Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 5 Απρίλη 2008 - αριθ. φύλλου: 10042

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ
Η λαϊκή πάλη να αποτρέψει τα στρατιωτικά σχέδια και δεσμά

Οι κυβερνητικοί διθύραμβοι για το αποτέλεσμα της Συνόδου του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι είναι χίμαιρες. Οι αποφάσεις της Συνόδου οδηγούν σε μια πιο επικίνδυνη κατάσταση για τους λαούς των Βαλκανίων, της Ευρώπης και των λαών γενικότερα. Ο ελληνικός λαός πρέπει να παλέψει για να μην ευοδωθούν τα νέα στρατιωτικά σχέδια και δεσμά.


ΣΕΛ.  6  -  7

Απαράδεκτο να παραδίδεται Η ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ στους ιδιωτικούς φορείς

Αλέκα Παπαρήγα: Είμαστε στο δρόμο της έρευνας για την Υγεία και την Κοινωνική Πολιτική για το Παιδί και ιδιαίτερα για τα παιδιά που ανήκουν στα φτωχά λαϊκά στρώματα, στους μετανάστες, για τα εγκαταλειμμένα και κακοποιημένα παιδιά

Στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» μπορεί κανείς, για άλλη μια φορά, να διαπιστώσει ότι είναι παρά πολύ αδύνατη έως ανύπαρκτη η πρόληψη. Ετσι τα νοσοκομεία φορτώνονται με βάρη εργασιών που δεν τους ανήκουν. Η έλλειψη προσωπικού εδώ - συνέχισε - είναι πάρα πολύ μεγάλη. Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία να μην προσλαμβάνεται το αναγκαίο προσωπικό και εδώ και σε όλα τα νοσοκομεία. Η αυταπάρνηση, η προσφορά όλων, του ιατρικού προσωπικού, του νοσηλευτικού, των εργαζομένων, είναι μεγάλη, αλλά η πολιτική στο θέμα της Υγείας και μάλιστα απέναντι στο παιδί δεν μπορεί να στηρίζεται ούτε στον εθελοντισμό ούτε στο φιλότιμο.


ΣΕΛ.  3

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΚΕ - ΚΝΕ
«Ανοιξαν» τα διόδια σε Ελευσίνα και Αφίδνες

Με κεντρικό σύνθημα «Κατάργηση όλων των διοδίων. Δημόσιες, σύγχρονες, δωρεάν συγκοινωνίες», οι δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ «άνοιξαν» χτες το απόγευμα τα διόδια σε Ελευσίνα και Αφίδνες και οι οδηγοί περνούσαν χωρίς να πληρώνουν το χαράτσι. Οι νέες αυξήσεις - φωτιά ξεκινούν από 45% και φτάνουν μέχρι 180%. «Μακάρι να καταργηθούν τα διόδια, δεν αντέχουμε άλλο», έλεγαν οι οδηγοί, επικροτώντας την ενέργεια του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.


ΣΕΛ.  8


ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΤΕ
Ζητά «δήλωση φρονημάτων» με τηλεφωνικό μήνυμα!

Καλεί τους εργαζόμενους να δηλώσουν με το κινητό τους ότι δε θέλουν να απεργήσουν, προκειμένου να πάρουν το μεροκάματο και να μην πάνε στη δουλειά τους.


ΣΕΛ.  16
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ
Η «εξυγίανση» φέρνει εξαθλίωση

Αποστολή του «Ριζοσπάστη» βρέθηκε με εργαζόμενους από τη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων και τη βιοτεχνία ιματισμού «Δελφίνι».


ΣΕΛ.  9
ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ
Διαδήλωση στο Βελιγράδι

Τα μέλη του Διεθνούς Καραβανιού Αλληλεγγύης στα Βαλκάνια και νέοι από τη Σερβία διαδήλωσαν στους κεντρικούς δρόμους του Βελιγραδίου.


ΣΕΛ.  11
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΝΤΟΠΙΝΓΚ
Αυτουργός η εμπορευματοποίηση

Οι αποκαλύψεις για τη χρήση αναβολικών από τη μεγάλη πλειοψηφία των αθλητών της Εθνικής ομάδας άρσης βαρών αποδεικνύουν ότι στον εμπορευματοποιημένο αθλητισμό η χρήση απαγορευμένων ουσιών είναι κοινό μυστικό.


ΣΕΛ.  31

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ