Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 13 Μάη 1999

ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Σήμερα η Πάτρα και το Ηράκλειο

ΣΗΜΕΡΑ

  • Πάτρα: Στην πλατεία Γεωργίου, στις 8.30 το βράδυ, η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ, με ομιλητές τον Στρατή Κόρακα,επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου, και την Λιάνα Κανέλλη,υποψήφια ευρωβουλευτή.
  • Ηράκλειο: Σε ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση, στα Λιοντάρια, στις 8.30 μμ θα μιλήσει ο Σπύρος Χαλβατζής,μέλος του ΠΓ της ΚΕ.
  • Κατερίνη: Στην κεντρική πλατεία με ομιλητές τον Γιώργο Μαυρίκο και τον Γιάννη Παττάκη,υποψήφιους ευρωβουλευτές.
  • Ηγουμενίτσα: Με ομιλητή τον Κράτη Κυριαζή,υποψήφιο ευρωβουλευτή.

ΑΥΡΙΟ

  • Χανιά: Στις 8.30 μμ, στην πλατεία Αγοράς, θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και θα χαιρετίσει ο ηθοποιός Τίτος Βανδής.

ΣΕΛ.  3,    11

ΕΥΡΥΤΑΤΗ ΑΠΗΧΗΣΗ ΣΥΝΑΝΤΟΥΝ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ
ΝΙΚΗΣ
της λαϊκής αντίστασης

Ανακοινώθηκε χτες σε συνέντευξη Τύπου. Το ΚΚΕ συγκροτεί το ψηφοδέλτιό του για τις ευρωεκλογές από ανθρώπους που έχουν αξιόλογη κοινωνική και πολιτική παρουσία και που έχουν δώσει δείγματα γραφής στο χώρο τους, στο περιβάλλον τους, ευρύτερα, ανάλογα με το χώρο δράσης του καθενός

Επιδίωξη του ΚΚΕ είναι, μέσα από το ψηφοδέλτιό του, να εκφραστεί με συμβολικό τρόπο η διάθεσή μας να συναντηθούμε με όλους εκείνους που καταλαβαίνουν ότι η κοινή δράση με τους κομμουνιστές δημιουργεί ουσιαστικές προϋποθέσεις αντίστασης, επισήμανε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα,στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου, όπου παρευρέθηκαν εκτός από υποψηφίους και δεκάδες παράγοντες της κοινωνικοπολιτικής ζωής της χώρας.

Να συναντηθούμε, τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα, με όλους εκείνους που προβληματίζονται να βρουν τον άλλο δρόμο. Με όλους εκείνους που θέλουν να αντισταθούν στην πολιτική που τρέφει τα κέρδη της πλουτοκρατίας, που φέρνει τον πόλεμο. Να συναντηθούμε με όλους εκείνους που θέλουν να χτίσουμε μια διαφορετική Ευρώπη, που δε θα βασίζεται στη συνάντηση κρατών που εκμεταλλεύονται τους λαούς, αλλά στη συνάντηση λαών και χωρών που θέλουν να δουλέψουν για το αμοιβαίο συμφέρον των λαών. Να συναντηθούμε με όλους εκείνους που προβληματίζονται για τις μορφές συνένωσης της Ευρώπης, απορρίπτοντας τις δοκιμασμένες πια μορφές της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αλλά και του ΝΑΤΟ.


ΣΕΛ.  6   -   9


Σε νέα κυβερνητική κρίση, με απρόβλεπτες εξελίξεις, οδηγείται η Ρωσία, καθώς ο Πρόεδρος Γιέλτσιν προχώρησε στην απόλυση του πρωθυπουργού Πριμακόφ και της κυβέρνησής του και η Δούμα ξεκινά σήμερα τις διαδικασίες συζήτησης, για την αποπομπή του Ρώσου Προέδρου.


ΣΕΛ.  17
Οσο δυναμώνουν οι ΝΑΤΟικοί βομβαρδισμοί στη Γιουγκοσλαβία, τόσο μειώνεται ο τζίρος των καταστημάτων λιανικής στην Ελλάδα, ιδιαίτερα στις βόρειες και βορειοδυτικές περιοχές, όπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία έρευνας της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), που δόθηκαν χτες στη δημοσιότητα.


ΣΕΛ.  24
ΝΑΤΟ
Εντείνουν το δολοφονικό και αποτρόπαιο έργο τους

Ολο και περισσότερο εφιαλτικές γίνονται οι μέρες και οι νύχτες του γιουγκοσλαβικού λαού, καθώς εντείνονται συνεχώς οι ΝΑΤΟικές επιδρομές. Αρκετές πόλεις και χωριά σφυροκοπήθηκαν το τελευταίο 24ωρο. Κι ενώ, κανένας δεν ήταν σε θέση, να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία, για τον αριθμό των θυμάτων και τις υλικές καταστροφές, ο εκπρόσωπος του ΝΑΤΟικού συνδικάτου του εγκλήματος σημείωσε περήφανος (!), πως τα αεροπλάνα της συμμαχίας πραγματοποίησαν 600 εξόδους, αριθμό ρεκόρ από την έναρξη του δολοφονικού πολέμου. Την ίδια στιγμή και παρά τις δυτικές πιέσεις, η ηγεσία της Κίνας επιμένει στην παύση των βομβαρδισμών, ως απαραίτητης προϋπόθεσης για την οποιαδήποτε συζήτηση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.


ΣΕΛ.  15   -   16

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ