Σελ. /36
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 27 Φλεβάρη 1997

Εξι "όχι" αδιαλλαξίας Σημίτη στους αγρότες

Οι αρνητικές απαντήσεις του πρωθυπουργού στα έξι συγκεκριμένα αιτήματα απέδειξαν τον εμπαιγμό της αγροτιάς από την κυβέρνηση, που συνεχίζει την πολιτική ξεκληρίσματος χιλιάδων μικρών και μεσαίων αγροτών. Αγωνιστικό ραντεβού στις 16 του Μάρτη στο γιορτασμό του Κιλελέρ δίνουν οι αγρότες


ΣΕΛ.  22   -   23

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ
ΒΓΑΖΕΙ
ΛΑΔΙ
Αμερικανούς και Ευρωπαϊκή Ενωση

ΚΚΕ: Κύριοι υπεύθυνοι για τις αρνητικές εξελίξεις είναι οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, που ενθαρρύνουν και στηρίζουν τον τουρκικό σοβινισμό. Οι εργαζόμενοι πρέπει και μπορούν να ορθώσουν τη δύναμή τους στα ιμπεριαλιστικά σχέδια

Τεράστιες ευθύνες επωμίζεται η κυβέρνηση Σημίτη για τις εξελίξεις που δρομολογούνται σε Αιγαίο και Κυπριακό, στο πλαίσιο των σχεδίων που έχουν επεξεργαστεί οι ΗΠΑ και η ΕΕ. Ενώ γνώριζε από πολύ καιρό τα σχέδια διχοτόμησης της Κύπρου, που προωθούν οι ΗΠΑ σε αγαστή συνεργασία με τους "ισχυρούς της ΕΕ", επέδειξε ανοχή και τα συγκάλυψε, ενώ ταυτόχρονα με την πολιτική της αναγορεύει τις ΗΠΑ και την ΕΕ ως εγγυητές για την εθνική κυριαρχία της χώρας και τη δίκαιη λύση του Κυπριακού!

Στην απροκάλυπτη και εξοργιστική ομολογία των "ισχυρών εταίρων" για τη διχοτόμηση της Κύπρου, η κυβέρνηση, διά του υπουργού Εξωτερικών, απαντά με φραστικούς λεονταρισμούς κατά του καθεστώτος της Αγκυρας!

Το ΚΚΕ με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου επισημαίνει ότι το λόγο τον έχει ο λαός, που πρέπει να ορθώσει το ανάστημά του στα ιμπεριαλιστικά σχέδια.


ΣΕΛ.  6   -   7

Παλλαϊκό συλλαλητήριο για την παιδεία

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 6μμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΝΙΓΓΟΣ

Με το σύνθημα "Καθηγητές, εργάτες, αγρότες, μαθητές, μόνο ενωμένοι θα βγούμε νικητές" να είναι κυρίαρχο, γίνεται σήμερα το δεύτερο παλλαϊκό συλλαλητήριο για την παιδεία.

Σε κοινή διακήρυξή τους, οι οργανωτές του συλλαλητηρίου, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΟΛΜΕ, ΟΙΕΛΕ, ΔΟΕ, ΠΟΣΔΕΠ, ΕΦΕΕ, ΕΣΕΕ, Ομοσπονδίες Γονέων και μαθητές, τονίζουν:

"Τα οξυμένα προβλήματα της εκπαίδευσης γνωρίζουν νέα ένταση τη φετινή χρονιά και στις τρεις βαθμίδες της. Η ελληνική οικογένεια δαπανά όλο και περισσότερα χρήματα για να μορφώσει τα παιδιά της, ενώ οι νέοι μας βιώνουν την κυνικότητα της αντίληψης "όποιος έχει χρήματα σπουδάζει".

Η νεοφιλελεύθερη πολιτική του προγράμματος σύγκλισης εμπορευματοποιεί κάθε όψη της εκπαιδευτικής λειτουργίας, προκαλώντας διαρκώς μεγαλύτερες ανισότητες στην πρόσβαση των νέων στη γνώση και τη μάθηση. Οι αγώνες των εκπαιδευτικών, αγροτών, ναυτεργατών και άλλων κλάδων εργαζομένων αναδεικνύουν την αναγκαιότητα ενός πλατιού μετώπου δράσης των εργαζομένων.Οι φορείς που υπογράφουμε αυτή τη διακήρυξη για την εκπαίδευση στηρίζουμε το μεγαλειώδη αγώνα των εκπαιδευτικών, ώστε να μην παραδοθεί η μόρφωση στους σκληρούς νόμους της αγοράς, να μην περιθωριοποιηθεί ο εκπαιδευτικός και το έργο του. Ο αγώνας των εκπαιδευτικών είναι και δικός μας αγώνας, γιατί είναι αγώνας για το Δημόσιο Σχολείο. Είναι αγώνας για την υπεράσπιση της Δημόσιας και Δωρεάν Εκπαίδευσης. Είναι αγώνας για την άμβλυνση των ταξικών φραγμών.

Να ανοίξουν τώρα τα σχολεία, με την ικανοποίηση των αιτημάτων των εκπαιδευτικών. Να ανοίξουν τώρα τα σχολεία, με τη λήψη άμεσων μέτρων που θα αναβαθμίζουν τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση".


ΣΕΛ.  20   -   21


ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση της "Ολύμπικ Κέτερινγκ"

Τη συμβολή των εργαζομένων στη μάχη που δίνει το ΚΚΕ, μέσα και έξω από τη Βουλή, για να αποτραπούν τα σχέδια ιδιωτικοποίησης της "Ολύμπικ Κέτερινγκ", μέσω της εισαγωγής μετοχών στο Χρηματιστήριο, ζήτησε χτες η ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος Αλέκα Παπαρήγα, κατά τη χτεσινή της περιοδεία στις εγκαταστάσεις της εταιρίας


ΣΕΛ.  3
Εφοπλιστική ασυδοσία

Την "ελεύθερη χρησιμοποίηση χαμηλόμισθων μη εθνικών πληρωμάτων", ζητάνε εν ψυχρώ, με επιστολή τους στον πρωθυπουργό, οι εφοπλιστές! Διαφορετικά απειλούν ότι "στις θάλασσές μας θα κυματίσουν ξένες σημαίες, ακόμα και γειτονικών χωρών... "!


ΣΕΛ.  14
Πανελλαδική διαμαρτυρία

Με συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος, ώρα 10.30 π.μ., και πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου απαντούν σήμερα οι συνταξιούχοι στην απάνθρωπη μεταχείρισή τους από την κυβέρνηση. Σήμερα και η συγκέντρωση των συνταξιούχων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στο Εργατικό Κέντρο Καβάλας


ΣΕΛ.  25
ΤΣΙΜΕΝΤΑΔΙΚΑ ΠΛΟΙΑ
Εννιά στα δέκαπλωτά "φέρετρα"

"Σαπάκια" αποδεικνύονται στην πλειοψηφία τους τα τσιμεντάδικα πλοία! Σύμφωνα με έλεγχο του υπουργείου μετά τη ναυτική τραγωδία του "ΔΥΣΤΟΣ", στα δέκα τέτοια πλοία που ελέγχθηκαν, στα πέντε απαγορεύτηκε ο απόπλους και σε τέσσερα εντοπίστηκαν "παραλείψεις"!


ΣΕΛ.  14
Στον αγώνα άνεργοι κι εργάτες της Ζώνης

Στους ρυθμούς της μαχητικής κινητοποίησης των ανέργων και των εργατών της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, που κατέληξε μπροστά στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, "έζησε" χτες από το μεσημέρι ως το απόγευμα το κέντρο του Πειραιά. Ξανά σήμερα το απόγευμα συγκέντρωση στο ΥΕΝ. Σήμερα η σύγκληση του διυπουργικού οργάνου


ΣΕΛ.  15

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ