Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 5 Δεκέμβρη 2007 - αριθ. φύλλου: 9947

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΕ
Προωθούν το αντεργατικό σπάσιμο του χρόνου εργασίας σε ενεργό - ανενεργό

Το αντεργατικό κατασκεύασμα της ευρωενωσιακής οδηγίας για την οργάνωση του χρόνου εργασίας μέσω της διευθέτησης σε ενεργό - ανενεργό, δηλαδή στην πιο αντιδραστική του μορφή, επανέρχεται σήμερα και αύριο στο τραπέζι του Συμβουλίου των υπουργών Απασχόλησης που συνεδριάζουν στις Βρυξέλλες.


ΣΕΛ.  9

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ κατά του ελληνικού, του τουρκικού και των λαών της περιοχής

ΚΚΕ: Οι λαοί των δύο χωρών δεν πρέπει να δεχτούν αυτά τα μέτρα. Ο μόνος δρόμος για να στερεώσουν τη φιλία και τη συνεργασία τους είναι η ένταση της κοινής τους πάλης ενάντια στην ιμπεριαλιστική τάξη και τα συμφέροντα των μονοπωλίων

Αποτελεί τρομοκρατικό μέτρο κατά του ελληνικού, του τουρκικού και των λαών της περιοχής, η συμφωνία Ελλάδας - Τουρκίας για τη συγκρότηση κοινής διακλαδικής στρατιωτικής μονάδας των δύο χωρών στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και η συμμετοχή τους στη Μονάδα Ταχείας Επέμβασης του ΝΑΤΟ. Τα λεγόμενα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης που συμφωνήθηκαν δεν αφορούν στα μεγάλα ζητήματα της αμφισβήτησης του καθεστώτος του Αιγαίου. Πρόκειται για επιλογές ενίσχυσης του ιμπεριαλιστικού ΝΑΤΟ και του ρόλου των αστικών τάξεων Ελλάδας και Τουρκίας.

Οι λαοί των δύο χωρών δεν πρέπει να δεχτούν αυτά τα μέτρα. Ο μόνος δρόμος για να στερεώσουν τη φιλία και τη συνεργασία τους είναι η ένταση της κοινής τους πάλης ενάντια στην ιμπεριαλιστική νέα τάξη, στην πολιτική του «διαίρει και βασίλευε», ενάντια στα οικονομικά συμφέροντα των μονοπωλίων και τους ανταγωνισμούς τους για τους αγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου. Για Ελλάδα και Τουρκία χωρίς στρατιωτικές αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις, «αντιπυραυλικές ασπίδες» και επεμβατικούς στρατούς, για Βαλκάνια της ειρήνης, της αδελφοσύνης, του Σοσιαλισμού!


ΣΕΛ.  3

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΤΩΝ - ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Εσπασαν το «άβατο» στη ΔΕΛΤΑ έδωσαν το μήνυμα της απεργίας

Με μια αιφνιδιαστική κινητοποίηση χτες τα χαράματα, οι ταξικές δυνάμεις έσπασαν το «συνδικαλιστικό άβατο» στη γαλακτοβιομηχανία ΔΕΛΤΑ, μεταφέροντας εργάτη τον εργάτη το μήνυμα του ξεσηκωμού για την απεργία στις 12 Δεκέμβρη. Χτες επιβεβαιώθηκε ότι, όπως και το σύνολο των αντιασφαλιστικών μέτρων, έτσι και η επίθεση στα Βαρέα - Ανθυγιεινά θα θίξει το σύνολο των ασφαλισμένων. Την ίδια ώρα, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών απευθύνει παραίνεση στους «κοινωνικούς εταίρους» η φετινή Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας να είναι τριετής!


ΣΕΛ.  9  -  11


ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ
Συνεχίζουμε ακόμη πιο δυναμικά

Η αποφασιστικότητα, με την οποία μέλη και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ δίνουν τη μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης, αποτυπώθηκε στο κλείσιμο της πρώτης κιόλας μέρας.


ΣΕΛ.  7
ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Στη φυλακή ένα από τα θύματα!

Ενας από τους πέντε Πακιστανούς μετανάστες, που δέχτηκαν άγρια επίθεση προχτές στο Αιγάλεω, βρίσκεται φυλακισμένος στο Αστυνομικό Τμήμα Πειραιά. Εμπρακτη αλληλεγγύη από το ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  19
ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΔΕΗ
Αγανάκτηση για τις νέες αυξήσεις

Απώτερος στόχος των ανατιμήσεων η έμμεση επιχορήγηση των κερδών των επενδύσεων που έχουν εξαγγείλει ιδιώτες.


ΣΕΛ.  16
ΔΝΤ
Αξιώνουν ανατροπές παντού

Αγορά εργασίας, Συνταξιοδοτικό, στο στόχαστρο των ελεγκτών του ΔΝΤ, που βρίσκονται στην Ελλάδα για να συντάξουν έκθεση για την ελληνική οικονομία.


ΣΕΛ.  17

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ