Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 23 Δεκέμβρη 2007 - αριθ. φύλλου: 9961

Καμιά αναμονή ΟΛΟΜΕΤΩΠΗ ΠΑΛΗ κατά της πλουτοκρατίας και των κομμάτων της

Συλλαλητήρια στις 22 Γενάρη και απεργιακές κινητοποιήσεις προετοιμάζουν οι Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα και τα Σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ

Καμιά αναμονή, κανένας εφησυχασμός! Μ' αυτό το σύνθημα, που απαντάει στον πυρήνα της κυβερνητικής τακτικής και των ελιγμών των κομμάτων του κεφαλαίου στο ζήτημα της Κοινωνικής Ασφάλισης, οι ταξικές δυνάμεις έχουν ήδη ριχτεί στη μάχη για την κλιμάκωση του αγώνα στο μέτωπο του Ασφαλιστικού και των Συλλογικών Συμβάσεων. Η κυβερνητική τακτική έχει την ουσιαστική στήριξη του ΠΑΣΟΚ και το σιγοντάρισμα των συνδικαλιστικών πλειοψηφιών, που υπερασπίζονται το νόμο Ρέππα.

Επόμενος σταθμός τα περιφερειακά συλλαλητήρια στις 22 Γενάρη και οι απεργιακές κινητοποιήσεις, για τις οποίες προετοιμάζονται οι Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα και τα Σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Η επίθεση στα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, στο εισόδημα, στην Υγεία, στην Πρόνοια και τις συντάξεις εξυπηρετεί τις ανάγκες του κεφαλαίου για την αύξηση της κερδοφορίας του. Την ίδια ώρα που το μεροκάματο δεν ξεπερνάει τα 30 ευρώ, 203 εισηγμένες στο Χρηματιστήριο επιχειρήσεις κατέγραψαν μόνο το 9μηνο του 2007 κέρδη πάνω από 9 δισ. ευρώ!

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα να απαντήσουν ενιαία στην ολομέτωπη επίθεση, να πολιτικοποιήσουν την πάλη τους, να καταδικάσουν τα κόμματα του κεφαλαίου και τους συνδικαλιστικούς τους εκπροσώπους.


ΣΕΛ.  7   -   10

ΡΩΣΙΑ
Απεργία στο εργοστάσιο της «Φορντ»

Τα ΚΚ της Ρωσίας τη χαιρέτισαν ως προάγγελο νέων εργατικών αγώνων.


ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ

Για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ πρόσφεραν:

  • Ο Βασίλειος Χ. Μητρόπουλος 1.000 ευρώ.
  • Η Ειρήνη Παπαγεωργίου 1.000 ευρώ.
  • O Παναγιώτης Βαζούρας 1.000 ευρώ, 4η δόση.
  • Μέλη και φίλοι των εργατικών Συνδέσμων Αυστραλίας «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ» Μελβούρνης, «ΑΤΛΑΣ» του Σίδνεϋ και «ΣΩΚΡΑΤΗΣ» του Νιούκαστλ, 5.000 δολάρια Αυστραλίας.
  • Η Κεντρική Διοίκηση της ΠΕΑΕΑ, 1.000 ευρώ.
  • Η Τρίγγα Χαρίκλεια, 1.500 ευρώ.
  • Ο Μιλτιάδης Τσαμαλής 1.500 ευρώ.


ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΛΙΜΑΝΙΩΝ
Πολλά τα οφέλη της πλουτοκρατίας

Αρθρο του Μ. Παπαδόπουλου, υπεύθυνου του Τμήματος Οικονομίας της ΚΕ του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  11  -  12
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Στην πάλη για τη σοσιαλιστική προοπτική

Μιλάει στο «Ρ» ο Κ. Βίμερ, στέλεχος του Κομμουνιστικού Κόμματος.


ΣΕΛ.  20  -  21

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ