Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 14 Απρίλη 2007 - αριθ. φύλλου: 9752

Απειλή για ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ της περιοχής με τραγικές συνέπειες
  • Οι ευθύνες για τη ναυτική τραγωδία του SEA DIAMOND είναι τεράστιες για την εταιρεία του πλοίου LOUIS HELLENIC CRUISES, αλλά και για την κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ που η πολιτική τους είναι «θερμοκήπιο» πλήρους ασυδοσίας για τους εφοπλιστές, με αποτέλεσμα να διαπράττονται εγκλήματα κατά της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα και να καταστρέφεται το περιβάλλον.
  • Οι ως τώρα εξαγγελθείσες πρωτοβουλίες της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ αλλά και του ΣΥΝ για αντιμετώπιση των κινδύνων περιβαλλοντικής καταστροφής του οικοσυστήματος στη θαλάσσια περιοχή της Σαντορίνης, κινούνται στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ενωσης και διευκολύνουν τους χειρισμούς και την ασυδοσία των εφοπλιστών για να καταστρέφουν το περιβάλλον.
  • Οι εργαζόμενοι να βγάλουν σημαντικά πολιτικά συμπεράσματα και από αυτή τη ναυτική τραγωδία. Η αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ υπηρετεί τα κέρδη των εφοπλιστών εντείνοντας την εκμετάλλευση των ναυτεργατών, αδιαφορώντας για την προστασία της ασφάλειας της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα και του περιβάλλοντος.

ΣΕΛ.  10   -   12

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2007
Στην πλατεία Συντάγματος ο ταξικός γιορτασμός

Στην πλατεία Συντάγματος την Τρίτη 1η του Μάη διοργανώνει το ΠΑΜΕ την κεντρική απεργιακή του συγκέντρωση στην Αθήνα. Θα ακολουθήσει πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία. Οι προετοιμασίες για τον ταξικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς και το πρόγραμμα των πολύμορφων εκδηλώσεων του ΠΑΜΕ εντείνονται σε όλη τη χώρα. Τιμώντας την κορυφαία γιορτή της εργατικής τάξης, η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία εξέδωσε την κεντρική της αφίσα (φωτ.), αφιερωμένη στα χιλιάδες συνδικαλιστικά στελέχη που έχασαν τη ζωή τους, βασανίστηκαν ή διώχτηκαν τα τελευταία χρόνια σε χώρες όπως η Κολομβία και οι Φιλιππίνες.


ΣΕΛ.  9


ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ
Αποπροσανατολισμός και συγκάλυψη

Οι γνώσεις των διοικήσεων για τον τρόπο που τζογάρονται τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων θα αποτελεί στο εξής το βασικό κριτήριο «επιλογής» τους. Προσπάθεια αποπροσανατολισμού και συγκάλυψης καταγγέλλει το ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  7
ΚΚΕ
Κίνδυνος νόθευσης της εκλογικής βούλησης

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος, με επιστολή της προς τους αρμόδιους υπουργούς, παραθέτει τους λόγους για τους οποίους το ΚΚΕ αντιτίθεται στο υπό κατάρτιση σχέδιο νόμου για τη δυνατότητα άσκησης του εκλογικού δικαιώματος εκτός Επικράτειας.


ΣΕΛ.  3

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ