Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 28 Αυγούστου 1999

ΤΡΙΤΟ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ
Χορός τρισεκατομμυρίων για το μεγάλο κεφάλαιο

Αποφασίστηκε η κατανομή των 12,5 τρισεκατομμυρίων του "πακέτου", που αποβλέπει στην εκτέλεση έργων κοινοτικών προτεραιοτήτων, και τα οποία αποτελούν το νέο μποναμά προς το μεγάλο κεφάλαιο. Το 55% θα εξασφαλιστεί με δέσμευση εθνικών πόρων. Η συνέχιση και ένταση των αγώνων και της αντίστασης στη λαίλαπα της ΟΝΕ και, παραπέρα, της αντεπίθεσης, με στόχο την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, είναι η μόνη λύση, που έχει ο λαός, τονίζει το ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  5

ΧΟΝΤΡΗ ΛΑΘΡΟΧΕΙΡΙΑ ΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ
ΑΠΑΤΕΣ ΚΑΙ
ΨΕΜΑΤΑ
οι δήθεν παροχές της κυβέρνησης

Ανύπαρκτη "συμφωνία επτά σημείων" του Κ. Σημίτη με τη ΓΣΕΕ, επινόησε και ανακοίνωσε το πρωθυπουργικό γραφείο, προκειμένου να καλλιεργηθεί ένα πλαστό κλίμα συναίνεσης και αποδοχής των προεκλογικών "παροχών", που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στη Διεθνή Εκθεση θεσσαλονίκης

Απίστευτο! Το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού επινόησε και έδωσε στη δημοσιότητα, το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, ανύπαρκτη "συμφωνία επτά σημείων" (!) του Κ. Σημίτη με τη ΓΣΕΕ, προκειμένου να καλλιεργήσει μια πλαστή εικόνα συναίνεσης, ενόψει της εξαγγελίας της οικονομικής πολιτικής για το 2000!

Δυστυχώς, για τον πρωθυπουργό και το επιτελείο του, η συνάντηση δεν ήταν "οικογενειακή" και η άθλια λαθροχειρία αποκαλύφθηκε χτες από όλες τις πτέρυγες της ΓΣΕΕ. Ακόμα και ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας (είναι και μέλος της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ) υποχρεώθηκε να παραδεχτεί σε δήλωσή του ότι η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού "δεν αντανακλά την πραγματικότητα", παρότι φροντίζει, ταυτόχρονα, να δημιουργήσει κλίμα αναμονής!

"Συμφωνία με τον πρωθυπουργό δεν υπήρξε. Αντίθετα, διατυπώθηκαν πολύ σοβαρές διαφορές σε ιδιαίτερα κρίσιμα ζητήματα, ενώ ευκρινώς διατυπώθηκε η συνολική διαφωνία στην κυβερνητική πολιτική",τονίζεται σε κοινή δήλωση των Γ. Μανώλη,γεν. γραμματέα της ΓΣΕΕ, Γ. Μαυρίκου,μέλους της ΕΕ, και Αλ. Καλύβη,αναπλ. γεν. γραμματέα της ΓΣΕΕ. Οι συνδικαλιστές καταγγέλλουν την κυβέρνηση για καλλιέργεια τεχνητού κλίματος συμφωνίας και συναίνεσης, με μια τακτική που παραμορφώνει την αλήθεια και καθιστά τον πρωθυπουργό αφερέγγυο συνομιλητή. Δηλώνουν, επίσης, ότι δεν πρόκειται να συναινέσουν σε μια πολιτική που καρατομεί τα εργατικά δικαιώματα, ενώ παρέχει ουσιαστικά προνόμια στο μεγάλο κεφάλαιο, και προειδοποιούν με "θερμό φθινόπωρο".

Εμπρακτη απάντηση στην ουσία της κυβερνητικής πολιτικής, στην καλλιεργούμενη παροχολογία και "συναίνεση", ετοιμάζονται, στο μεταξύ, να δώσουν οι εργαζόμενοι, οι οποίοι αναμένεται να πάρουν μαζικά μέρος στο μεγάλο συλλαλητήριο που οργανώνει στο Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο το ερχόμενο Σάββατο, 4 Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη.Το ίδιο και οι συνταξιούχοι,που πραγματοποιούν την ίδια μέρα πανελλαδική συγκέντρωση επίσης στη Θεσσαλονίκη.


ΣΕΛ.  11

ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ
Μαζικά εγκλήματα, υπό ΝΑΤΟική σκέπη

Αφατο πένθος για την Κοσσοβάρα Σερβίδα, που έχασε σύντροφο και γιο στο μετά τους ΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς Κοσσυφοπέδιο. Είναι μία από τους Σέρβους, που χτες αναγνώρισαν αγαπημένα πρόσωπα στα πτώματα μαζικού τάφου που αποσιωπήθηκε επί καιρό από την "KFOR" στο Γκνιλιάνε.

Παρά το γεγονός πως ο μαζικός τάφος 11 έως 15 Σέρβων, που όπως φαίνεται σφαγιάστηκαν παρουσία των ΝΑΤΟικών στρατευμάτων κατοχής στο Κόσσοβο, είχε εντοπιστεί από τις 24 Ιουλίου, οι εκπρόσωποι της "KFOR" ανακοίνωσαν το γεγονός - αν και φειδωλά - μόλις αυτή τη βδομάδα, προβαίνοντας χτες σε αντιφατικά στοιχεία και εκδοχές, ενώ η γιουγκοσλαβική ηγεσία κατάγγειλε τους Αμερικανούς ως συνεργάτες φονιάδων.


ΣΕΛ.  9


"Δεν μπορούμε να κατεδαφίσουμε όλα τα παράνομα σπίτια σε μια μέρα", είπε χτες ο Τούρκος πρωθυπουργός Ετσεβίτ, όταν του τέθηκε ερώτημα σχετικά με το γεγονός πως το 65% των κτισμάτων στην Κωνσταντινούπολη είναι παράνομα. Κι ενώ η κριτική για τους νέους φόρους κορυφώνεται, συνεχίζονται οι υποσχέσεις "προσαγωγής εργολάβων στη Δικαιοσύνη", αν και τα στοιχεία θάβονται από τις μπουλντόζες, όπως φανερώνει και η φωτογραφία.


ΣΕΛ.  7
ΗΠΕΙΡΟΣ
Ευρω-υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα

Ευχολόγια, αόριστες υποσχέσεις και παραπομπή της λύσης των προβλημάτων στο "πακέτο" Σαντέρ ήταν τα μηνύματα που έστειλαν οι κυβερνώντες, από το 6ο Παγκόσμιο Πανηπειρωτικό Συνέδριο. Η Ηπειρος διαθέτει πολύ σημαντικές αναπτυξιακές δυνατότητες, αφού και άφθονες πλουτοπαραγωγικές πηγές έχει και ικανό και έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό. Αλλά χρειάζεται και μια ριζικά διαφορετική πολιτική, τόνισαν οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ


ΣΕΛ.  12   -   13
ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΘΗΝΑΣ
"Κόλλησαν" τα έργα αντισεισμικής προστασίας

Εργα πολλών δισεκατομμυρίων πρέπει να γίνουν σε νοσοκομεία και άλλα δημόσια κτίρια της Αθήνας για να θωρακιστούν απέναντι στους σεισμούς, αλλά δεν προχωρούν, γιατί η κυβέρνηση δε δίνει τα απαραίτητα χρήματα, παίζοντας τον "παπά" με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, καταγγέλθηκε στο Νομαρχιακό Συμβούλιο


ΣΕΛ.  16
ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
Καταχρεωμένοι και με απούλητα προϊόντα

Σε οικονομική καταστροφή οδηγούνται χιλιάδες ροδακινοπαραγωγοί του Νομού Ημαθίας, καθώς αναγκάζονται φέτος να πουλήσουν τα προϊόντα τους κάτω από το κόστος παραγωγής, ενώ συσσωρεύονται τα χρέη στην Αγροτική Τράπεζα και μεγαλώνει η ασυδοσία των βιομηχάνων ροδάκινου.


ΣΕΛ.  14
ΔΕΙΚΤΕΣ ΑΣΦΥΞΙΑΣ
Πνίγουν την αγορά "φέσια" και πτωχεύσεις

Σε εκατοντάδες δισεκατομμύρια ανέρχονται τα "φέσια" που συσσωρεύτηκαν στην αγορά κατά το εφτάμηνο Γενάρη - Ιούλη και ήρθαν να προστεθούν στα ήδη υπάρχοντα των προηγούμενων χρόνων, που ξεπερνούν το ενάμισι τρισ. δρχ. Στο ίδιο διάστημα εκατοντάδες επιχειρηματίες αναγκάστηκαν να μπουν στη διαδικασία της πτώχευσης, μην μπορώντας να αντιμετωπίσουν τα μεγάλα λειτουργικά έξοδα, σε συνδυασμό με τη δραματική πτώση του τζίρου των μαγαζιών.


ΣΕΛ.  10

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ