Σελ. /46
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 21 Δεκέμβρη 1997

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Καταδικασμένος στο λαό ο πλέον αντιλαϊκός προϋπολογισμός

Σήμερα το βράδυ η τοποθέτηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα

Ολοκληρώνεται σήμερα το βράδυ στη Βουλή η συζήτηση του πλέον αντιλαϊκού κρατικού προϋπολογισμού. Ενός προϋπολογισμού που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στην εργατική τάξη και τους άλλους εργαζόμενους της χώρας, αφού στο όνομα του "εθνικού στόχου" της ΟΝΕ, κλιμακώνει ακόμα περισσότερο την αντιλαϊκή επίθεση του κεφαλαίου σε όλο το φάσμα των λαϊκών καταχτήσεων. Οι λαϊκές αντιδράσεις και η κοινωνική κατακραυγή βέβαια, καθόλου δε θα εμποδίσουν τους βουλευτές του Κ. Σημίτη ν' αναφωνήσουν τα μεσάνυχτα "ναι σε όλα".

Την κυβερνητική πολιτική και τις πολύπλευρες αρνητικές συνέπειες που έχει για το σύνολο των εργαζομένων, αναμένεται να καταγγείλει σήμερα στη Βουλή η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ όλες τις μέρες συζήτησης που προηγήθηκαν στη Βουλή, αποκάλυψαν τους γενικότερους στόχους της κυβέρνησης, σαν κυβέρνηση εξυπηρέτησης του μεγάλου - ντόπιου και διεθνούς - κεφαλαίου, όπως επίσης και τις ευθύνες των άλλων κομμάτων που παρά τις κατά καιρούς φραστικές τους αντιπαραθέσεις με την κυβέρνηση, στηρίζουν με τον πλέον συνεπή τρόπο τη γενική ρότα, που έχει χαραχτεί στα πλαίσια του προγράμματος"σύγκλισης" και της ΟΝΕ.

Η ενεργοποίηση του "αυτόματου πιλότου" της πλήρους υποταγής κάθε πτυχής της κυβερνητικής πολιτικής στις αξιώσεις και τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης, με ευκρίνεια αναδύεται από το περιεχόμενο του προϋπολογισμού για τον επόμενο χρόνο. Στα πλαίσια ακριβώς αυτά αποφασίστηκε: Παραπέρα ένταση της λιτότητας μέσα από την εισοδηματική πολιτική της τάξης του 2,5%. Αύξηση των πρόσθετων φόρων που θα εισπραχθούν κατά 1 τρισ. δρχ., ποσά που κατά κύριο λόγο θα αντληθούν από τα μόνιμα υποζύγια του φορολογικού συστήματος. Παραπέρα καθήλωση και μείωση των δαπανών κοινωνικού χαρακτήρα, στα πλαίσια της λογικής του "λιγότερου κράτους" και, βέβαια, συνέχιση και ένταση του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και επιχειρήσεων.


ΣΕΛ.  14   -   15

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΤΑ ΣΥΝΤΡΙΜΜΙΑ ΤΟΥ "ΓΙΑΚ - 42"
Νέο τραγικό αεροπορικό ατύχημα

Νέο τραγικό αεροπορικό ατύχημα

Συνετρίβη C - 130 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας με πενταμελές πλήρωμα, κατά την εκτέλεση πτήσης από Ελευσίνα προς Τανάγρα για να παραλάβει καταδρομείς που θα συμμετείχαν στις έρευνες για τον εντοπισμό του ουκρανικού αεροσκάφους. Κατά τραγική συγκυρία, τα συντρίμμια του "ΓΙΑΚ - 42" εντοπίστηκαν μιάμισι ώρα αργότερα δέκα χιλιόμετρα βορειοδυτικά του χωριού Φωτεινά

Σελίδα 33


ΡΩΣΙΑ
Σημαδεύει τις παιδικές ψυχές η καπιταλιστική βαρβαρότητα

Η κάποτε μοναδική "προνομιούχα τάξη" της Σοβιετικής Ενωσης, τα παιδιά, έχουν μετατραπεί στη σημερινή καπιταλιστική Ρωσία στα πιο εύκολα και αδύναμα θύματα του βάρβαρου συστήματος. Παρά τις μεγαλοστομίες και την υποκρισία των κυβερνώντων, ορφανά παιδιά, όπως στη φωτογραφία, κατασκηνώνουν σαν "ώριμοι άστεγοι" στην Κόκκινη Πλατεία ή δέχονται τις μεγαλύτερες ταπεινώσεις για ένα πιάτο φαγητό. Θυσιάζονται και αυτά στον Μολώχ του ασύδοτου καπιταλιστικού κέρδους και χρησιμοποιούνται στις πιο βαριές εργασίες, εξαναγκάζονται στην πορνεία και τη ζητιανιά, προς δόξαν εκείνων που σχεδίασαν και ανέτρεψαν τη μεγάλη σοσιαλιστική χώρα.


ΣΕΛ.  42

Οικονομική Εξόρμηση
  • Ο Α. Τ. προσφέρει στη ΝΕ Βοιωτίας 1.000.000 δρχ., στη μνήμη του Ανδρέα Καγιά, στελέχους του ΚΚΕ, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.
  • Ο αντιστασιακός, απόστρατος αξιωματικός της Αεροπορίας Βασίλης Μητρόπουλος προσφέρει, μέσω της ΚΟΒ Κεντρικού Χαλανδρίου, 500.000 δραχμές για τα 80χρονα του τιμημένου ΚΚΕ.
  • Η Γαρυφαλιά Δαρίβα προσφέρει 300.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Κηφισιάς, στη μνήμη του αγαπημένου συζύγου της και αγωνιστή Κώστα Δαρίβα, μέλους του ΚΚΕ, ο οποίος αγωνίστηκε από τις γραμμές του Κόμματος για τα σοσιαλιστικά ιδανικά.
  • Οι Α. Β. Α. και Κ. Α. προσφέρουν ως δεύτερη δόση 300.000 δρχ.


Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας
Παράδοση άνευ όρων σε επιχειρηματίες

Η κυβέρνηση με Προεδρικό Διάταγμα που προωθεί για υπογραφή, απαλείφει και το ελάχιστο όριο κατοχής της πλειοψηφίας των μετοχών από τα Διαγνωστικά Κέντρα


ΣΕΛ.  10   -   11
Οργανωμένο έγκλημα στην Κρήτη
Τρομοκρατία κι εγκατάλειψη

Στο έλεος της εγκατάλειψης από το κράτος και του οργανωμένου εγκλήματος βρίσκονται οι κάτοικοι της Κρήτης. Ο φόβος μπορεί να "κλείνει στόματα" αλλά όταν μιλάει ο κόσμος, αποκαλύπτει ένα καθεστώς πολιτικής και ποινικής τρομοκρατίας


ΣΕΛ.  36   -   37
Με αφορμή τα 80χρονα του ΚΚΕ
Υπόθεση ανίερης εκμετάλλευσης

Τους τελευταίους μήνες βρίσκεται σε εξέλιξη μια μεγάλη αντικομμουνιστική επίθεση με επίκεντρο την ιστορική πορεία και προσφορά του ΚΚΕ. Εκτός των άλλων, η τραγική μοίρα του ηγετικού στελέχους του Κόμματος Ν. Πλουμπίδη, έγινε από βιβλία και τον Τύπο υπόθεση ανίερης εκμετάλλευσης και ασέβειας στη μνήμη του


ΣΕΛ.  9
Τουρισμός
Βορά στην αδηφαγία του κεφαλαίου

Ανασφάλιστοι στην πλειοψηφία τους οι εποχιακά απασχολούμενοι. "Μαύρη εργασία" για αλλοδαπούς και Ελληνες. Οργιο αυταρχισμού στις μεγάλες τουριστικές μονάδες


ΣΕΛ.  12   -   13
Δώρα ψυχ - αγωγίας

Ο "Ρ", μαζί με τις ευχές του για χαρούμενες γιορτές, ειρηνικό, καλύτερο για το λαό το 1998, παρουσιάζει μια ευρεία επιλογή προσιτών για το αναγκαστικά "λιτοδίαιτο" βαλάντιο των αναγνωστών του, πολιτιστικού περιεχομένου, "δώρων"


ΣΕΛ.  20,    23   -   25,    30

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ