Σελ. /36
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 10 Σεπτέμβρη 1998

"ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ"
Προτάσεις για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού

Υπάρχουν συγκεκριμένοι πολιτικοί και οικονομικοί λόγοι, συγκεκριμένα συμφέροντα, που έχουν οδηγήσει στον κυκλοφοριακό εφιάλτη της πρωτεύουσας και μόνο το αντιπάλεμά τους, η σύγκρουση μαζί τους και, τελικά, η άρση τους, μπορεί να οδηγήσει σε λύσεις ωφέλιμες για τους εργαζόμενους και το λαό.


ΣΕΛ.  14   -   15

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΜΗΝΥΜΑ
ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ
της κυβερνητικής πολιτικής στις εκλογές

Ο ελληνικός λαός δε θα επιλέξει το δρόμο της συνθηκολόγησης που προτείνει η κυβέρνηση, γιατί οδηγεί στην πολιτική και κοινωνική αυτοκτονία. Ο δρόμος του λαού είναι η συμμαχία του για την ανατροπή αυτής της κατάστασης

Το ΚΚΕ εργάστηκε σε όλη την Ελλάδα για να διαμορφωθούν πλατιά, ενωτικά αγωνιστικά ψηφοδέλτια, επισήμανε η Αλέκα Παπαρήγα σε συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη. Στη σοβαρή αυτή μάχη, οι κομμουνιστές προσπαθούν να δώσουν συγκεκριμένα δείγματα για το ποιες συμμαχίες έχει ανάγκη σήμερα ο λαός και ο τόπος, τόνισε. Αυτό που προέχει είναι η συγκέντρωση και συμμαχία λαϊκών δυνάμεων για αντίσταση στα αντιλαϊκά μέτρα, αλλά κυρίως για να υπάρξει προοπτική ανατροπής αυτής της κατάστασης. Αυτή η συμμαχία που μπορεί να ενώσει κοινωνικές δυνάμεις και παράγοντες με διαφορετικές απόψεις, δεν μπορεί να είναι απεριόριστη, δεν μπορεί να έχει έμβλημα και υπόδειγμα τους Ζοσπέν και Μπλερ, Πρόντι και Κλίντον.

Οι εραστές της ΟΝΕ και του ΕΥΡΩ, οι "ρεαλιστές" που υποστηρίζουν και ανέχονται τη ΝΑΤΟική τάξη πραγμάτων, δε δίνουν τη μάχη υπέρ του λαού και των δικαιωμάτων του. Οι οπαδοί της "θανάσιμης" ιδέας ότι το μεγάλο κεφάλαιο και οι εργαζόμενοι έχουν κοινό συμφέρον για την ανάπτυξη της οικονομίας, εξ αντικειμένου ανιχνεύουν το δρόμο του αφοπλισμού και παροπλισμού των εργαζομένων, ενώ οι οπαδοί της άποψης ότι μπορεί να γίνει ένα καλύτερο μείγμα νεοφιλελεύθερης και κοινωνικής πολιτικής, παρεμβάλλουν τεράστια εμπόδια στη λαϊκή κινητοποίηση και συνεργασία.

Κάθε μέρα που ζούμε, κάθε μέρα που περνάει, πρέπει ο λαός να τη μετράει με τα δικά του κριτήρια, πώς και πόσο προχωράει η λαϊκή συσπείρωση, η μετωπική συμπαράταξη,κατέληξε η ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος.


ΣΕΛ.  5   -   9


Εκδηλώσεις στις μεγάλες πόλεις

Στη Θεσσαλονίκη από αύριο, αλλά και στην Πάτρα, τη Λάρισα, το Ηράκλειο, τα Γιάννινα, τη Χαλκίδα, τα Χανιά και άλλες μεγάλες πόλεις σε όλη τη χώρα, με τριήμερες και διήμερες εκδηλώσεις, φθάνει το μήνυμα του Φεστιβάλ της ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ αυτές τις μέρες και προσκαλεί τους νέους και τις νέες


ΣΕΛ.  23
ΠΡΟΝΟΙΑ
Αγωνιστική καταψήφιση του νομοσχεδίου

Σήμερα θα γίνει η συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος, ώρα 10 πμ, και θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή, όπου θα γίνεται ονομαστική ψηφοφορία για το αντικοινωνικό νομοσχέδιο που διαλύει τα ιδρύματα πρόνοιας. Στη γραμμή του πρωθυπουργού και ο υφυπουργός Υγείας, Θ. Κοσιώνης, κατηγόρησε τους κομμουνιστές ότι οδήγησαν "στην καταστροφή, στην αθλιότητα εκατομμύρια περήφανους ανθρώπους"


ΣΕΛ.  21
ΛΑΡΚΟ
Ερωτηματικά για την παρέμβαση της "Γκρίνπις"

Μετά την πολυετή υπονόμευση της επιχείρησης από την κυβέρνηση και τις προσπάθειες ιδιωτικοποίησής της, την ποικιλόμορφη ενίσχυση του ιδιωτικού κεφαλαίου στον κλάδο και την τακτική που ακολουθούν οι διοικούντες, ερωτηματικά γεννά η δραστηριότητα της "Γκρίνπις" για ένα πρόβλημα που υφίσταται πάνω από 30 χρόνια, σε μια στιγμή που αναμένεται ανάκαμψη των διεθνών αγορών νικελίου


ΣΕΛ.  26

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ