Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 2 Ιούλη 1999

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ "ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ"
"Οποιος νύχτα υπογράφει ο λαός τον διαγράφει... "

Με τη συμμετοχή άνω του 90% των εργαζομένων πραγματοποιήθηκε χτες η 24ωρη απεργία που κήρυξε η Ομοσπονδία Σωματείων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΠΑ). Οι εργαζόμενοι της ΟΑ έστειλαν μήνυμα ενάντια στην εγκατάσταση του Εγγλέζου μάνατζερ στον εθνικό αερομεταφορέα και το ξεπούλημά του στο πολυεθνικό κεφάλαιο. Ηδη, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε νέα 24ωρη απεργία την ερχόμενη Τετάρτη.

Αγωνιστική συγκέντρωση πραγματοποίησαν, επίσης, χτες το πρωί έξω από τα υπουργεία Εθνικής Οικονομίας και Μεταφορών - Επικοινωνιών, στο Σύνταγμα, με συνθήματα όπως: "Οποιος τη νύχτα υπογράφει, ο λαός τον διαγράφει..." και "η "Ολυμπιακή" θα μείνει κρατική και ας ψάχνουν οι Εγγλέζοι αλλού για αρπαχτή"!


ΣΕΛ.  21

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ
ΤΑΞΗ
έμεινε η κυβέρνηση

Θα συνεχίσει φανατικά την πολιτική των ταξικών φραγμών και της αμορφωσιάς της πλειοψηφίας της ελληνικής νεολαίας

Η αλαζονική παρουσία του υπουργού Παιδείας Γεράσιμου Αρσένη, χτες, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, δεν μπόρεσε να κρύψει τη βαθιά ανησυχία της κυβέρνησης για τις εξελίξεις στο εκπαιδευτικό ζήτημα, με το άνοιγμα των σχολείων το φθινόπωρο και, μάλιστα, μέσα σε μια χρονιά, κατά την οποία θα πραγματοποιηθούν και οι εθνικές εκλογές.

Η σκόπιμη προσπάθεια αποπροσανατολισμού, η προσπάθεια επίρριψης ευθυνών για τις συνέπειες της κυβερνητικής αντιλαϊκής πολιτικής στους μαθητές, στους γονείς και τους καθηγητές είναι φανερό ότι θα πέσει στο κενό, αφού η πλειοψηφία του λαού συναισθάνεται - αν δε γνωρίζει ακριβώς - τη σκληρή πραγματικότητα του σχολείου, που οικοδομείται με την κυβερνητική "μεταρρύθμιση".

Ο λαός και η νεολαία έχουν δείξει ότι δεν είναι διατεθειμένοι να υποταχθούν, αλλά θα διεκδικήσουν τα αιτήματά τους και θα κατακτήσουν τα μορφωτικά τους δικαιώματα, τονίζει, σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  16   -   17

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΓΚΑΝΓΚΣΤΕΡ
Μπλόκαραν ΝΑΤΟικά οχήματα σε Πάτρα και Χαϊδάρι

Στο πόδι βρέθηκαν χτες το απόγευμα οι αγωνιστές της Πάτρας, ενάντια στα ΝΑΤΟικά οχήματα, που αποβιβάστηκαν στο λιμάνι και με ιλιγγιώδη ταχύτητα κατευθύνθηκαν προς την Αθήνα, όπου τους έστησαν νέο μπλόκο το βράδυ κομμουνιστές, κνίτες και άλλοι εργαζόμενοι στο Παλατάκι του Χαϊδαρίου.

Κορυφώνονται εξάλλου οι διαδικασίες προετοιμασίας, με την εκλογή αντιπροσώπων και τον απολογισμό και προγραμματισμό δράσης των Επιτροπών Ειρήνης σε όλη τη χώρα. Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) πραγματοποιεί αυτό το Σάββατο και την Κυριακή το 13ο Συνέδριό της. Ταυτόχρονα συνεχίζονται οι αντιιμπεριαλιστικές κινητοποιήσεις. Νέα πορεία προς την αμερικανοΝΑΤΟική βάση του Αραξου θα γίνει την Κυριακή 4 Ιούλη στις 6.30 μ.μ., ενώ σήμερα γίνεται αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση στον Πύργο.


ΣΕΛ.  6   -   7


Διαστάσεις μάστιγας έχει πάρει στη Μαγνησία η ανεργία, η οποία στο πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου - Ν. Ιωνίας κινείται σε ποσοστά πάνω από 20%! Μπροστά σ' αυτή την τραγική κατάσταση, η ΤΕ Μαγνησίας της ΕΣΑΚ παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου ολοκληρωμένη πρόταση αγώνα και διεκδίκησης για την αντιμετώπιση της κατάστασης και την προστασία των ανέργων.


ΣΕΛ.  15
Στη Σούδα βρίσκεται το Α/Τ "Θεμιστοκλής", όπου θα παραμείνει για 5 μέρες και μετά θα αναχωρήσει για Αλεξάνδρεια. Θα βρίσκεται υπό ΝΑΤΟική διοίκηση έως τις 25 Ιούλη. Διαδήλωση ενάντια στις βάσεις του θανάτου ετοιμάζουν οι Χανιώτες


ΣΕΛ.  6   -   7
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Δραστήρια στην άθλια επιχείρηση

Μετά το ΠΑΣΟΚ, ρόλο πρωταγωνιστή για την επιβολή στις βαλκανικές χώρες πολιτικών συστημάτων, που να "ταιριάζουν" με τη ... "δημοκρατία" της Δύσης, φιλοδοξεί να αναλάβει η ηγεσία της ΝΔ. Αυτός είναι ο στόχος του διήμερου συνεδρίου, που ξεκίνησε χτες στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή συντηρητικών κομμάτων από τις χώρες της Ευρώπης και των Βαλκανίων


ΣΕΛ.  5
Το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων προειδοποίησε χτες ότι μετά τις 15 Ιούλη 1999 οι Κοινότητες δε θα μπορούν να παρέχουν διαβίωση και διατροφή στα παιδιά που δίνουν τη μάχη της απεξάρτησης, γιατί εξαντλήθηκαν τα κονδύλια


ΣΕΛ.  20

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ