Σελ. /36
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 8 Απρίλη 1999

ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑ ΑΘΩΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΕΠΙΔΡΟΜΕΩΝ
ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ
ΠΟΛΕΜΟΥ
Αμερικανοί - ΝΑΤΟ - Ευρωπαϊκή Ενωση

Η "εθνική εκκαθάριση" Σέρβων και Αλβανών γίνεται από τις ΝΑΤΟικές βόμβες

  • Χιλιάδες λαμπάδες φώτισαν χτες βράδυ την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις όλης της χώρας, που ενώθηκαν σε μια αντιπολεμική φλόγα. Μεγάλη η ανταπόκριση του λαού και της νεολαίας στο κάλεσμα αγώνα των πολιτικών νεολαιών.
  • Οι συνεχείς ειρηνευτικές πρωτοβουλίες του Γιουγκοσλάβου Προέδρου πέφτουν στο κενό, από την αδιαλλαξία και εγκληματική επιθετικότητα των γερακιών του πολέμου, που δυναμώνουν τις επιθέσεις ενάντια στον άμαχο πληθυσμό μιας ανεξάρτητης και κυρίαρχης χώρας - μέλους του ΟΗΕ. Με τα ιμπεριαλιστικά αυτά όρνια συντάσσεται κάθε μέρα όλο και περισσότερο η ελληνική κυβέρνηση, αναμασώντας γελοία επιχειρήματα.
  • Αλλεπάλληλες παρεμβάσεις τις τελευταίες μέρες από τους Αμερικανούς και το ΝΑΤΟ προς τους Ελληνες τοποτηρητές τους, με στόχο την αλλαγή στάσης δημοσιογράφων και ΜΜΕ, οδήγησαν σε συνεχείς "συσκέψεις" κυβερνητικών παραγόντων με δημοσιογράφους, καλλιτέχνες κ.ά., ενώ πρόσφατα ήρθαν στο φως κυβερνητικά σενάρια ακόμη και για απαγόρευση των διαδηλώσεων. Ο ελληνικός λαός και η νεολαία του έχουν αποδείξει άπειρες φορές ότι δεν πρόκειται να μετατραπούν σε "Αμερικανάκια", τονίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο του ΚΣ της ΚΝΕ.

ΣΕΛ.  2   -   3,    5   -   16

Οι σημερινές εκδηλώσεις

ΚΙΛΚΙΣ: Συλλαλητήριο, έξω από το στρατόπεδο Ν. Σάντας, στις 5 μ.μ.

ΔΡΑΜΑ: Συγκέντρωση, στην πλατεία Ελευθερίας, στις 11 το πρωί.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ: Καθιστική διαμαρτυρία, στο κέντρο της πόλης, στις 11 το πρωί.

ΠΑΤΡΑ: Συγκέντρωση έξω από το Εργατικό Κέντρο και πορεία, στις 8 μ.μ.ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας, με αφετηρία το ΚΤΕΛ, στο λιμάνι, στις 6 μ.μ.


Προσφορά
  • Οι Β.Λ. και Μ.Β. προσφέρουν στο ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές, μέσω ΚΟΒ Λογοτεχνών, 500.000 δρχ. στη μνήμη του αγωνιστή παππού τους Χ.Π.


Αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό, ταξικό χαρακτήρα θα έχει ο γιορτασμός της φετινής Πρωτομαγιάς, σύμφωνα με απόφαση που έλαβε η Γραμματεία του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ) που συνεδρίασε χτες, τέσσερις μέρες μετά τη συγκρότησή του. Επίσης, η Γραμματεία του ΠΑΜΕ συζήτησε μέτρα για την παραπέρα ανάπτυξη των αντιπολεμικών εκδηλώσεων, πρώτα και κύρια μέσα στις γραμμές των εργαζομένων.


ΣΕΛ.  23

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ