Σελ. /20
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 18 Αυγούστου 1999

ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Στο Ακτιο το νέο αντιιμπεριαλιστικό ραντεβού

Το ερχόμενο Σάββατο, 21 του Αυγούστου, οι Επιτροπές Ειρήνης Βορειοδυτικής Ελλάδας διοργανώνουν μεγάλο αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο και φιλειρηνική πολιτιστική εκδήλωση έξω από τη ΝΑΤΟική βάση του Ακτιου στις 7.00 μ.μ. Οι μαχητές της ειρήνης συνεχίζουν τον καθημερινό αγώνα ενάντια στον ευρωατλαντικό φασισμό απαιτώντας:

  • Να φύγει το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια
  • Να κλείσει η βάση του Ακτιου
  • ΟΧΙ στα ΝΑΤΟικά σχέδια διχοτόμησης του Αιγαίου και της Κύπρου
  • Να επιστρέψουν οι Ελληνες φαντάροι από Αλβανία, Βοσνία και Κόσσοβο.

ΣΕΛ.  3

ΘΡΗΝΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΕΙΠΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
ΒΙΒΛΙΚΗ
ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ
με χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες

Διεθνής εκστρατεία βοήθειας στους σεισμοπαθείς της γειτονικής μας χώρας

Πάνω από χίλιοι οι νεκροί και δέκα χιλιάδες οι τραυματίες από τον καταστρεπτικό σεισμό, που κτύπησε τη Βορειοδυτική και Κεντρική Τουρκία. Ενας αριθμός που μεγαλώνει όσο περνούν οι ώρες. Ανυπολόγιστες οι υλικές ζημιές σε κτίρια, γέφυρες, δρόμους. Ιδιαίτερα επλήγησαν και οι εγκαταστάσεις των ναυτικών δυνάμεων στο Γκολτσούκ, όπου σκοτώθηκαν δεκάδες ναύτες. Το μέγεθος του σεισμού παραμένει άγνωστο μέχρι στιγμής, αφού διαφορετικές μετρήσεις το εκτιμούν από 6,7 έως 7,8 της κλίμακας Ρίχτερ. "Πρόκειται για τη μεγαλύτερη φυσική καταστροφή που έχω δει ποτέ", δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπ. Ετσεβίτ.

Εχει ήδη αρχίσει διεθνής εκστρατεία βοήθειας στους σεισμοπαθείς, που, όμως, σύμφωνα με τις δηλώσεις της τουρκικής κυβέρνησης, θα έχουν σοβαρό πρόβλημα να προσεγγίσουν τις πληγείσες περιοχές.


ΣΕΛ.  5   -   6


Στον κλοιό των υψηλών θερμοκρασιών θα ξαναβρεθεί από την Παρασκευή η χώρα, σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ. Από σήμερα αναμένεται βαθμιαία άνοδος της θερμοκρασίας και το Σαββατοκύριακο θα φτάσει κατά τόπους στους 39 - 40 βαθμούς Κελσίου


ΣΕΛ.  12
Οι κοινωνικοί φορείς της Θεσσαλονίκης οργανώνουν συγκέντρωση στο Δημαρχείο Σταυρούπολης και συμβολικό αποκλεισμό του νοσοκομείου την Τετάρτη 25 Αυγούστου 1999.


ΣΕΛ.  2,    10
Να διασκεδάσει τις αντιδράσεις των μαζικών φορέων της Θεσσαλίας επιδιώκει η κυβέρνηση, καλλιεργώντας την εικόνα ότι από αρχές Σεπτέμβρη θα λειτουργεί το Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Χτες έγινε σύσκεψη στη Λάρισα με τη συμμετοχή του υφυπουργού Υγείας, όπου συζητήθηκαν "διαδικαστικά θέματα".


ΣΕΛ.  10
Τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης αναφέρουν ότι οι εργαζόμενοι στην αγροτική οικονομία μειώθηκαν στην Ελλάδα κατά 3,3% μέσα στο 1998. Από το 1979 μέχρι σήμερα ο αριθμός των εργαζομένων σ' αυτό τον τομέα μειώθηκε κατά 50%! Αποτέλεσμα από την εφαρμογή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και της ΓΚΑΤΤ.


ΣΕΛ.  3
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, φέτος θα διοριστούν 1.432 δάσκαλοι και 500 νηπιαγωγοί, ενώ πέρσι διορίστηκαν 3.120 και 470 αντίστοιχα. Οι διορισμοί αναμένεται να ανακοινωθούν μέχρι το τέλος Αυγούστου


ΣΕΛ.  11

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ