Καποδίστρια 2» - κατέθεσε χτες η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» (ΝΑΣ), δεύτερη μέρα του συνεδρίου της Ενωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας (ΕΝΑΕ).


ΣΕΛ.  19
ΓΣΕΕ
Προσλαμβάνει ανασφάλιστους με Stage!

Μαζί με τον ΟΑΕΔ, τη ΓΣΕΒΕΕ και την ΕΣΕΕ μοιράζονται την εργασία 1.450 ανέργων για 18 μήνες, με εξευτελιστικά μεροκάματα και χωρίς ασφάλιση για σύνταξη.


ΣΕΛ.  21

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ