Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 4 Σεπτέμβρη 1999

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Προκαλεί τη μνήμη και τη νοημοσύνη του λαού ο Κ. Σημίτης

Ως προκλητικός παραχαράκτης της ιστορίας, αντικομμουνιστής και διαφημιστής του πολεμοκάπηλου ΝΑΤΟ και της ΕΕ, εμφανίστηκε χτες βράδυ στηΘεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης, σε μια μνημειώδη ομιλία, η οποία αποδεικνύει περίτρανα, ότι οι κυβερνώντες, τουλάχιστον υποτιμούν τη νοημοσύνη του λαού της Θεσσαλονίκης, αλλά και όλης της χώρας.


ΣΕΛ.  6   -   7

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΠΑΛΛΑΪΚΗ
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
στις αντιλαϊκές πολιτικές

Συνταξιούχοι από όλη τη χώρα, εργαζόμενοι, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, αγρότες που υποφέρουν, φοιτητές που παλεύουν για μια άλλη παιδεία, συναντώνται απόψε έξω από τη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης για να βροντοφωνάξουν πως η κυβερνητική κοροϊδία δε θα περάσει!

Ενα αγωνιστικό "ποτάμι", από εργαζόμενους όλων των κλάδων, συνταξιούχους από όλη τη χώρα, αγρότες, αλλά και φοιτητές, θα διασχίσει σήμερα τη Θεσσαλονίκη. Για να διαλύσει το προπέτασμα καπνού που προσπαθεί να ρίξει η κυβέρνηση πάνω από μια πολιτική βαθιά αντεργατική και αντιλαϊκή. Για να αναδείξει τα πραγματικά προβλήματα και αιτήματα των εργαζομένων. Για να στείλει μήνυμα συνέχισης και κλιμάκωσης των αγώνων.

Το μεγάλο αγωνιστικό ραντεβού είναι στις 7 το απόγευμα στην πλατεία της ΧΑΝΘ. Λίγο πριν οι συνταξιούχοι προσυγκεντρώνονται στο Λευκό Πύργο, οι φοιτητές στη Βιβλιοθήκη του ΑΠΘ, ενώ τρεις ακόμα προσυγκεντρώσεις θα βρίσκονται σε εξέλιξη.

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο δίνει στο σημερινό συλλαλητήριο "παλλαϊκά χαρακτηριστικά αντίστασης, αντίδρασης, καταδίκης", καθώς οι εργαζόμενοι καλούνται να στείλουν τη δική τους, αγωνιστική και ταξική απάντηση στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, που επιβεβαιώνουν τη συνέχιση μιας πολιτικής βαθιά αντιλαϊκής και αντεργατικής.

Το συλλαλητήριο θα αποτελέσει παράλληλα και μια απάντηση στην πλειοψηφία των κορυφαίων συνδικαλιστικών οργανώσεων, που επιμένει στη γραμμή της στήριξης των κυβερνητικών επιλογών, με πρώτη και καλύτερη αυτή της διαβόητης ένταξης στην ΟΝΕ.

Ταυτόχρονα, αναμένεται να ξεκαθαρίσει ότι οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να δεχτούν παραπέρα αφαίρεση των δικαιωμάτων τους, αντίθετα θα αγωνιστούν σκληρά και επίμονα για διεύρυνσή τους.


ΣΕΛ.  5

25Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - "ΟΔΗΓΗΤΗ"
Ταξιδεύει σ' όλη την Ελλάδα

Σε όλη την Ελλάδα έχει απλώσει τα φτερά του το 25ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή". Εκατοντάδες εκδηλώσεις έχουν ήδη πραγματοποιηθεί με επιτυχία και συνεχίζει το ταξίδι του σε μεγάλες και μικρές πόλεις, καθώς οι πολύμορφες δραστηριότητές του πλησιάζουν στις κεντρικές εκδηλώσεις της Αθήνας, στις 16 - 19 Σεπτέμβρη. Σήμερα και αύριο ταξιδεύει σε μια σειρά πρωτεύουσες νομών, μεταφέροντας το μήνυμα της αντίστασης και αντεπίθεσης σε όλη την Ελλάδα. Ο Βόλος, η Καλαμάτα, η Κέρκυρα, η Αρτα, τα Χανιά, η Κόρινθος, η Θήβα, η Τρίπολη, ο Πύργος, το Μεσολόγγι, η Κοζάνη, η Κατερίνη, η Νάουσα και άλλες μικρότερες πόλεις φιλοξενούν αυτό το Σαββατοκύριακο το Φεστιβάλ της νιότης και του αγώνα.


ΣΕΛ.  3


ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ
Σταθερά στην πορεία της απόσχισης...

Ενα ακόμη, σοβαρό βήμα απομάκρυνσης του Κοσσυφοπεδίου από τη σερβική επικράτεια έγινε χτες, όταν ο ύπατος εκπρόσωπος του ΟΗΕ στην Πρίστινα ανακήρυξε το γερμανικό μάρκο ως επίσημο νόμισμα της περιοχής, ενώ απειλεί με πρόστιμα, όσους "επιμένουν να χρησιμοποιούν σερβικά δηνάρια"! Την ίδια στιγμή, ο Χ. Θάτσι πραγματοποιεί περιοδεία στην Ευρώπη, για να πείσει πως ο "UCK" θα τηρήσει τις συμφωνίες, περί αποστρατιωτικοποίησης. Κατά τραγική ειρωνεία, χτες, εντοπίστηκε άλλο ένα κρυφό οπλοστάσιο...


ΣΕΛ.  11
Ενώ και νέες σκανδαλώδεις ρυθμίσεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας, σχετικά με το κυβερνητικό σχέδιο νόμου για την εκποίηση της ΔΕΗ, η πλειοψηφία της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, η οποία συναίνεσε στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο, ομολογεί τώρα τις αρνητικές συνέπειες, επιχειρώντας να πάρει αποστάσεις και να κρατήσει τα προσχήματα.


ΣΕΛ.  13
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
"Ηταν δολοφονία!"

"Δολοφονία", χαρακτηρίζει το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα που έγινε προχθές στο εργοτάξιο του νέου αεροδρομίου στα Σπάτα, δίνοντας στη δημοσιότητα τις επιστολές, που είχε στείλει και επεσήμανε τους κινδύνους σε όλους τους αρμόδιους, ζητώντας την άμεση λήψη μέτρων.


ΣΕΛ.  16
ΤΑΠ - ΟΤΕ
Στη Σοφοκλέους... για τη σύνταξη

Στις πλάτες των εργαζομένων του ΟΤΕ, φορτώνει η κυβέρνηση την ευθύνη για το δικαίωμα στη σύνταξη, με τη δημιουργία ενός χρηματοοικονομικού φορέα ιδιωτικού δικαίου, που θα "παίζει" στο Χρηματιστήριο τα δεκάδες δισεκατομμύρια από το Ταμείο Αρωγής Προσωπικού, "κατά παρέκκλιση των υφιστάμενων διατάξεων"...


ΣΕΛ.  28

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ