Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 15 Φλεβάρη 1997

ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Τροφοδοτείται η αμερικανόπνευστη ένταση

Μετά την κινδυνολογία για ελληνοτουρκικό πόλεμο από την Ουάσιγκτον και το Λονδίνο, η τουρκοκυπριακή πλευρά ανέλαβε να συντηρήσει το κλίμα έντασης στην Κύπρο, προσφέροντας έτσι στην ανάπτυξη των αμερικανικών πρωτοβουλιών για τη "διευθέτηση" του προβλήματος


ΣΕΛ.  3

ΣΙΩΠΗ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΛΑΟ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
ΠΑΓΙΔΑ -
ΘΗΛΙΑ
ο "κοινωνικός διάλογος"

ΚΚΕ: Στη μεγάλη αυτή απάτη, οι εργαζόμενοι είναι ανάγκη να αντιτάξουν το δικό τους μέτωπο πάλης, αποφασιστικά, ενιαία και με διάρκεια

Τη στιγμή που οι εκπαιδευτικοί, οι αγρότες και οι άλλοι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τον πρωτοφανή αυταρχισμό και την αδιαλλαξία της κυβέρνησης, τη στιγμή αυτή διάλεξε η κυβέρνηση να ρίξει το πυροτέχνημα του "κοινωνικού διαλόγου", που δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια κακοστημένη απάτη και κοροϊδία, με προφανείς σκοπούς.

Ο "κοινωνικός διάλογος", όπως άλλωστε τον προσδιορίζει η ίδια η κυβέρνηση, είναι ένα ακόμα εργαλείο που θα τη διευκολύνει στην επιβολή των αντιλαϊκών επιλογών της. "Ο κοινωνικός διάλογος είναι το κλειδί για να αντιμετωπίζουμε τα μεγάλα προβλήματα της χώρας", δήλωσε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Δεν αφήνει φυσικά καμιά αμφιβολία ότι το διάλογο θέλει να τον χρησιμοποιήσει προς όφελος της ανάλγητης πολιτικής της και των ισχυρών συμφερόντων που υπηρετεί. Ο κ. Ρέππας μάλιστα, κατέστησε σαφές ότι στο πλαίσιο του "κοινωνικού διαλόγου" δε χωράνε οικονομικά αιτήματα! Χαρακτηριστική των κυβερνητικών προθέσεων είναι και η δήλωση του Γ. Παπαντωνίου, ο οποίος κάλεσε σε πανεθνική συμφωνία για τη μείωση του πληθωρισμού!

Μεταξύ των θεμάτων που θα ενταχθούν στο πλαίσιο του "κοινωνικού διαλόγου" περιλαμβάνονται το ασφαλιστικό, τα θέματα υγείας κ.ά., τα οποία θα εξειδικευτούν το επόμενο διάστημα.


ΣΕΛ.  5

Στην 5η βδομάδα μπαίνει τη Δευτέρα η απεργία των καθηγητών, στην 3η των δασκάλων. Ο πρωθυπουργός, για άλλη μια φορά, χτες, εμφανίστηκε αδιάλλακτος απέναντι στα αιτήματά τους, ισχυριζόμενος μάλιστα ότι πήραν περισσότερα από όσα ζητούσαν και χρησιμοποίησε απαράδεκτους χαρακτηρισμούς για "παίκτες" που συνεχίζουν όσο κερδίζουν!

Τη Δευτέρα παμμακεδονικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη και συγκέντρωση στην Αθήνα


ΣΕΛ.  12   -   13

Προσφορά

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΥΡΗΣ πρόσφερε στο ΚΚΕ 100.000 δρχ. στη μνήμη των νεκρών αγωνιστών του ΔΣΕ από τα Καρδάμυλα


Ψεύτης!

Τι μπορεί να περιμένει ο ελληνικός λαός, όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός χρησιμοποιεί χοντρά ψέματα, προκειμένου να δικαιολογήσει την αυταρχική, αντιλαϊκή πολιτική του;

Είπε χτες, μιλώντας στη Βουλή, ότι η Αστυνομία μαζί με τον Β. Μπούτα "έλεγξε τους ελκυστήρες" και "δε διαπίστωσε ούτε ο κύριος Μπούτας συγκεκριμένες ζημιές"!

Και είπε ψέματα γιατί:

  • Γνωρίζει ότι ο έλεγχος που επικαλέστηκε έγινε την Παρασκευή το πρωί, αμέσως μετά την επέμβαση και κατάληψη των τρακτέρ από τα ΜΑΤ!
  • Γνωρίζει ότι, μετά από αυτόν τον έλεγχο, τα τρακτέρ παρέμειναν στα χέρια της Αστυνομίας πάνω από 24 ώρες, μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου!
  • Γνωρίζει ότι, μέσα σ' αυτό το χρονικό διάστημα, μπορούσαν να γίνουν "άνετα" όλες οι δολιοφθορές από την Αστυνομία, αφού κανένας αγρότης δεν μπορούσε να πλησιάσει στο χώρο!
  • Γνωρίζει ότι υπήρξαν μαρτυρίες, που κατήγγειλαν ότι είδαν αστυνομικούς, οι οποίοι τρύπαγαν τα ρεζερβουάρ από τα τρακτέρ!
  • Γνωρίζει ότι κανένας έλεγχος δεν έγινε από τον Β. Μπούτα και την Αστυνομία μετά την παράδοση των τρακτέρ και την αποχώρηση της Αστυνομίας, για τον απλό λόγο ότι πλέον δεν υπήρχε ούτε ένας αστυνομικός στο χώρο!
  • Γνωρίζει, όπως γνωρίζει και όλος ο ελληνικός λαός, ότι όλα αυτά είναι καταγραμμένα από τις τηλεοπτικές κάμερες!

Τα γνώριζε λοιπόν αυτά, αλλά δε δίστασε να πει ψέματα!




Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ