Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 19 Αυγούστου 2007 - αριθ. φύλλου: 9856

Ο λαός ΜΕ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ να σπάσει τα δικομματικά δεσμά

Δίνουμε τη μάχη, επιστρατεύοντας όλες μας τις δυνάμεις έως τη μέρα της κάλπης να φτάσει παντού η φωνή του Κόμματος, για κάθε ζήτημα που αφορά τη ζωή των λαϊκών οικογενειών και την πολιτική διεξόδου σε όφελός τους

  • Στις 16 Σεπτέμβρη, τα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα της αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ, αλλά και του ΠΑΣΟΚ, να ανοίξουν μια νέα σελίδα δυνατοτήτων και ευκαιριών, να σπάσουν τα δεσμά που τους έχουν επιβάλει τα δύο αυτά κόμματα ως κυβέρνηση ή αξιωματική αντιπολίτευση.
  • Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν αλλάζουν, θα γίνουν χειρότεροι, αν συνολικά διατηρήσουν υψηλά ποσοστά. Η λαϊκή συμπεριφορά μπορεί να αλλάξει. Και οι δύο έδωσαν και δίνουν παροχές στο κεφάλαιο και προσβλητικά ψίχουλα επί πιστώσει στο λαό. Τα τελευταία 20 χρόνια, δεν πήραν ούτε ένα μέτρο που να ζημίωσε το κεφάλαιο.
  • Η ψήφος υπέρ του ΚΚΕ είναι ένα βήμα σταθερό και υπολογίσιμο, για να αρχίζει να αλλάζει κάτι στη ζωή των εργαζομένων. Είναι ο καλύτερος, ο πρακτικός και ο χρήσιμος τρόπος σήμερα για να εκφραστεί όλη η κλίμακα της λαϊκής σκέψης, από τη δυσαρέσκεια, την αγανάκτηση και διαμαρτυρία, έως την επιλογή για αντίσταση και ρήξη, με προοπτική την κατάκτηση της λαϊκής εξουσίας. Είναι χρήσιμη και γι' αυτούς που έχουν και διαφωνίες με το ΚΚΕ, γνωρίζουν, όμως, τη συνέπεια, τη σταθερότητα, την πείρα και την ειλικρίνειά του.

ΣΕΛ.  2  -  3

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Κοινό γαλαζοπράσινο πρόγραμμα ανατροπών

Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ έχουν κοινό μετεκλογικό σχεδιασμό, με τις ανατροπές στην Κοινωνική Ασφάλιση να βρίσκονται στην πρώτη θέση της λίστας τους. Οι «αλλαγές» στην Κοινωνική Ασφάλιση, έτσι όπως παρουσιάζονται μέσα από τα προγράμματά τους και τις δηλώσεις των στελεχών τους, είναι εφιαλτικές για το σύνολο των εργαζομένων. Παράταση του ασφαλιστικού βίου, μείωση των συντάξεων, εφαρμογή «ευέλικτων συστημάτων συνταξιοδότησης», τα κοινά τους σχέδια. Για αποκλειστικά δημόσια - υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση, με σύνταξη στα 55 για τους άντρες και 50 για τις γυναίκες, παλεύει το ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  6  -  7

Συνέντευξη Τύπου της Αλέκας Παπαρήγα

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για τις εκλογές, αύριο, Δευτέρα 20/8, και ώρα 12.00 το μεσημέρι, στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΚΟ Αθήνας (Θεμιστοκλέους 2 και Πανεπιστημίου).



ΠΕΝΤΕΛΗ
Τα χοτζέτια και ο νόμος 3208...

Με το δάσος να καπνίζει ακόμα, ο «Ρ» αποκαλύπτει πώς με χοτζέτια και πλαστογραφήσεις, δασικές εκτάσεις 50.000 στρεμμάτων γίνονται ιδιωτικές, λόγω πολιτικής ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.


ΣΕΛ.  10  -  11
ΓΡΑΜΜΟΣ
Αγώνας για τη σωτηρία του

Ζωντανός ο Γράμμος, σημαίνει δυνατότητα να ζουν εκεί οι κάτοικοί του. Απαιτούνται άμεσα έργα για την προστασία αλλά και για την αποκατάσταση του δάσους, αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά έργα, αποζημιώσεις στους κτηνοτρόφους και τους υλοτόμους.


ΣΕΛ.  12  -  13
ΟΥΓΓΑΡΙΑ
Αλληλεγγύη στους Κομμουνιστές

Με 2 χρόνια φυλακή απειλείται από την αστική Δικαιοσύνη το Προεδρείο του Ουγγρικού Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος γιατί μένει συνεπές στις θέσεις του.


ΣΕΛ.  21

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ