Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 14 Δεκέμβρη 2006 - αριθ. φύλλου: 9656

ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΥΓΑΣ για το ποιος πουλάει καλύτερα

Αλέκα Παπαρήγα: «Οι εργαζόμενοι ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους και ας αντισταθούν στην ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ, διεκδικώντας έναν Οργανισμό που θα λειτουργεί προς όφελος του λαού και όχι υπέρ των εγχώριων και ξένων μονοπωλίων»

Αποκαλυπτική ήταν η αντιπαράθεση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ χτες στη Βουλή, όπου κυριάρχησε το θέμα της παραπέρα ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ. Οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ κατάγγειλαν δήθεν «το ξεπούλημα», αλλά συμφώνησαν στην ανάγκη στρατηγικού επενδυτή για τον Οργανισμό, ενώ ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Αλογοσκούφης, υποστήριξε ότι η απόφαση της ΝΔ για την πλήρη ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ είναι -ακριβές αντίγραφο παλιότερης απόφασης της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ!

Την καλλιέργεια αποπροσανατολισμού και σύγχυσης σε βάρος των εργαζομένων και του λαού κατάγγειλε με παρέμβασή της η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, καταλογίζοντας στο ΠΑΣΟΚ, αλλά και στο ΣΥΝ, ότι δίνουν τη μάχη στο επιθυμητό για την κυβέρνηση πεδίο και ασκούν μια αντιπολίτευση, που ενισχύει την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων. (Ολόκληρη η παρέμβαση της Αλέκας Παπαρήγα στο σημερινό «Ρ»).


ΣΕΛ.  12   -   14

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
Μήνυμα καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής

Ξεκάθαρο μήνυμα καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής και κλιμάκωσης των ταξικών αγώνων έστειλαν χτες χιλιάδες εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα με τη συμμετοχή τους στην 24ωρη πανεργατική απεργία και στις δεκάδες συγκεντρώσεις που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ. Στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στον Πειραιά και τις άλλες πόλεις, εργάτες και υπάλληλοι περιφρούρησαν με αποφασιστικότητα την απεργία τους και πορεύτηκαν στους δρόμους με τους φοιτητές, τους σπουδαστές, τους μαθητές, αλλά και τους αγρότες και τους αυτοαπασχολούμενους.


ΣΕΛ.  4,    8   -   11


ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΕΕ
Σχεδιάζουν νέα μέτρα καταστολής

Νέα μέτρα και μηχανισμούς καταστολής στήνουν οι ηγέτες των «25», καθώς επιταχύνεται η εφαρμογή των πολιτικών της Λισαβόνας και οξύνονται οι κοινωνικές αντιθέσεις.


ΣΕΛ.  3
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
Επικίνδυνος κανονισμός για τη δημόσια Υγεία!

Εναν επικίνδυνο κανονισμό για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων, αλλά και τη δημόσια Υγεία γενικότερα, ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Καταψηφίστηκε από τους ευρωβουλευτές του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  22
ΣΥΜΠΑΙΓΝΙΑ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ
Στις 10 Γενάρη η συζήτηση του άρθρου 16

Η συμπαιγνία κυβέρνησης και ΠΑΣΟΚ οδηγεί τη συζήτηση για την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος στις 10 Γενάρη, με κλειστές ουσιαστικά τις πανεπιστημιακές σχολές.


ΣΕΛ.  21

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ