Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 6 Ιούλη 2007 - αριθ. φύλλου: 9819

16ο ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΝΕ
Διδασκόμαστε, εμπνεόμαστε, συνεχίζουμε...

Ξεκινούν από σήμερα, με τη συμμετοχή χιλιάδων νέων από όλη τη χώρα, οι εκδηλώσεις του 16ου Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ, με κατασκήνωση στην Ανάβυσσο, εκδηλώσεις στο Λαύριο και επίσκεψη στον ιστορικό χώρο της Μακρονήσου. Αύριο, Σάββατο, στις 9 μ.μ. θα γίνει πορεία στο Λαύριο και στις 9.30 ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα.


ΣΕΛ.  11

Θα είναι ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ να χάσει ο δικομματισμός και να ενισχυθεί το ΚΚΕ

Τις θέσεις του ΚΚΕ για τα λαϊκά προβλήματα και τη στάση του στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές ανέπτυξαν και χτες, σε περιοδείες και συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα, στελέχη του Κόμματος

  • Η αντιπολίτευση στο δικομματισμό εξ αντικειμένου ταυτίζεται με την αντιπολίτευση στη στρατηγική του κεφαλαίου, των μονοπωλίων σε εθνικό και διακρατικό επίπεδο. Κάθε άλλη αντιπολίτευση που εστιάζεται σε ζητήματα διαχείρισης, τρόπου και μοντέλου διακυβέρνησης, λειτουργίας των θεσμών, πολιτικής ηθικής, είναι αποπροσανατολιστική.
  • Η αντιπολίτευση πρέπει να ολοκληρώνεται με την καθαρή τοποθέτηση για το ποια εναλλακτική εξουσία και διακυβέρνηση παλεύει το κάθε κόμμα, που διακηρύσσει την πάλη κατά της δικομματικής εναλλαγής, ανεξάρτητα αν αυτή δεν πρόκειται να προκύψει άμεσα και μάλιστα μέσα από τις επικείμενες εκλογές.
  • Ενα από τα χαρακτηριστικά όλων των εκλογικών αναμετρήσεων και της επικείμενης, είναι η «επικοινωνιακή», δηλαδή η υποκριτική μεταμφίεση των κομμάτων της εξουσίας και των οπορτουνιστών με το μάτι στραμμένο στην κάλπη. Βεβαίως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έχουν όρια και περιθώρια στη λεκτική μεταμφίεση, αφού δε διεκδικούν μόνο τη λαϊκή ψήφο, αλλά και την εύνοια της πλουτοκρατίας και των μηχανισμών της.

ΣΕΛ.  3,    6  -  7

ΥΠΟΘΕΣΗ «ΡΙΚΟΜΕΞ»
Ενα ακόμα έγκλημα μένει ατιμώρητο

Τη λαϊκή κατακραυγή έχει ξεσηκώσει η δικαστική απόφαση για την υπόθεση της ΡΙΚΟΜΕΞ (φωτ. του κατεστραμμένου εργοστασίου που έγινε ο τάφος για δεκάδες εργαζόμενους κατά το σεισμό της Πάρνηθας το 1999). Η αθώωση αποτελεί πρόκληση που πρέπει να οργίσει όλους τους εργαζόμενους, ότι και αυτό το μαζικό έγκλημα σε βάρος της εργατικής τάξης έμεινε ατιμώρητο, τονίζει σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.   13


Eurokinissi

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ
Αναθέτουν στους επιχειρηματίες την αναδάσωση

Τους εκπροσώπους του μεγάλου κεφαλαίου, τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που με κάθε τρόπο πασχίζουν και αξιώνουν τον αποχαρακτηρισμό των δασών, καλεί η κυβέρνηση να αναλάβουν την αναδάσωση της Πάρνηθας. Το πρότεινε ο υφυπουργός Οικονομικών Π. Δούκας και κάποιοι μεγαλοεπιχειρηματίες εκδήλωσαν ήδη τον ενθουσιασμό τους.


ΣΕΛ.  14  -  15
ΧΩΜΑΤΕΡΗ
Θύμα ταξικής πολιτικής το Θριάσιο

Η διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική έχει φτάσει σε τραγικό αδιέξοδο, αλλά η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και με τη στήριξη οργάνων της Αυτοδιοίκησης, επιμένει στην ίδια ταξική λογική: Το Θριάσιο Πεδίο πρέπει να είναι η «χαβούζα»...


ΣΕΛ.  15
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
Η τελευταία λέξη ανήκει στους λαούς

Στη διεθνή συνάντηση Κομμουνιστικών και Προοδευτικών Κομμάτων της Ευρώπης για τις αντεργατικές ανατροπές στην ΕΕ μίλησε χτες ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γ. Τούσσας στο Γκιμαράες της Πορτογαλίας. Μεγάλη και η χτεσινή διαδήλωση ενάντια στην άτυπη σύνοδο των Ευρωπαίων Υπουργών Απασχόλησης.


ΣΕΛ.  12

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ