Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 2 Αυγούστου 2007 - αριθ. φύλλου: 9842

62 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΒΟΜΒΕΣ ΣΕ ΧΙΡΟΣΙΜΑ ΚΑΙ ΝΑΓΚΑΣΑΚΙ
Αντιιμπεριαλιστικές κινητοποιήσεις
  • Αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση διοργανώνει η ΕΕΔΥΕ την ερχόμενη Τρίτη, στις 7.30 μ.μ., με συγκέντρωση στην Ακρόπολη και πορεία προς το Σύνταγμα, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 62 χρόνων από τη ρίψη των ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι από τους Αμερικανούς ιμπεριαλιστές.
  • Επίσης η ΕΕΔΥΕ Θεσσαλονίκης και το ΠΑΜΕ διοργανώνουν αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση τη Δευτέρα 6 Αυγούστου στις 8 μ.μ. στο Αγαλμα του Βενιζέλου.

ΣΕΛ.  3

Από τα 24,6 δισ. ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ για την κάλυψη λαϊκών αναγκών και ζωτικών έργων υποδομής

Εγκρίθηκε χτες από την κυβερνητική επιτροπή το σχέδιο νόμου για την αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων και την εφαρμογή του ΕΣΠΑ 2007-2013. Το ΚΚΕ καταγγέλλει ότι είναι κομμένο και ραμμένο για τις ανάγκες του κεφαλαίου και της Στρατηγικής της Λισαβόνας, μοιράζοντας και κάποια προεκλογικά ψίχουλα σε ομάδες απόλυτης εξαθλίωσης

  • Από τα 24,6 δισ. ευρώ δεν προβλέπεται ούτε ένα ευρώ να κατευθυνθεί προς την κάλυψη λαϊκών αναγκών και για ζωτικά έργα υποδομής για τη δασοπροστασία, τα αντιπλημμυρικά έργα, τη διαχείριση νερού, την αντισεισμική θωράκιση κλπ.
  • Η κυβέρνηση αναφέρεται στην ενίσχυση της απασχόλησης και προωθεί στην πράξη τη συντριβή κάθε πλαισίου σταθερής και πλήρους εργασίας. Βαφτίζει μέτρα κοινωνικής συνοχής ορισμένα ψίχουλα που θα μοιράσει επιλεκτικά σε ομάδες απόλυτης εξαθλίωσης για να συγκαλύψει τις ευθύνες της.
  • Το σχέδιο νόμου εισάγει φορείς υλοποίησης και ειδικές υπηρεσίες προκειμένου να διασφαλιστεί η ευελιξία της κυβέρνησης για διανομή των έργων ανάμεσα στους ισχυρούς ιδιωτικούς ομίλους, ενώ παράλληλα επιβαρύνει με πρόσθετο διαχειριστικό κόστος τους φορολογούμενους.
  • Ο λαός πρέπει να αξιοποιήσει την ήδη συσσωρευμένη αρνητική πείρα του σχετικά με το ποιος ωφελήθηκε από τα προηγούμενα κοινοτικά και εθνικά αναπτυξιακά προγράμματα. Να δώσει έτσι ουσιαστική απάντηση και στην αντιλαϊκή πολιτική.

ΣΕΛ.  11

ΦΤΩΧΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ
Μεγάλη ανησυχία παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες

Κραυγή αγωνίας από τους αγρότες της Αιγιάλειας (φωτ.). Ζητούν πλήρεις αποζημιώσεις και όχι ψίχουλα. Στο μεταξύ, συνεχίζεται για 16η μέρα η φωτιά στο Γράμμο, ενώ νέα πύρινα μέτωπα υπήρχαν χτες σε Πρέβεζα και Κρήτη. Την ώρα που εκείνο που χρειάζονται πραγματικά τα δάση είναι η ριζική ανατροπή της πολιτικής η οποία τα καίει και τα παραδίδει στους οικοπεδοφάγους, η κυβέρνηση παρουσιάζει... το Σώμα της Αγροφυλακής.


ΣΕΛ.  8   -   9

Επιμένουν στην προβοκάτσια...

Επιμένουν στη χαφιέδικη προβοκάτσια κατά του ΚΚΕ οι υπεύθυνοι της γνωστής μικρής καθημερινής αθλητικής εφημερίδας, που υποστηρίζει μεγάλη ποδοσφαιρική ομάδα της Αθήνας και είναι επίσης προστατευόμενη γνωστού τραπεζίτη, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες. Να τους χαίρονται...

ΥΓ: Να είναι βέβαιοι ότι οι εργαζόμενοι θα πάρουν το μέρος του ΚΚΕ και όχι των αφεντικών τους.



ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ
Ξυλοκόπησαν δικηγόρο και κατηγορούμενους

Στη δίκη των 27 ατόμων που συνελήφθησαν την Κυριακή στην Πάρνηθα, μετά από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, γύρισε ο χρόνος πολλά χρόνια πίσω, όταν στις δικαστικές αίθουσες αστυνομικοί ξυλοκοπούσαν δικηγόρους, κατηγορούμενους και πολίτες.


ΣΕΛ.  7
ΚΑΖΙΝΟ ΠΑΡΝΗΘΑΣ
Νέα απόπειρα φίμωσης του ΚΚΕ

Συνέχεια στην επιχείρηση αποκλεισμού του ΚΚΕ από τους τόπους δουλιάς, αυτή τη φορά στο Καζίνο της Πάρνηθας, όπου εμπόδισαν βουλευτή του Κόμματος να μιλήσει με τους εργαζόμενους.


ΣΕΛ.  7
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΤΕΔΚΝΑ
Μνημόνιο υποβάθμισης της υγείας

Κυβέρνηση και δήμοι της Αττικής προχωρούν τις διαδικασίες υποκατάστασης των δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας προκρίνοντας αντί αυτών τη δημιουργία κάποιων πολυδύναμων κέντρων σε διαδημοτικό επίπεδο.


ΣΕΛ.  16

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ