Σελ. /36
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 26 Σεπτέμβρη 1998

ΣΕ "ΚΩΜΑ" Η ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΑΒΡΑΣΜΟΣ
στα δημόσια νοσοκομεία
  • Οι γιατροί της Αθήνας και του Πειραιά κλιμακώνουν κατά νοσοκομείο τις κινητοποιήσεις τους
  • Με υψηλά ποσοστά συμμετοχής στις επαναλαμβανόμενες απεργίες συνεχίζουν οι γιατροί της Θεσσαλονίκης
  • Μέχρι και την προσεχή Τετάρτη συνεχίζουν την απεργία τους οι γιατροί στα νοσοκομεία του Ηρακλείου
  • Τριήμερη απεργία αρχίζουν τη Δευτέρα οι γιατροί των νοσοκομείων στα Γιάννενα
  • Επείγουσα συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, ζητά η ΕΙΝΑΠ

ΣΕΛ.  18   -   19

ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΠΑΠΑΜΑΡΓΑΡΗΣ
Καταδικάστε την "ανθυγιεινή" πολιτική της κυβέρνησης

"Στις εκλογές αυτές να ψηφίσετε πολιτικά. Να καταδικάσετε την πολιτική που συνειδητά έχει υποβαθμίσει το δημόσιο τομέα υγείας και τους εργαζόμενους σ' αυτόν", τόνισε προς τους εργαζόμενους του "Ευαγγελισμού" ο υποψήφιος νομάρχης Αθήνας, Θεοχάρης Παπαμάργαρης.

Στο λιμάνι του Πειραιά, ο υποψήφιος πρόεδρος της Διευρυμένης Νομαρχίας Αθήνας - Πειραιά, Σπύρος Χαλβατζής, κάλεσε τους ναυτεργάτες να καταδικάσουν την αντιλαϊκή πολιτική, που δημιουργεί και οξύνει τα προβλήματα και να στείλουν μήνυμα αντίστασης και πάλης στις εκλογές, ενισχύοντας με την ψήφο τους τη ΝΑΣ.


ΣΕΛ.  11

Σκοπιμότητα τα περί "τοπικών"

Η άποψη ότι η Αυτοδιοίκηση χειρίζεται προβλήματα τοπικά, δηλαδή περιορισμένης εμβέλειας, δυναμώνει. Οι υποψήφιοι που στηρίζουν τα κόμματα της πλουτοκρατίας, οι δήθεν ανεξάρτητοι ή "αντάρτες", οι στηριζόμενοι από κόμματα όπως ο ΣΥΝ, στο όνομα των "τοπικών κοινωνιών", επιμένουν ότι οι διοικήσεις δήμων και νομαρχιών δεν πρέπει να ασχολούνται με τα γενικότερα προβλήματα και την πολιτική αντιμετώπισής τους.

Οσοι αντιπαραθέτουν τα τοπικά στα γενικά προβλήματα, σκόπιμα συσκοτίζουν ότι η δράση της Αυτοδιοίκησης έχει άμεση σχέση με όλα τα λαϊκά προβλήματα, λειτουργεί στα πλαίσια του κράτους, σε άμεση εξάρτηση απ' αυτό, και έχει σχέση με την πολιτική που ασκείται για όλα τα προβλήματα.

Εχει άμεση σχέση και με την Ευρωπαϊκή Ενωση, προγράμματα της οποίας υλοποιεί, μετατρεπόμενη σε "επιχείρηση", αφού πουλάει υπηρεσίες όχι με κοινωνικά κριτήρια, αλλά με όφελος το κέρδος ή γίνεται μάνατζερ για το κεφάλαιο, μέσω των έργων που του παραδίδει, για να αβγαταίνουν τα κέρδη του.

Η περί των "τοπικών" αντίληψη συσκοτίζει ότι όλοι αυτοί συμφωνούν με την πολιτική λιτότητας, ιδιωτικοποιήσεων, ανεργίας, με την εφαρμογή των Τοπικών Συμφώνων Απασχόλησης, τις αντιδραστικές εργασιακές σχέσεις, με την πρόσθετη φορολογία που επιβάλλουν, με το ξεκλήρισμα των αγροτών, με την παράδοση της υγείας, της παιδείας, της πρόνοιας (και μέσω Αυτοδιοίκησης) στο κεφάλαιο. Αυτή την πολιτική θα εφαρμόσουν και στην Αυτοδιοίκηση.

Παραπλανούν με τα "τοπικά", μήπως αμβλύνουν τη δυσαρέσκεια, ώστε πιο εύκολα να υφαρπάξουν ψήφους. Η ανεργία δεν είναι διαφορετική στο Βόλο από τον Πειραιά. Το ξεκλήρισμα των αγροτών ενδιαφέρει τους εργάτες γιατί πυκνώνουν οι στρατιές των ανέργων.

Γι' αυτό ο λαός θα ενισχύσει τα ψηφοδέλτια της συμπαράταξης που στηρίζει το ΚΚΕ, κάνοντας την Αυτοδιοίκηση μετερίζι λαϊκών αγώνων.



ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΑΧΑΡΝΩΝ
Εμμένει στο ρόλο του Πιλάτου η κυβέρνηση

Ενώ, αρκετά ερωτηματικά, σχετικά με το μακελειό της Αχαρνών, παραμένουν ακόμη αναπάντητα, η κυβέρνηση είναι η μόνη, που δε βλέπει να έχει την παραμικρή ευθύνη και συνέχισε και χτες να παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο...


ΣΕΛ.  22   -   23
Κ. ΣΗΜΙΤΗΣ
Στην Αιτωλοακαρνανία η νέα φιέστα

Μετά την Καλλιθέα και σε μια εμφανή προσπάθεια να τονωθεί το προφίλ του ΠΑΣΟΚ, ενόψει των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, η κυβέρνηση προχωρά το Σαββατοκύριακο σε νέα φιέστα στην Αιτωλοακαρνανία, όπου θα περιοδεύσει κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον πρωθυπουργό, ενώ οι μαζικοί φορείς της περιοχής, με κοινή ανακοίνωσή τους, καταγγέλλουν την κυβερνητική πολιτική και αναρωτιούνται: "τι έχει να μας πει;"


ΣΕΛ.  7
ΚΟΘ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ολισθηρό βήμα η υπονόμευση του ασύλου

Ως ολισθηρό βήμα στην κατεύθυνση ενίσχυσης των μηχανισμών καταστολής καταγγέλλει η ΚΟΘ του ΚΚΕ, την απόφαση της Συγκλήτου του ΑΠΘ, σχετικά με το πανεπιστημιακό άσυλο. Ανακοίνωση και από την Οργάνωση Σπουδάζουσας Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ


ΣΕΛ.  24   -   25
ΣτΕ: Οριστικά παράνομα τα Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών

Οριστικά κλείνει το ζήτημα με τα Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών, που συνεργάζονται με ευρωπαϊκά πανεπιστήμια, καθώς η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) έκρινε ότι η μη αναγνώριση των πτυχίων τους από το ΔΙΚΑΤΣΑ είναι συνταγματική και δεν αντιβαίνει τη συνθήκη της ΕΟΚ


ΣΕΛ.  26

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ