Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 18 Αυγούστου 2007 - αριθ. φύλλου: 9855

Να ανοίξει ΜΙΑ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ με αδύνατο δικομματισμό και ισχυρό ΚΚΕ

Να γίνει ένα ξεκίνημα, για να αποτραπούν τα χειρότερα που έρχονται, να αποσπαστούν ορισμένες απολύτως αναγκαίες κατακτήσεις, να γίνει ένα νέο βήμα προς τη νίκη του λαού στην πορεία

  • Ρεαλιστικό και δυνατό, σύγχρονο και ανανεωτικό είναι αυτό που συμφέρει τα λαϊκά στρώματα, τους εργαζόμενους, αυτό που πλήττει τη δύναμη των μονοπωλίων, γενικότερα του κεφαλαίου, τις νεοταξικές ιμπεριαλιστικές επιλογές.
  • Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να δεχτούν καμιά θυσία, ούτε το επικίνδυνο σύνθημα της εθνικής ομοψυχίας, απέναντι στην ταξική πολιτική, πολύ περισσότερο να γίνονται αντικείμενο υποσχέσεων πτωχοκομείου και κρατικής και επιχειρηματικής «φιλανθρωπίας».
  • Στις εκλογές αυτές πρέπει να υποστούν υπολογίσιμες απώλειες και οι δυο μαζί, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Απέναντι στο λαό να υπάρχει μια αδύναμη κυβέρνηση με απώλειες, μια αδύναμη αντιπολίτευση με απώλειες επίσης. Να μην αισθάνονται ότι έχουν το λαό στην τσέπη.
  • Κριτήριο ψήφου αποτελεί η καταδίκη της εικοσαετούς αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Ταυτόχρονα, κριτήριο ψήφου είναι να προλάβουμε αυτό που έρχεται και υπάρχει στα προγράμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
  • Αυτοί οι δυο δεν αλλάζουν, θα γίνουν χειρότεροι αν συνολικά διατηρήσουν υψηλά ποσοστά. Η λαϊκή συμπεριφορά μπορεί να αλλάξει. Κι αυτό μπορεί να γίνει αν η λαϊκή ψήφος κατευθυνθεί μαζικά υπέρ του ΚΚΕ.

ΣΕΛ.  3

Eurokinissi

ΣΤΗΝ ΚΑΜΕΝΗ ΠΕΝΤΕΛΗ
Καραδοκούν οι οικοπεδοφάγοι

Στην Πεντέλη, οι πυρκαγιές και οι διεκδικήσεις πάνε μαζί. Οικοδομικοί συνεταιρισμοί, Εκκλησία και ιδιώτες επιβουλεύονται τεράστιες εκτάσεις. Από αυτήν που κάηκε προχτές, το δάσος Κοκκιναρά είναι προς «αξιοποίηση» από την Εκκλησία, ενώ πολλές είναι και οι μεμονωμένες περιπτώσεις διεκδικήσεων που έχουν φυτρώσει τα τελευταία χρόνια. Αλλα 178 στρέμματα στα πρώην λατομεία Μουζάκη διεκδικεί προς ...ανοικοδόμηση ο οικοδομικός συνεταιρισμός «Αγ. Τιμόθεος».


ΣΕΛ.  11



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ