Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 10 Απρίλη 2008 - αριθ. φύλλου: 10046

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ η πολιτική συγκέντρωση

Στην πλατεία Αριστοτέλους στις 8.00 μ.μ. θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα

  • Οι μεταρρυθμίσεις που εξάγγειλε ο πρωθυπουργός αποτελούν υλοποίηση των αποφάσεων της ΕΕ. Οι ιδιωτικοποιήσεις, η γενίκευση των ελαστικών μορφών εργασίας, η προσαρμογή της Παιδείας στις απαιτήσεις του κεφαλαίου και η εφαρμογή του «Καποδίστρια 2» θα οδηγήσουν σε νέα επιδείνωση της ζωής των εργαζομένων. Οι θέσεις της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, όπως εκφράστηκαν και στο συνέδριο του «Economist», αποδεικνύουν ότι ο δικομματισμός έχει ενιαία στρατηγική, την ανάπτυξη της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου.
  • Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα πρέπει να προϋπαντήσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα κλιμακώνοντας την πάλη τους στο δρόμο της ανυπακοής και της αντιπαράθεσης με τον «ευρωμονόδρομο». Να εγκαταλείψουν οριστικά τα κόμματα του δικομματισμού και της ΕΕ. Στα πλαίσια αυτά, το ΚΚΕ αναπτύσσει τη δική του πρόταση συμμαχίας και εξουσίας στο λαό, για να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις για ριζικές αλλαγές, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

ΣΕΛ.  3,   7

ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 16 ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΗ
Εργάτη τον εργάτη η μάχη για την επιτυχία της

Εργάτη τον εργάτη συνεχίζεται από τις ταξικές δυνάμεις η μάχη για την επιτυχία της απεργίας στις 16 του Απρίλη, για τις κλαδικές συμβάσεις και την Κοινωνική Ασφάλιση στα εργοτάξια (φωτο) και σε όλους τους τόπους δουλειάς


ΣΕΛ.  16   -   17

ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΕΜΦΑΝΗΣ Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗΣ

Σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα έως τις 12.00 χτες βράδυ:

ΑΕΙ: Από 15,97% το 2007, ανεβαίνει στο 17,32% το 2008.

ΤΕΙ: Από 15,20% το 2007, ανεβαίνει στο 19,47%, το 2008.

Σε δήλωσή του ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Γιάννης Πρωτούλης, αναφέρει ότι η ΠΚΣ «με νέες δυνάμεις θα δώσει τη μάχη για την αναζωογόνηση και ισχυροποίηση του φοιτητικού κινήματος, την οργάνωση από τα κάτω ως τα πάνω, ενάντια στα διαλυτικά φαινόμενα, για τη ριζοσπαστικοποίηση και πολιτικοποίησή του, ώστε να παίξει το ρόλο του στο πλευρό του ταξικού εργατικού κινήματος, για την ανατροπή της πολιτικής της ΕΕ και των μονοπωλίων, ενάντια στην Παιδεία - επιχείρηση, στη δουλειά χωρίς δικαιώματα, για τη ζωή που αξίζει να ζουν οι νέες και οι νέοι».



ΥΠΟΘΕΣΗ ΝΤΟΠΙΝΓΚ
Μπόχα από τον εμπορευματοποιημένο «αθλητισμό»

Ολο και πιο πολλά στοιχεία αποκαλύπτουν πως στον εμπορευματοποιημένο «αθλητισμό» η χρήση απαγορευμένων ουσιών είναι κοινό μυστικό.


ΣΕΛ.  28  -  29
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ
Η δυσαρέσκεια να γίνει οργανωμένη δράση

Η πρόκληση είναι να καταφέρουμε την αυξανόμενη δυσαρέσκεια των λαών να τη μετατρέψουμε σε συλλογική αντίσταση και οργανωμένη δράση, αναφέρθηκε στο Συνέδριο που γίνεται στη Βενεζουέλα.


ΣΕΛ.  21
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Στην εντατική ο Δημόσιος Τομέας Υγείας

Στο πλαίσιο της πολιτικής εμπορευματοποίησης της Υγείας, που προωθούν εναλλάξ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, προχωρά η εγκατάλειψη από το κράτος των δημόσιων νοσοκομείων και ανοίγει ο δρόμος στους επιχειρηματίες.


ΣΕΛ.  8  -  9
ΚΟΖΑΝΗ
Συνθλίβονται μικροί γουνοποιοί και γουνεργάτες

Σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκεται αυτή την περίοδο η συγκέντρωση του κλάδου της γουνοποιίας στα χέρια λίγων και μεγάλων επιχειρηματιών.


ΣΕΛ.  8  -  9

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ