Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 13 Μάρτη 2007 - αριθ. φύλλου: 9727

ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Πιέσεις και σύννεφα

Πιέζεται η ατζέντα της εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης το τελευταίο διάστημα, καθώς τα ελληνοτουρκικά, το Κυπριακό, το ενεργειακό παιχνίδι στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τη Μεσόγειο, έχουν βρεθεί στο επίκεντρο και λόγω του ρωσο-αμερικανικού ανταγωνισμού. Μεγάλες ανησυχίες και για την αντιπυραυλική ασπίδα.


ΣΕΛ.  3
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΜΑΡΤΗ
Αντιπολεμική πορεία

Σε συγκέντρωση, την Παρασκευή 16 Μάρτη 6.30 μ.μ., στα Προπύλαια και πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία καλούν ΕΕΔΥΕ, ΠΑΜΕ, ΟΓΕ, ΕΕΔΔΑ και πλήθος μαζικών φορέων και κινήσεων για τα 8 χρόνια από τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία και τα 4 χρόνια από την εισβολή και κατοχή του Ιράκ.


ΣΕΛ.  6

ΕΞΩ ΤΑ ΜΑΤ από τις πορείες...

Κρατικός μηχανισμός, κυβερνήσεις, κόμματα εξουσίας, άλλοι τυχοδιώκτες, σιγοντάρουν και χρησιμοποιούν τους κουκουλοφόρους για να συκοφαντήσουν και να υπονομεύσουν το αναπτυσσόμενο μαζικό κίνημα


ΣΕΛ.  9

Σόλωνος

Eurokinissi

Σόλωνος
Πάντειο Πανεπιστήμιο

Eurokinissi

Πάντειο Πανεπιστήμιο
Βασιλίσσης Σοφίας

Eurokinissi

Βασιλίσσης Σοφίας
Λεωφόρος Καβάλας
Λεωφόρος Καβάλας
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
Συνεχίζουν με πείσμα!

Η τρομοκρατία δε θα περάσει! Ούτε η τρομοκράτηση με την καταστολή των κινητοποιήσεων, ούτε η «τρομοκρατία» του νόμου - πλαισίου, που στριμώχνει τα ΑΕΙ στη μέγκενη των συμφερόντων των επιχειρήσεων.

Με πείσμα και ζωντάνια, φοιτητές και σπουδαστές συνέχισαν και χτες τις κινητοποιήσεις, έστησαν μπλόκα στους δρόμους, διαδήλωσαν, τραγούδησαν και συμπαραστάθηκαν στους συλληφθέντες συναδέλφους τους... Συνεχίζουν και σήμερα πολύμορφα, ενώ την Πέμπτη προχωρούν σε νέα μεγάλα συλλαλητήρια.


ΣΕΛ.  10  -  11


Νέος Γραμματέας της ΚΝΕ

Η 8η Σύνοδος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ εξέλεξε, ομόφωνα, νέο Γραμματέα του ΚΣ της Οργάνωσης τον Γιάννη Πρωτούλη, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και Γραμματέα της Οργάνωσης Αθήνας της ΚΝΕ.


ΣΕΛ.  3
«Εφυγε» ο Στρατής Τσαμπής

«Εφυγε» την Κυριακή από τη ζωή ο σ. Στρατής Τσαμπής, ο κομμουνιστής ναυτεργάτης, επί σειρά ετών μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Η κηδεία του θα γίνει σήμερα, στις 4 το απόγευμα.


ΣΕΛ.  8
ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 29 ΜΑΡΤΗ
Με όλες τις δυνάμεις στη μάχη

Η ανάγκη να δυναμώσει η δράση μπροστά στην απεργία στις 29 του Μάρτη για τις κλαδικές Συμβάσεις, ώστε να συμβάλει στην άνοδο συνολικά του εργατικού λαϊκού κινήματος, ήταν χτες στο επίκεντρο της συζήτησης, στην εκδήλωση που διοργάνωσαν οι Εργατοϋπαλληλικές Αχτίδες της ΚΟΘ του ΚΚΕ, με ομιλητή τον Γ. Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ.


ΣΕΛ.  13
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Την Κυριακή στο Κιλελέρ

Μαζικό αγωνιστικό «παρών» καλείται να δώσει η μικρομεσαία αγροτιά στις 18 του Μάρτη στο Κιλελέρ. Με τον αγωνιστικό γιορτασμό κορυφώνονται οι κινητοποιήσεις της μικρομεσαίας αγροτιάς, που ξεκίνησαν στις αρχές του χρόνου.


ΣΕΛ.  19

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ