Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 7 Μάη 2008 - αριθ. φύλλου: 10066

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Στέλνει φοιτητές στο ΝΑΤΟ για «πρακτική άσκηση»

Με έγγραφο του ΝΑΤΟ, που κοινοποιείται σε σχολές του ΑΠΘ, καλούνται φοιτητές να συμμετέχουν σε πρόγραμμα «πρακτικής άσκησης» του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Αγνοια δηλώνει ο πρύτανης.


ΣΕΛ.  23
ΝΕΟ «ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΟ» ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ
Η κυβέρνηση τον εντάσσει στις επιθετικές αποστολές

Την επιβεβαίωση της πλήρους ενσωμάτωσης της Ελλάδας στο νεοταξικό επιθετικό δόγμα περί προληπτικού πολέμου, σηματοδοτεί η αναπροσαρμογή του αμυντικού δόγματος της χώρας και η μετατροπή του σε «αποτρεπτικό».


ΣΕΛ.  14

Ταξική ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ και κοινωνική λαϊκή συμμαχία

Αλέκα Παπαρήγα: Η πρότασή μας μπορεί να στεγάσει όλους όσοι θέλουμε να οργανώσουμε αποτελεσματική αντίσταση, να ανοίξουμε το δρόμο της ρήξης και της ανατροπής

  • Ανοίγουμε ακόμα πιο πλατιά, ακόμα πιο συγκεκριμένα και τολμηρά, την πολιτική μας πρόταση καθημερινού αγώνα, συμμαχίας και εξουσίας, που απευθύνουμε: Στους εργατοϋπάλληλους, στους αγρότες που υποφέρουν έχοντας μικρή ιδιοκτησία, στους αυτοαπασχολούμενους, που δέχονται την αφόρητη πίεση των μονοπωλίων, των ισχυρών και συγκεντρωμένων επιχειρηματικών ομίλων.
  • Στην ΕΕ δοκιμάστηκαν όλες οι προτάσεις, από τη λεγόμενη λαϊκή δεξιά και τον λαϊκό καπιταλισμό, μέχρι την αριστερή και κομμουνιστική ανανέωση, σε σύμπραξη με τη σοσιαλδημοκρατία. Αυτό οδήγησε στην απογοήτευση των εργαζομένων, στη χειραγώγησή τους και στο αποτράβηγμά τους από την πάλη.
  • Αυτή η κατάσταση θα αλλάξει αν σε κάθε χώρα το κίνημα το εργατικό, το αγροτικό, των αυτοαπασχολούμενων, κατευθύνεται σε μια σωστή πορεία αντιπαράθεσης και καταφέρει χτύπημα κατ' αρχήν στο δικό του αντίπαλο, στο εσωτερικό της χώρας. Είναι αναγκαία η ανασύνταξη και αναγέννηση ενός πραγματικά ταξικού εργατικού κινήματος και μια κοινωνική λαϊκή συμμαχία, στο επίπεδο της κάθε χώρας.

ΣΕΛ.  10   -   13

Associated Press

ΒΙΒΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΜΙΑΝΜΑΡ
Δεκάδες χιλιάδες τα θύματα του κυκλώνα

Εικόνες βιβλικής καταστροφής παρουσιάζουν οι περιοχές στο δέλτα του Ιραγουάντι της Μιανμάρ (Βιρμανία), μετά το πέρασμα του κυκλώνα «Ναργκίς». Ο επιβεβαιωμένος αριθμός των νεκρών ανέρχεται - μέχρι στιγμής - στις 22.464, ενώ 41.000 είναι οι αγνοούμενοι και πολύ περισσότεροι από 1.000.000 άνθρωποι έμειναν άστεγοι, με τα στοιχεία να μεταβάλλονται συνεχώς, αφού εκτιμήσεις αναφέρουν ότι ο αριθμός των νεκρών ίσως ξεπεράσει κατά πολύ τις 50.000.


ΣΕΛ.  16


ΚΟ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για την επιτυχία της συγκέντρωσης στις 15 Μάη

Δυναμώνει η προσπάθεια που καταβάλλουν οι δυνάμεις της ΚΟΑ του ΚΚΕ για την επιτυχία της συγκέντρωσης της 15ης Μάη στο Σύνταγμα με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.


ΣΕΛ.  7
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΟΜΙΛΟΙ
Εκτόξευση κερδοφορίας μιζέρια μισθών

Αύξηση κερδών 11,2% είχαν οι μεγαλοεπιχειρηματίες τη χρονιά της Σύμβασης των 77 λεπτών.


ΣΕΛ.  22
ΟΙΝΟΦΥΤΑ - ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ
Διυλίζουν 5 φορές το «καθαρό» νερό

Το νερό με το οποίο τροφοδοτεί η ΕΥΔΑΠ τα Οινόφυτα και το Σχηματάρι πρέπει να καθαριστεί 4 και 5 φορές για να γίνει πόσιμο. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή.


ΣΕΛ.  27
ΕΡΓΑΤΙΚΑ «ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ»
Νέος φόρος αίματος με νεκρό και τραυματίες

Σε Κω, Γρεβενά και Αθήνα τα κρούσματα των τελευταίων ημερών.


ΣΕΛ.  19

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ