Σελ. /48
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 21 Μάρτη 1999

ΝΑΤΟΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΣΤΟ ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ
Παλλαϊκός ξεσηκωμός ενάντια στους πολεμοκάπηλους

Το νέο δόγμα του ΝΑΤΟ φέρνει σύννεφα πολέμου στα Βαλκάνια. Η επικίνδυνη εμπλοκή της Ελλάδας στην πολεμική προετοιμασία, απειλή για μια χωρίς όρια τραγωδία για τον ελληνικό λαό

Κρίσιμες ώρες περνούν οι πληγωμένες, ήδη, ειρήνη και σταθερότητα των Βαλκανίων, καθώς η πολεμική ΝΑΤΟική μηχανή βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα και ο Μπ. Κλίντον απέστειλε, ουσιαστικά, νέο τελεσίγραφο στο Βελιγράδι: 'Η υποτάσσεται ή ξεκινούν οι φονικοί βομβαρδισμοί. Κι ενώ, τις επόμενες μέρες θα ενταθούν οι εκβιαστικές πιέσεις και απειλές στη ΝΟ Γιουγκοσλαβίας, ο κίνδυνος μιας νέας πολεμικής ανάφλεξης στα Βαλκάνια είναι ορατός και άμεσος.

Ετσι ή αλλιώς, όμως και ανεξάρτητα από τον άμεσο κίνδυνο του πολέμου, η επεμβατική και διχαστική πολιτική των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στα Βαλκάνια έχει υπονομεύσει το συνοριακό "στάτους κβο" της περιοχής και δημιουργεί τεράστιους και ανυπολόγιστους κινδύνους, για όλες τις χώρες και τους λαούς της περιοχής.

Βασικός μοχλός προώθησης αυτής της πολιτικής, της ιμπεριαλιστικής "νέας τάξης", είναι το ΝΑΤΟ, το οποίο συμπληρώνει τον καιρό αυτό 50 χρόνια εγκληματικής δράσης. Ενας επιθετικός ιμπεριαλιστικός στρατιωτικοπολιτικός οργανισμός, που αποτελεί τη μεγαλύτερη παγκόσμια απειλή για την ειρήνη, τη μεγαλύτερη απειλή για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των λαών, αφού με το νέο δόγμα του, έχει σκοπό του την καταστολή των λαϊκών κινημάτων και την υπεράσπιση και προώθηση των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων. Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, η συμμετοχή της στο ΝΑΤΟ, η ενεργός εμπλοκή της σε κάθε επιθετική δραστηριότητα της "νέας τάξης", με την ύπαρξη των βάσεων στο έδαφός της, τη δημιουργία του ΝΑΤΟικού στρατηγείου, τη συμμετοχή στη βαλκανική ταξιαρχία ταχείας επέμβασης, αλλά και με την πρόσφατη μετατροπή των εδαφών της Βόρειας Ελλάδας σε πεδίο μεταφοράς ΝΑΤΟικού στρατού στο Κοσσυφοπέδιο και σε ορμητήριο της νέας πολεμικής επιδρομής, είναι δεδομένη.

Ο λαός μας, όχι μόνο πρέπει να αντισταθεί σ' αυτή τη συμμετοχή, αλλά να αναπτύξει την πάλη του, μέσα από τη δημιουργία του λαϊκού μετώπου για τη ματαίωση κάθε τέτοιας εμπλοκής και συμμετοχής, μέχρι την ανατροπή αυτής της πολιτικής, που εντάσσει όλο και πιο βαθιά το λαό και τη χώρα στην καταστροφή της ΝΑΤΟικής δράσης.


ΣΕΛ.  10   -   11,    46   -   4

89Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΚΙΛΕΛΕΡ
Στα χνάρια της εξέγερσης των κολίγων

Σταθμό στην αγωνιστική πορεία του κινήματος της μικρομεσαίας αγροτιάς αποτελεί ο γιορτασμός της 89ης επετείου του Κιλελέρ. Η φετινή επέτειος της εξέγερσης των κολίγων της Θεσσαλίας ενάντια στους τσιφλικάδες και το αστικό κράτος, συμπίπτει με μια ολομέτωπη επίθεση των πολυεθνικών, των εμποροβιομηχάνων, της κυβέρνησης και της ΕΕ ενάντια στους μικρομεσαίους αγρότες, μέσω της αναθεώρησης της ΚΑΠ και της "Ατζέντας 2000". Στόχος, το γρηγορότερο ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών από τα χωράφια τους και η συγκέντρωση της αγροτικής παραγωγής στους σύγχρονους τσιφλικάδες.

Οι αγώνες γίνονται πιο αποτελεσματικοί όταν συμβάλλουν στην αλλαγή του συσχετισμού υπέρ των πολιτικών δυνάμεων που θεωρούν μονόδρομο την επιβίωση και όχι το ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών. Οι ευρωεκλογές αποτελούν μια καλή ευκαιρία για να ενισχυθεί το ΚΚΕ που αντιστέκεται στην ΟΝΕ και στην "Ατζέντα 2000", στηρίζει τις αγροτικές κινητοποιήσεις, προβάλλει εναλλακτική πρόταση για ανάπτυξη της γεωργίας και επιβίωση των μικρομεσαίων αγροτών μέσα από τους παραγωγικούς συνεταιρισμούς.


ΣΕΛ.  3

Προσφορά
  • Ο Γ.Λ.Σ. πρόσφερε στην Οικονομική Εξόρμηση για τις Ευρωεκλογές 1.000.000 δρχ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ