Σελ. /48
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 7 Δεκέμβρη 1997

ΟΡΓΙΟ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ
Γιορτινές "δοσοπροσφορές" με τοκογλυφικά επιτόκια 50%

"Χρυσές δουλιές" κάνουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες αξιοποιώντας το καθεστώς "απελευθέρωσης" στην αγορά και εκμεταλλευόμενοι την πολιτική λιτότητας σε βάρος των εργαζομένων

Με τοκογλυφικά επιτόκια που ξεπερνούν ακόμα και το 50%, πουλάνε πολλά από τα είδη που διακινούν στην αγορά διάφοροι μεγαλοεπιχειρηματίες - μεγαλέμποροι. Κάτω από τη μύτη της κυβέρνησης και του αρμοδίου, υποτίθεται, υπουργείου Ανάπτυξης, τα περισσότερα από τα θεωρούμενα "επώνυμα καταστήματα" αξιοποιούν με τον καλύτερο τρόπο το καθεστώς "απελευθέρωσης" της αγοράς και κλιμακώνουν σε αδιανόητα επίπεδα την ασυδοσία τους. Θέτοντας σε εφαρμογή μια σειρά τρικ και εκμεταλλευόμενοι τη δεινή οικονομική κατάσταση των εργαζομένων, οι μεγαλοκαταστηματάρχες προωθούν χιλιάδες εμπορεύματα με το σύστημα των "δοσοπροσφορών", αποκρύβοντας τους πραγματικούς όρους πωλήσεων με δόσεις.

Η ληστεία, ουσιαστικά, των εργαζόμενων - καταναλωτών είναι πιο ευκρινής στον τομέα των καταστημάτων ηλεκτρικών και οικιακών συσκευών, στα οπτικοακουστικά συστήματα, και στα ηλεκτρονικά. Ο "Ρ" δημοσιεύει σήμερα αποκαλυπτική έρευνα που αποδεικνύει ότι η τοκογλυφική δράση των μεγαλοεπιχειρηματιών φαίνεται ακόμα και από τα επίσημα διαφημιστικά τους φυλλάδια που κυκλοφορούν σε εκατοντάδες χιλιάδες αντίτυπα. Εκεί βρίσκει κανείς "δοσοπροσφορές" με επιτόκια που ξεπερνούν το 30, 40, και το 50%!Αν κάποιος αποπειραθεί να έρθει σε άμεση συνεννόηση και συναλλαγή με τα καταστήματα αυτά, διαπιστώνει ότι στις περισσότερες περιπτώσεις όταν κάποιος αποφασίσει να αγοράσει με δόσεις, τότε κυριολεκτικά τον γδέρνουν, αφού το επιτόκιο της δόσης σε κάθε περίπτωση ξεπερνάει το 40 - 45%!Για να έχει κανείς μέτρο σύγκρισης αξίζει να αναφέρουμε ότι ακόμα και σήμερα, που μετά τη συναλλαγματική κρίση οι τράπεζες έχουν αυξήσει τα επιτόκια των καταναλωτικών τους δανείων, στις περισσότερες κυμαίνονται από 20 μέχρι 23%,ενώ τα επιτόκια των πιστωτικών καρτών φτάνουν και το 25%!


ΣΕΛ.  12   -   13

ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, 6 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ
Ραντεβού, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

Εντατικά προετοιμάζεται - αλλά και αναμένεται με ιδιαίτερες προσδοκίες - από τους κομμουνιστές της Αθήνας η μεγάλη εκδήλωση της ερχόμενης Κυριακής (14/12), στις 6 μμ,στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.Η εκδήλωση, που πρόκειται να ανοίξει και επίσημα το χρονιάτικο γιορτασμό των 80χρονων του ΚΚΕ.

Ολα δείχνουν ότι η εκδήλωση θα αποτελέσει μια ιδιαίτερα σημαντική στιγμή της δράσης του Κόμματος. Ομιλητής θα είναι ο επίτιμος Πρόεδρος του ΚΚΕ, Χαρίλαος Φλωράκης,ενώ ένα πλούσιο και ειδικό για την εκδήλωση αυτή καλλιτεχνικό πρόγραμμα θα ζωντανέψει με ήχο και εικόνες ανεπανάληπτες στιγμές της 80χρονης ηρωικής πορείας του Κόμματος.

Ο "Ρ", αποκαλύπτοντας σήμερα μια πρώτη εικόνα των όσων σχεδιάζουν οι οργανωτές της εκδήλωσης, φιλοξενεί, ταυτόχρονα, δηλώσεις πολλών καλλιτεχνών, που δίνουν την πολύτιμη συμβολή τους στην επιτυχία της, για τα 80χρονα του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  2,    24   -   25



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ