Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 22 Ιούλη 2007 - αριθ. φύλλου: 9833

ΤΡΙΑΝΤΑ ΕΝΝΕΑ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ
Κάλεσμα στήριξης του ΚΚΕ στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές

Σε κάλεσμα, που υπογράφουν 39 καθηγητές Πανεπιστημίου και ΤΕΙ, μεταξύ άλλων, υποστηρίζουν την ανάγκη να δυναμώσουν η αντίσταση, οι αγώνες του εργαζόμενου λαού και των νέων. Σημειώνουν, δε, ότι τα μηνύματα που έστειλε ο αγώνας της πανεπιστημιακής κοινότητας συνδυάζονται με την ανάγκη ενίσχυσης του ΚΚΕ στις επερχόμενες εθνικές εκλογές.


ΣΕΛ.  3

ΚΑΤΑΡΓΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ που ανάβουν τις φωτιές τιμωρήστε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Associated Press

Ολόκληρη η Ελλάδα καίγεται για πολλές μέρες απ' άκρη σ' άκρη, γιατί στην καρδιά κάθε δάσους εμφανίζονται τίτλοι ιδιοκτησίας. Εταιρείες, οικοδομικοί συνεταιρισμοί, η Εκκλησία, εμφανίζονται να κατέχουν δασικές εκτάσεις. Η διαδικασία εμπορευματοποίησης του δάσους έχει ήδη ξεκινήσει, πριν ακόμη αυτό καεί. Και μόλις καεί, οι ωφελημένοι της υπόθεσης είναι οι κερδοσκόποι. Η απάντηση στην καταστροφική αυτή λαίλαπα είναι να κατοχυρωθούν τα δάση ως δημόσια ιδιοκτησία και όλες οι «ιδιοκτησίες» σ' αυτά να δημευτούν. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται ποτέ να εφαρμόσουν μια τέτοια πολιτική, γιατί υπηρετούν τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Η οριστική λύση είναι πολιτική, και τα πλατιά λαϊκά στρώματα μπορούν να τη δρομολογήσουν και με την ψήφο τους στις επερχόμενες εκλογές, στέλνοντας μήνυμα καταδίκης των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και ενισχύοντας αποφασιστικά το ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  7,    8   -   9

ΝΕΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ
Η απόφαση για οικογένεια δεν είναι «στο χέρι τους»

Για την πλειοψηφία των νέων σήμερα η απόφαση της συμβίωσης και της απόκτησης παιδιού, κάθε άλλο παρά από τη θέλησή τους εξαρτάται, και πώς μπορεί να το ονομάσει κανείς αυτό, αν όχι «οπισθοδρόμηση». Ενώ η τεχνολογία και η επιστήμη διαγράφουν τεράστια άλματα προόδου, ο παραγόμενος πλούτος αυξάνεται ραγδαία και όλο και περισσότεροι άνθρωποι εισέρχονται στην παραγωγή, η απόφαση για τη δημιουργία οικογένειας φαίνεται πως απομακρύνεται διαρκώς από τις προθέσεις των νέων και οι γεννήσεις μειώνονται αφού είναι δυσβάσταχτο το οικονομικό βάρος.


ΣΕΛ.  19  -  21


ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
Το «κύκλωμα» του εγκλήματος

Τη ζωή δύο ακόμα εργατών της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης άρπαξε, στις 16 Ιούλη, το δολοφονικό χέρι εφοπλιστών και μεγαλοεργοδοτών.


ΣΕΛ.  6  -  7
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
Με το ΚΚΕ στις εκλογές

Η συμμετοχή, στήριξη και υπερψήφιση των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ αποτελεί συνέχεια μιας μακρόχρονης συμπαράταξης σε κεντρικές και τοπικές εκλογικές μάχες, στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, στους αντιιμπεριαλιστικούς αγώνες, στα κινήματα της πόλης και της υπαίθρου.


ΣΕΛ.  2
Τραγικές ελλείψεις στην Πυροσβεστική

Οπως αποκαλύπτει σήμερα ο «Ρ», χρειάστηκε να καούν χιλιάδες στρέμματα στην Πάρνηθα για να αποφασίσει η κυβέρνηση να πληρώσει κανονικά τις υπερωρίες των συμβασιούχων πυροσβεστών! Το 2006 πήραν άρβυλα μόνο όσοι φορούσαν νούμερο 40, 41 και 46!


Γ. Α. - Π. Α.


ΣΕΛ.  10
Οι διακοπές είναι δικαίωμα!

Οι δραστηριότητες της ΚΝΕ στα λιμάνια όλης της χώρας ανέδειξαν ότι χρειάζεται αγώνας, για να μπορούν οι νέοι και η λαϊκή οικογένεια να κάνουν διακοπές χωρίς να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.


Ρεπορτάζ: Ελένη ΤΖΙΒΡΑ


ΣΕΛ.  16   -   17

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ