Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 8 Οχτώβρη 1998

ΟΡΓΩΝΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
ΨΗΦΟΣ -
ΧΑΣΤΟΥΚΙ
στην αντιλαϊκή πολιτική
  • ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ, υποψήφιος Πρόεδρος της Διευρυμένης ΝΑ Αθήνας - Πειραιά κατά τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου της ΝΑΣ: "Μόνο η ενωμένη πάλη του λαϊκού κινήματος και η αγωνιστική ψήφος την Κυριακή, μπορεί να "ροδίσει" την γκρίζα πραγματικότητα. Και όχι οι πολύχρωμες μακέτες του πρωθυπουργού και των συμβούλων του, που δείχνουν μια ρόδινη πραγματικότητα"
  • ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΠΑΠΑΜΑΡΓΑΡΗΣ, υποψήφιος Νομάρχης Αθηνών κατά την περιοδεία του στην ΠΥΡΚΑΛ Υμηττού: "Ενα ηχηρό μήνυμα καταδίκης της εφαρμοζόμενης αντιλαϊκής πολιτικής και η ενότητα των εργαζομένων μπορεί να δώσουν ένα χαστούκι στην κυβέρνηση"
  • ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ, υποψήφιος Νομάρχης Θεσσαλονίκης κατά την επίσκεψή του στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης: "Οι ψηφοφόροι να στηρίξουν με την ψήφο τους τις δυνάμεις και πρακτικές εκείνες, που αποτελούν εγγύηση συνεπούς πάλης, για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων"

ΣΕΛ.  8   -   9

Μεγάλες διαδηλώσεις σε όλη τη Ρωσία

Από άκρο σε άκρο, σχεδόν σε κάθε μεγάλη πόλη της Ρωσίας, οι εργαζόμενοι βγήκαν κατά εκατομμύρια για να διαδηλώσουν, διεκδικώντας την παραίτηση του Μ. Γιέλτσιν από την Προεδρία και, επίσης, την καταβολή των δεδουλευμένων μισθών τους. Η μεγάλη πανρωσική κινητοποίηση οργανώθηκε από τους κομμουνιστές και τα εργατικά συνδικάτα. Η ανταπόκριση του κόσμου στις κρίσιμες ώρες που περνάει η χώρα τους ήταν μεγαλειώδης και δίνει μήνυμα αγωνιστικής προοπτικής για το μέλλον


ΣΕΛ.  22

Βήμα καταγγελίας

Οι επικείμενες εκλογές είναι μια θαυμάσια ευκαιρία να στείλει ο ψηφοφόρος ένα πελώριο, καθαρό και κατηγορηματικό ΟΧΙ στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, της λιτότητας, της ανεργίας, της κοροϊδίας, των αντεργατικών νομοσχεδίων, της περικοπής κάθε κοινωνικής δαπάνης, της φορολογίας, της παραπληροφόρησης, της τρομοκρατίας, της καταπάτησης των εργατικών δικαιωμάτων.

Οι εκλογές να γίνουν βήμα καταγγελίας της γενικότερης πολιτικής που ακολουθείται στη χώρα και έχει άμεσες συνέπειες και στην Τοπική και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση.

Ο τόπος, ο λαός, χρειάζεται τοπικές αρχές που ξέρουν να διοικούν όχι ως εντολοδόχοι και υπάλληλοι της κεντρικής εξουσίας και των εκάστοτε κυβερνήσεων, ή ως τεχνοκράτες γραφειοκράτες διαχειριστές. Αλλά ως αγωνιστές δήμαρχοι και νομάρχες που υπερασπίζονται τα λαϊκά δικαιώματα από την επιδρομή των πολυεθνικών και του κεφαλαίου.

Στις εκλογές αυτές οι εργάτες, οι μισθοσυντήρητοι, οι άνεργοι, οι ταλαιπωρημένοι αγρότες και οι μικρομεσαίοι, οι νέοι άνθρωποι, πρέπει να στείλουν ένα μήνυμα ότι είναι αποφασισμένοι να υψώσουν εμπόδια και φραγμούς στη δίψα της πλουτοκρατίας να αλώσει ολοκληρωτικά την Ελλάδα και την Αυτοδιοίκηση. Στις εκλογές που έρχονται πρέπει να καταδικαστούν αποφασιστικά κυβέρνηση και κόμματα που στρώνουν το δρόμο σε μια πρωτοφανή κερδοφορία, σε μια πιο μεγάλη και σκληρή εκμετάλλευση των εργαζομένων.

Στις εκλογές αυτές πρέπει μαζικά να καταδικαστεί η πολιτική των απειλών, της τρομοκρατίας, της φθοράς των συνειδήσεων, η πολιτική που ξεφτιλίζει ακόμα και αυτή την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Ο μόνος τρόπος, για να εκφραστεί αυτή η διάθεση καταγγελίας, διαμαρτυρίας, για να καταδικαστούν όλες οι αντιλαϊκές πολιτικές, είναι η μαζική υπερψήφιση των αγωνιστικών συνδυασμών της Συμπαράταξης των λαϊκών δυνάμεων που στηρίζει το ΚΚΕ.

Μόνο 3 μέρες απέμειναν μέχρι την Κυριακή της κάλπης. Ας αξιοποιήσουμε όλοι και όλες, κάθε ώρα, κάθε λεπτό, με το ψηφοδέλτιο της μάχης στο χέρι!


ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Στη μνήμη του κομμουνιστή Αντώνη Θ. Προσκυνητόπουλου και στον ένα χρόνο από το θάνατό του, η συντρόφισσά του Μαρία και τα παιδιά του, Θόδωρος Α. Προσκυνητόπουλος και Ουρανία Λυκούδη,προσφέρουν αντί μνημοσύνου:

  • Στην ΚΟ Πάτρας του ΚΚΕ 200.000 δραχμές.
  • Στο δημοτικό συνδυασμό "Πάτρα Μπροστά - Ενωμένοι", με επικεφαλής τον αγωνιστή γιατρό Παναγιώτη Κοσιώνη, 200.000 δραχμές.
  • Στο Παράρτημα Πάτρας της ΠΕΑΕΑ 100.000 δραχμές.


ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ
"Η στιγμή πλησιάζει"

Ο Ρ. Χόλμπρουκ κράδαινε ξανά χθες την απειλή στρατιωτικής επέμβασης του ΝΑΤΟ "εντός των ημερών", προς τον Σλ. Μιλόσεβιτς, στο Βελιγράδι. Σε διεθνές επίπεδο, οι συζητήσεις, οι διαπραγματεύσεις και οι αντιθέσεις συνεχίζονταν, στο ΝΑΤΟ, αλλά και μεταξύ των χωρών της Ομάδας Επαφής. Σε ορμητήριο των ΝΑΤΟικών δυνάμεων έχει μεταβληθεί η Ελλάδα


ΣΕΛ.  23
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Προεκλογικά ρουσφέτια

Δεν έχασε την ευκαιρία για μερικά προεκλογικά ρουσφέτια της τελευταίας στιγμής το υπουργείο Εργασίας, το οποίο εκμεταλλευόμενο ένα πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για πρακτική εξάσκηση νέων ανέργων, "φούσκωσε" τις ανάγκες οργανισμών και υπηρεσιών για μαθητευόμενους, οι οποίοι απασχολούνται με μια μικρή επιδότηση για πέντε μήνες


ΣΕΛ.  27
Γ. ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ
Δεσμεύσεις και από το βήμα του ΔΝΤ

Με το σλόγκαν "οι χώρες που επηρεάζονται αρνητικά από μια οικονομική αναταραχή δε σημαίνει ότι ακολουθούν κακές οικονομικές πολιτικές", ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας δεσμεύτηκε και ενώπιον του ΔΝΤ ότι η ελληνική κυβέρνηση θα παραμείνει προσηλωμένη στην αντιλαϊκή της πολιτική


ΣΕΛ.  5
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΣΠΑΤΩΝ
Η εργατική τάξη στην αντεπίθεση!

Η εργατική τάξη πρέπει να βγει στην αντεπίθεση και να τραβήξει μαζί της και τα άλλα λαϊκά στρώματα, διεκδικώντας ριζικές κοινωνικές και πολιτικές αλλαγές στη χώρα μας, τόνισε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας στους εργαζόμενους κατά την επίσκεψή της στο αεροδρόμιο των Σπάτων


ΣΕΛ.  3

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ