Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 22 Μάρτη 2007 - αριθ. φύλλου: 9735

ΠΑΜΕ
Σήμερα η συγκέντρωση στη ΔΕΛΤΑ

Στις 7 το απόγευμα, έξω από το εργοστάσιο της γαλακτοβιομηχανίας στο Βοτανικό (Πέτρου Ράλλη 37, απέναντι από το αμαξοστάσιο της ΕΘΕΛ) καλούν οι ταξικές δυνάμεις, για να πάρει απάντηση το καρτέλ και οι μεθοδεύσεις του.


ΣΕΛ.  12
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Ολοκληρώθηκε η συμπαιγνία

ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, με την ανοιχτή στήριξη και της «Αυτόνομης Παρέμβασης», μεθόδευσαν τον αποκλεισμό των ταξικών δυνάμεων από το προεδρείο της νέας διοίκησης, όπου η παράταξη της ΔΕΣΚ είχε αναδειχτεί πρώτη δύναμη.


ΣΕΛ.  14

Να γίνουν ΛΑΪΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ οι υδάτινοι πόροι

Το νερό ως φυσικός πόρος αποτελεί στρατηγικό μέσο παραγωγής και πρέπει να είναι κοινωνική ιδιοκτησία

Η λειψυδρία και οι πλημμύρες δεν μπορούν να αποτελούν μόνιμο εφιάλτη για το λαό

  • Πάνω από 2 εκατομμύρια άνθρωποι κάθε χρόνο πεθαίνουν εξαιτίας της κατανάλωσης μολυσμένου νερού. Από αυτούς 1,5 εκατομμύρια είναι παιδιά κάτω των πέντε ετών.
  • Στην παγκόσμια αγορά κυριαρχούν 10 πολυεθνικές που ελέγχουν το 70% της αγοράς νερού. Μέχρι το 2015 προβλέπεται ότι το μεγάλο κεφάλαιο θα ελέγχει πάνω από το 75% της ευρωπαϊκής και το 65% της αμερικανικής αγοράς.
  • Στην Ελλάδα περιοχές της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και της Πελοποννήσου απειλούνται από ερημοποίηση εδαφών.
  • Η προστασία και ανάπτυξη των υδατικών πόρων της χώρας αποτελεί μέγιστης σημασίας έργο υποδομής που απουσιάζει από τις μεγαλοστομίες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για μεγάλα έργα. Φτηνό και ποιοτικά καλό νερό δεν μπορεί να υπάρξει με κριτήριο το κέρδος των πολυεθνικών.
  • Η επεξεργασία μιας ολοκληρωμένης υδατικής πολιτικής, που θα αφορά στην έρευνα, στην προστασία, στις χρήσεις και την ορθολογική αξιοποίηση των υδάτινων αποθεμάτων στο σύνολο της χώρας, απαιτεί κεντρικό σχεδιασμό και κοινωνικό έλεγχο, τονίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

ΣΕΛ.  19

ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Νέο συλλαλητήριο σήμερα

Στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια το πανελλαδικό ραντεβού

Με νέο πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο σήμερα και κυρίαρχο σύνθημα να καταργηθεί ο νέος νόμος πλαίσιο, φοιτητές, σπουδαστές, εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι απαντούν δυναμικά στην αντιλαϊκή πολιτική και την εντεινόμενη κυβερνητική προσπάθεια τρομοκράτησης και συκοφάντησης. Με την περιφρούρηση των κινητοποιήσεων και των αιτημάτων τους, φοιτητές και σπουδαστές δίνουν και σήμερα βροντερή απάντηση στην αντιεκπαιδευτική πολιτική ΕΕ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.

Ηδη, οι περισσότερες γενικές συνελεύσεις φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων ανανέωσαν τις αγωνιστικές τους αποφάσεις, ενώ παράλληλα πλουτίζουν με νέες πρωτοβουλίες την καθημερινή πολύμορφη αγωνιστική τους δραστηριότητα.


ΣΕΛ.  8  -  9


ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
Συνάντηση για την Παιδεία

Με πρωτοβουλία του ΚΚΕ θα συναντηθούν αύριο, στις Βρυξέλλες, εκπρόσωποι Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, καθώς και προοδευτικοί εκπαιδευτικοί, με θέμα την κοινή δράση για ενιαία δημόσια δωρεάν Παιδεία.


ΣΕΛ.  3
ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 29 ΜΑΡΤΗ
Μάχη από τον Εβρο εως την Κρήτη

Εντείνονται οι εξορμήσεις και οι περιοδείες σε όλη τη χώρα για την απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις, με αιχμή το ζήτημα των κλαδικών συμβάσεων.


ΣΕΛ.  13
Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ

Δουλιά με όλες μας τις δυνάμεις σε εργαζόμενους και νεολαία.


ΣΕΛ.  11
50ΧΡΟΝΑ ΤΗΣ ΕΕ
Ευκαιρία για αντιλαϊκές αξιώσεις

Ως μια ευκαιρία να επαναφέρει στην ημερήσια διάταξη το σύνολο των αντιλαϊκών του αξιώσεων, βρήκε ο ΣΕΒ τις φιέστες των επόμενων ημερών για τα 50χρονα της ΕΟΚ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.


ΣΕΛ.  5

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ