Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 20 Απρίλη 2000 - αριθ. φύλλου: 7652

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Δράση ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ του λαού

Οι μετεκλογικές εξελίξεις επιβάλλουν μια περισσότερο έντονη και ανώτερη σε ποιότητα δραστηριότητα, τόσο στο Κοινοβούλιο, όσο και μέσα στους εργαζόμενους και το λαό. Με αφετηρία την εκτίμηση αυτή, ξεκινά η νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, η οποία έκανε χτες την πρώτη της συνεδρίαση.

Μπροστά στη δεδομένη, νέα αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης, σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος δηλώνει πως «θα κάνει ό,τι μπορεί, για να αναδείξει τα μικρά και μεγάλα προβλήματα του λαού και της χώρας. Θα αντιταχθεί σε όλα τα αντιλαϊκά νομοθετικά και άλλα μέτρα, με τα οποία θα επιδιωχθούν οι παραπέρα αντιδραστικές προσαρμογές. Η προστασία του εισοδήματος, η αντιμετώπιση της ανεργίας, η αντίσταση στις επερχόμενες καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, η αναβαθμισμένη δημόσια και δωρεάν παιδεία και υγεία για όλους, ο πολιτισμός, το περιβάλλον, τα δικαιώματα της νεολαίας θα αποτελούν βασικές προτεραιότητές της. Στο κέντρο της προσοχής της, θα είναι η αντιμετώπιση της καταστροφικής πολιτικής σε βάρος των μικρομεσαίων του χωριού και της πόλης».


ΣΕΛ.  3

«VILLAGE PARK»
Δυναμική διαδήλωση διαμαρτυρίας

Την απόφασή τους να εμποδίσουν την εργοδοτική ασυδοσία του «Village Park» και να ακυρώσουν την παράνομη απόφαση της νομάρχη Πειραιά - για λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων του συγκροτήματος μέχρι τις 11 το βράδυ - εξέφρασαν εμποροϋπάλληλοι της Αθήνας και του Πειραιά με μια μαχητική συγκέντρωση, χτες το απόγευμα. «Οχι στα μέτρα τα αντεργατικά, οι εμποροϋπάλληλοι θέλουνε δουλιά», φώναζαν οι συγκεντρωμένοι διαδηλώνοντας στο εσωτερικό του συγκροτήματος, ενώ μοίρασαν ανακοινώσεις στους εργαζόμενους


ΣΕΛ.  20


ΕΕΔΥΕ
Μήνας αντιιμπεριαλιστικής δράσης ο Μάης

Από τις 4 ως τις 14 Μάη θα ξεδιπλωθούν οι φιλειρηνικές αντιιμπεριαλιστικές εκδηλώσεις του 22ου Δεκαήμερου Ειρήνης, ανακοίνωσε χτες η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ).


ΣΕΛ.  8
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
Εντατικές προετοιμασίες των ταξικών εκδηλώσεων

Ενώ, οι ταξικές δυνάμεις στο συνδικαλιστικό κίνημα έχουν ριχθεί ήδη στη μάχη της προετοιμασίας των αγωνιστικών πρωτομαγιάτικων εκδηλώσεων, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ... παραπέμπει στα Εργατικά Κέντρα


ΣΕΛ.  18   -   19

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ