Σελ. /48
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 24 Μάη 1998

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
Ενότητα δράσης η απάντηση στο διεθνή ιμπεριαλισμό

Σε διεθνές βήμα διαλόγου, ανταλλαγής προβληματισμού αλλά και διάθεσης για συντονισμό και κοινή δράση, εξελίσσεται η διεθνής συνάντηση της Αθήνας. Σημαντική η πρωτοβουλία του ΚΚΕ στην ανάπτυξη της αλληλεγγύης και του διεθνισμού

Σε σημαντικό βήμα, για την προοπτική του συντονισμού και της κοινής δράσης, ενάντια στον κοινό αντίπαλο, τον διεθνή ιμπεριαλισμό, αλλά και της αλληλοενημέρωσης, της πληροφόρησης και της ανταλλαγής εμπειριών, αποδεικνύεται η πρωτοβουλία του ΚΚΕ, για τη διοργάνωση διεθνούς συνάντησης των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων στην Αθήνα. Αυτή είναι και η κοινή πεποίθηση, που εκφράστηκε από τις μέχρι τώρα εργασίες της συνάντησης που ολοκληρώνονται σήμερα αργά το μεσημέρι. Η διάθεση για την κοινή πορεία πηγάζει από τον πόθο για το δυνάμωμα της επαναστατικής πάλης σε κάθε χώρα και διεθνώς, σαν αναγκαία και απαραίτητη προϋπόθεση για την αναχαίτιση της καθολικής επίθεσης του κεφαλαίου ενάντια στην εργατική τάξη και τους λαούς, στην προοπτική για το σοσιαλισμό.

"Από τα ίδια τα πράγματα και τις εξελίξεις, ο αγώνας για τα άμεσα προβλήματα είναι πιο οργανικά ενταγμένος σήμερα στην πάλη για το σοσιαλισμό, παρά το γεγονός ότι ο υποκειμενικός παράγοντας είναι πιο αδύνατος σήμερα, εξαιτίας και των εξελίξεων των τελευταίων χρόνων", τόνισε στην εισηγητική της ομιλία η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Βεβαίως, καθοριστικός παράγοντας για την ανοδική πορεία των αγώνων σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, για τη συσπείρωση των αντιιμπεριαλιστικών δυνάμεων, είναι η πρωτοπόρα κοινή δράση των κομμουνιστών. Γεγονός που έγινε αντικείμενο συζήτησης στη συνάντηση. Οπως τονίζεται στην εισηγητική παρέμβαση, "δεν αρκεί η αλληλοενημέρωση, η ανταλλαγή πείρας και πληροφοριών, η απλή αλληλεγγύη. Χρειάζεται και η κοινή δράση. Οι κομμουνιστές δεν μπορούν να δράσουν αποτελεσματικά, αν δε βρουν τρόπο να διαμορφώσουν μια κοινή γενική ιδεολογικοπολιτική ταυτότητα, που - κατά την άποψή μας - πρέπει να στηρίζεται στη μαρξιστικο - λενινιστική κοσμοθεωρία και στον προλεταριακό διεθνισμό".

Σ' αυτή την πορεία θα βαδίσουν αντικειμενικά οι κομμουνιστές όλων των χωρών, ξεπερνώντας δυσκολίες και αντιξοότητες, ανταποκρινόμενοι στο ιστορικό καθήκον της καθοδήγησης της ταξικής πάλης στη σύγχρονη εποχή, για το πέρασμα από τον καπιταλισμό στο σοσιαλισμό.


ΣΕΛ.  6   -   9

"Σήμερα, σε αυτή την εκδήλωση, ουσιαστικά συναντιέται η 80χρονη παρουσία του ΚΚΕ, η θέλησή του για προσφορά στην πολιτιστική αναγέννηση του τόπου μας, με την αγωνία και τη θέληση των ίδιων των εργαζομένων στο χώρο της τέχνης, για να ζωντανέψουμε την ελπίδα, να ανοίξουμε δρόμους και με την τέχνη, να ανταποκριθούμε στις σύγχρονες απαιτήσεις, στις ανάγκες του λαού και της νεολαίας". Με τα λόγια αυτά άνοιξε την προχθεσινή, αφιερωμένη στα 80χρονα του ΚΚΕ, μουσική εκδήλωση ο Θόδωρος Τζιαντζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος.


Προσφορά

Ο Στέλιος Βιτζηλέος και οι συνεργάτες του πρόσφεραν στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Κυκλάδων, 100.000 δρχ.




Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ