Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 23 Οχτώβρη 1998

ΔΡΑΧΜΗ ΔΕ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΕΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΕΝΟΙΚΙΟΥ...
ΞΕΚΡΕΜΑΣΤΟΙ
πάνω από 30.000 δικαιούχοι!
  • Πάνω από 30.000 χαμηλόμισθοι εργαζόμενοι, δικαιούχοι επιδότησης ενοικίου απ' τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, μένουν "ξεκρέμαστοι" φέτος, αφού δεν υπάρχει πλέον δραχμή στα συρτάρια του ΟΕΚ για το συγκεκριμένο πρόγραμμα!
  • Ο υπουργός Εργασίας δε δίστασε να χρησιμοποιήσει, για άλλη μια φορά, τον ΟΕΚ για τις προεκλογικές ανάγκες της κυβέρνησης. Ετσι, λίγες μέρες πριν τις νομαρχιακές - δημοτικές εκλογές, "μοίρασε" στα λόγια ακόμα περισσότερες ...επιδοτήσεις για το 1998 και μάλιστα ...αυξημένες σε χιλιάδες δικαιούχους!
  • Η αλήθεια είναι ότι το σχετικό κονδύλι του προϋπολογισμού του ΟΕΚ για το '98 έχει εξαντληθεί απ' τον περασμένο Απρίλη. Οι φετινοί δικαιούχοι θα πρέπει να αναμένουν την κατάρτιση και την έγκριση του νέου προϋπολογισμού του Οργανισμού για το '99, δηλαδή από του χρόνου το Γενάρη - Φλεβάρη και βλέπουμε... Την ίδια στιγμή, έχουν "παγώσει" όλα τα δανειοδοτικά προγράμματα του ΟΕΚ

ΣΕΛ.  13

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΕΘΕΑ
Αμεση η σύνδεση της ανεργίας με τα ναρκωτικά

Το 70% των νέων που καταλήγουν στα ναρκωτικά είναι άνεργοι, ενώ στην ηλικία άνω των 30 ετών το ποσοστό αυτό φτάνει σε 90%. Ταυτόχρονα όμως, σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ), όσοι ακολουθούν το βασανιστικό δρόμο της απεξάρτησης μέσα απ' τις θεραπευτικές κοινότητες, όχι μόνο κερδίζουν τη ζωή, αλλά σε ποσοστό 70% έχουν πλήρη απασχόληση - και χωρίς ουσιαστική συμβολή της πολιτείας, εκτός από κάποια επιδοτούμενα προγράμματα.

Χτες, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα, είχε συνάντηση με μέλη της Ραδιοφωνικής Ομάδας της θεραπευτικής κοινότητας "18 Ανω" και δήλωσε ότι το ΚΚΕ στηρίζει με κάθε τρόπο τη στήριξη της προσπάθειας της κοινότητας για δεντροφύτευση της περιοχής Υμηττού, η οποία αποτελεί εμπόδιο στην εκποίησή της σε κερδοσκόπους - ιδιώτες. (Στις φωτογραφίες στιγμιότυπα από τη δενδροφύτευση στον Υμηττό και αθλητικές δραστηριότητες της θεραπευτικής κοινότητας).


ΣΕΛ.  19

ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Στη μνήμη του αγωνιστή Θύμιου Καψή (Καπετάν "Ανάποδου",με τη συμπλήρωση 49 χρόνων από το θάνατό του, η αδελφή του Ευσταθία προσφέρει στο ΚΚΕ για τα 80χρονα, μέσω ΚΟΒ "Ριζοσπάστη", 100.000 δρχ.



ΜΕΓΑΛΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ
Γρηγορότερα και αποφασιστικότερα στο ρυθμό της ΟΝΕ

Μέσω "μελετών" του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών του ΣΕΒ, προβάλλουν τώρα τις αξιώσεις τους οι μεγαλοεπιχειρηματίες. Υπό το πρίσμα των ... αναλύσεών τους για την οικονομία, χαρακτηρίζουν "άτολμη" και "ανεπαρκή" τη μέχρι σήμερα εφαρμοζόμενη πολιτική και απαιτούν σκληρότερη και αντιλαϊκότερη οικονομική πολιτική, επιτάχυνση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων και των ρυθμών απελευθέρωσης των αγορών


ΣΕΛ.  15
Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ
Πόλεμος για την καρέκλα στο ΠΑΣΟΚ

Η κυβέρνηση, περιφρονώντας το μήνυμα των εκλογών, προχώρησε στη δέσμευση προς την ολιγαρχία ότι η λαϊκή αποδοκιμασία δε θα τη βγάλει από την πορεία της ΟΝΕ, ενώ ο ίδιος ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζει τα διαδραματιζόμενα εντός του κόμματος ως "πόλεμο για την καρέκλα"!


ΣΕΛ.  7
Στρατιωτικές ... διαδρομές Β. Γιαννόπουλου

Στο Σώμα των Μονίμων Υπαξιωματικών Πεζικού, εισήλθε ο Ε. Γιαννόπουλος την 16ην Οκτωβρίου 1942, επί κατοχής. Αυτό προκύπτει από το Φύλλο Μητρώου που κατατέθηκε στη Βουλή το 1994 από τον τότε υπουργό Εθν. Αμυνας Γερ. Αρσένη και παρουσιάστηκε χτες σε απογευματινή εφημερίδα, ενώ ο υπουργός Δικαιοσύνης προσπάθησε χτες να απαντήσει με εφτασέλιδη επιστολή του και έπεται συνέχεια...

ΣΕΛΙΔΑ 5

ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ"Πλάτες" στον ... κρατικοδίαιτο Ταβουλάρη

Ολόκληρο κλιμάκιο της κυβέρνησης κατέβηκε χτες στην καθέλκυση του τρίτου αρματαγωγού, που ναυπηγήθηκε στην Ελευσίνα. Πριν προλάβει ο Ταβουλάρης να ζητήσει - πέρα από όλα τα προκλητικά προνόμια, που, ήδη, απολαμβάνει - νέες δουλιές Πολεμικού Ναυτικού, οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης τον διαβεβαίωναν για την απόφασή τους να συνεχίσουν την ολόπλευρη στήριξη που του παρέχουν...


ΣΕΛ.  14

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ